FA Kup: Španci kroz produžetke odveli Čelsi do Vemblija!

Fudbaleri Čelsija priključili su se Mančester junajtedu, Totenhemu i Sautemptonu u polufinalu FA Kupa.  Čelsi se mučio dva sata, pa se obradovao žrebu! Španci odveli "plavce" u polufinale FA Kupa.

Fudbal 18.03.2018 | 21:15
FA Kup: Španci kroz produžetke odveli Čelsi do Vemblija!
U duelu dva poslednja šampiona Engleske Čelsi je savladao Lester 2:1, posle produžetaka na gostovanju na King Pauer stadionu.

"Plavci" su poveli preko Alvara Morate u 42. minutu, Vilijan je povukao kontranapad sa svoje polovine terena, a onda fantastično pronašao Španca između dvojice defanzivaca Lestera.

Morata je ekspresno stigao do šesnaesterca i rutinski savladao Kaspera Šmajhela prebacivši loptu preko Danca.

U nastavku meča Lester je preuzeo kontrolu jureći izjednačenje, da odličnu šansu u 53. minuntu propušta Vardi, posleo je loptu glavom preko gola iz sjajne pozicije.

Međutim, najbolji strelac "Lisica" uspeva da savlada Tiboa Kurtou 15 minuta pre kraja meča. Nakon što mu je šut posle ubacivanja lopte sa desne strane izblokiran, Vili Kabaljero brani šut Ibori, ali se lopta odbija do Vardija koji je zakucava u mrežu.

Tri minuta pre kraja utakmice Morata je imao još jednu situaciju jedan na jedan sa Šmajhelom, ali sin legendarnog golmana Mančester junajteda Petera ovaj put izlazi kao pobednik i odvode meč u produžetke.

Nakon tvrde borbe u prvom, Čelsi rešava meč početkom drugog dodatnog perioda. Ngolo Kante je poslao centaršut iskosa sa leve strane u srce kaznenog prostora gde sjajno skače Pedro Rodriges i glavom loptu udara tik ispred Šmajhela i šalje je u gol.

Posle 120, i više, minuta fudbala u Lesteru - Čelsi je polufinalu FA Kupa!

To je jedino još takmičenje u kome Čelsi ima šansu da osvoji trofej ove godine, a za trijumf su bili zaslužni španski fudbaleri Morata i Pedro, dok je za "lisice" pogodio Vardi - 1:2 na "King Pauer" stadionu.

Ekipa Antonija Kontea pošteno se namučila da bi se našla među četiri najbolje ekipe koje će igrati na Vembliju, a činilo se da će lakše do tog mesta nakon što je Alvaro Morata u 42. minutu meča konačno prekinuo svoju seriju utakmica bez gola.

Prvi put u 2018. godini Španac je postigao gol, njegov 13. ove sezone, a posle 13 mečeva "suše". Vilijan ga je odlično "izbacio" u kontri, on se lepo namestio i pogodio dalji ugao gola koji je čuvao Kasper Šmajhel.

Imao je i nekoliko promašaja, a Džejmi Vardi je to kaznio.

Sjajni napadač Lestera najbolje se snašao nakon gužve ispred Vilija Kabaljera u 76. minutu i doneo izjednačenje, kasnije i produžetke na "King Pauer" stadionu.

Gledali smo pravu "uspavanku" sve do 105. minuta kada je niko drugi nego N'Golo Kante poslao centaršut na Pedra, a omaleni španski fudbaler najbolje se snašao između dva štopera Lestera i golmana Šmajhela i glavom poslao loptu u mrežu.

Odmah je obavljen i žreb FA Kupa, a osim Čelsija u "kuglicama" su Sautempton, Mančester junajted i Totenhem...

"Plavci" su imali "sreće" pošto su izvukli Sautempton, ekipu koja se istovremeno i grčevito bori za opstanak, dok je drugi par dakle Mančester junajted - Totenhem, koji se već odomaćio na "Vembliju" na kome se tradicionalno igraju ove utakmice.

FA Kup, četvrtfinale:

Lester – Čelsi 1:2 (1:1) produžeci
Vardi 76 – Morata 42, Pedro 105

Vigan – Sautempton 0:2 (0:0)
Hojberg 62, Sedik 90+1

Subota:

M. Junajted – Brajton 2:0 (1:0)
Lukaku 37, Matić 84

Svonsi – Totenhem 0:3 (0:2)
Eriksen 11, 62, Lamela 45+1

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar