СЛС: Нови "блицкриг" Партизана за 4. узастопну побједу!

Фудбалери Партизана победили су Радник са 2:0 на свом стадиону, у првој недељној утакмици 28. кола Суперлиге Србије.  Успавали, па "блицкригом" разбудили Гробаре! Партизан савладао Радник у 28. колу и у победничком расположењу иде на двонедељну паузу. Стрелци Јевтовић из пенала у 64. и Н. Г. Милетић у 66. минуту.  Воша није добро загрејала столицу - 0:3 у НС! Фудбалери Војводине морају на добар начин да искористе паузу у првенству ако желе у плеј-оф, док је Европа све даље.

Фудбал 18.03.2018 | 17:00
СЛС: Нови "блицкриг" Партизана за 4. узастопну побједу!
Партизан је одиграо прву пролећну утакмицу пред навијачима у Хумској, а као у претходна два сусрета експресним головима је преломио сусрет.

Прво је Марко Јевтовић био сигуран са беле тачке, да би Немања Г. Милетић нешто више од 120 секунди потврдио тријумф, баш као против Чукаричког и Јавора.

Овим тријумфом актуелни шампион смањио је заостатак за првопласираном Црвеном звездом на девет бодова, али има утакмицу више, док је Радник остао на 11. месту са 33 бода.

После првих 45 минута у којима није виђено апсолутно ништа, друго полувреме почело је великом приликом за Ожеговића, који је главом промашио готово празан гол и статива је спасла Радник. Нападач ’црно-белих’ је прокоцкао још неколико добрих ситуација, да би у 63. минуту Партизан повео из пенала.

Претходно је млади Ђерлек лепо искористио налет ривала и искусно се поставио да буде фаулиран, а сигуран извођач био је Марко Јевтовић.

Баш као у претходне две утакмице, изабраници Мирослава Ђукића су у веома кратком временском периоду решили питање победника – овога пута стрелац је био Немања Милетић. Данило Пантић је центрирао са десног бока, одбрана Радника кратко избила лопту на коју је налетео леви бек и рутински погодио супротни угао за 2:0.

Недуго затим Пантелић је замало промашио са неких 11-12 метара и домаћин је успео да сачува предност до краја сусрета.

У другом полувремену је код гостију заиграо Милан Пуровић, док је Ђукић дао шансу дебитанту Вакулку и опорављеном Сејдуби Суми.

Сада у српском шампионату следи пауза због обавеза репрезентација, па ће се екипе вратити 31. марта – Партизан гостује у Бачкој Паланци, док Радник дочекује Јавор Матис.

Успављујуће, без прилика и прилично досадно било је у првих 45 минута утакмице 28. кола Суперлиге Србије између Партизана и Радника.

Публика, која се после два меча суспензије стадиона у Хумској вратила на трибине (не у великом броју), готово ништа вредно није могла да види током првог полувремена. А, онда, као пре неколико дана у четвртфиналу Купу против Јавора, шампион Србије је за само два минута решио питање победника и коме ће бодови. Они остају у Хумској.

Партизан - Радник 2:0 (0:0)!

Од тренутка када је судија Илија Брдар означио почетак другог полувремена Партизан је, мора се признати, играо далеко боље, а одбрана Сурдуличана више није деловала тако чврсто као током првог дела. Као увод у вођство видели смо промашене прилике Огњена Ожеговића. Нападач Партизана је већ у првом минуту другог полувремена погодио стативу и то је практично била прва шанса за црно-беле на мечу.

"Парни ваљак" је повео у 64. минуту голом Марка Јевтовића из пенала!

Казненом ударцу претходио је прекршај Николе Радовића над Армином Ђерлеком. Талентовани фудбалер Партизана је добио лопту, с леђа му је пришао Радовић, дошло је до контакта који је арбитар оценио као довољан за пенал. Неколико минута раније је идентичан старт Ђерлека такође окарактерисао као прекршај.

Врло брзо на семафору је писало 2:0!

