SLS: Novi "blickrig" Partizana za 4. uzastopnu pobjedu!

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik sa 2:0 na svom stadionu, u prvoj nedeljnoj utakmici 28. kola Superlige Srbije.  Uspavali, pa "blickrigom" razbudili Grobare! Partizan savladao Radnik u 28. kolu i u pobedničkom raspoloženju ide na dvonedeljnu pauzu. Strelci Jevtović iz penala u 64. i N. G. Miletić u 66. minutu.  Voša nije dobro zagrejala stolicu - 0:3 u NS! Fudbaleri Vojvodine moraju na dobar način da iskoriste pauzu u prvenstvu ako žele u plej-of, dok je Evropa sve dalje.

Fudbal 18.03.2018 | 17:00
SLS: Novi "blickrig" Partizana za 4. uzastopnu pobjedu!
Partizan je odigrao prvu prolećnu utakmicu pred navijačima u Humskoj, a kao u prethodna dva susreta ekspresnim golovima je prelomio susret.

Prvo je Marko Jevtović bio siguran sa bele tačke, da bi Nemanja G. Miletić nešto više od 120 sekundi potvrdio trijumf, baš kao protiv Čukaričkog i