Немања Г. Милетић игра далеко боље него током јесењег дела сезоне, а добру форму оверио је голом против Радника. Данило Пантић је вратио лопту у "срце" шеснаестерца, она је кратко одбијена до висине пенала, где је налетео Милетић и јаким приземним ударцем погодио леви угао гола Сурдуличана.

Занимљиво, услед великог броја повређених дефанзиваца, међу којима су Немања Р. Милетић, Милан Митровић и Бојан Остојић, штоперски пар против Радника чинили су Светозар Марковић и Марко Јевтовић. И поред свих проблема ни на четвртој узастопној утакмици одбрана "парног ваљка" није капитулирала.

Тачније, низ без примљеног гола црно-белих почео је оног тренутка када је прилику добио млади Марковић.

Радник је поразом у Београду остао без шанси да се домогне плеј-офа, али и поред тога има врло сигурну позицију у борби за опстанак. Партизан за Звездомн заостаје девет бодова, али црвено-бели имају меч мање.

Воша није добро загрејала столицу - 0:3 у НС! Фудбалери Војводине морају на добар начин да искористе паузу у првенству ако желе у плеј-оф, док је Европа све даље.

Чинило се да је Војводина победом у Лучанима пребринула бригу око пласмана у плеј-оф, међутим недељу дана касније, "лале" су вратиле Младост у игру.

Новосађани су убедљиво поражени на свом стадиону од Земуна (0:3), тако да ће, ако Младост од 17 часова у Крушевцу савлада Напредак, разлика бити само три бода два кола пре поделе на "горњи" и "доњи" део табеле.

Војводини преостају гостовање у Нишу и долазак Рада, док ће Младост после Крушевца играти против Црвене звезде код куће и против Мачве у Шапцу.

Овонедељни дуел на "Карађорђу" решен је већ после нешто више од пола сата, када су гости стигли до 2:0. Прво Симић у 18, а онда и Ласицкас у 32. минуту донелу су Земуну предност коју није испустио до краја. Чак ју је и увећао поготком Вучића из пенала у 53.

Јованчић је могао да врати "стару даму" у игру, али је промашио казнени ударац тако да Илији Столици и његовим играчима остаје да "загреју столицу" током паузе у првенству.

Борац из Чачка остварио је велику победу победу против Бачке (2:1), док је интересантан дуел виђен у Ивањици - са чак шест погодака!

Јавор је два пута долазио до предности у првом полувремену против Чукаричког, преко Каришика у 16. и Мркаића у 43, док је другопоменути донео 3:1 својој екипи у другом минуту наставка. Ипак, фудбалери Ненада Лалатовића до краја су изборили бод - 3:3.

Огњен Мудрински је "поентирао" у 78. минуту за поравнање резултата, али само 180 секунди раније морао је у свлачионицу због другог жутог картона.

СУПЕРЛИГА, 28. коло

Партизан - Радник 2:0 (0:0)
/Јанковић 64п, Н. Г. Милетић 66/

Борац - Бачка 2:1 (0:0)
/Стаменић 52, Бајић аг 53 - Додлек 90+1/

Јавор - Чукарички 3:3 (2:1)
/Каришик 16, Мркаић 43, 47 - Доцић 24, Каришик аг 62, Мудрински 78/

Војводина - Земун 0:3 (0:2)
/Симић 17, Ласицкас 31, Вучић 53п/

Мачва - Црвена звезда 17.00 (ТВ Арена Спорт 1)
Напредак - Младост 17.00
Спартак - Рад 17.00

одиграно у петак:

Вождовац - Раднички Ниш 2:1 (1:1)
/Павићевић 17, Михајлов 51 - Мићић 19/

ТАБЕЛА: Звезда* (-1) 68, Партизан* 59, Раднички 49, Чукарички 47, Спартак (-1) 43, Вождовац 43, Напредак (-1) 41, Војводина 40 (плеј-оф), Младост (-1) 34, Земун 34, Радник 33, ОФК Бачка 30, Мачва (-1) 28, Јавор 22, Рад (-1) 21, Борац 20.

*Одлуком Дисциплинске комисије ФСС, Звезди и Партизану су одузета по два бода и на њу "вечити" имају право жалбе.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар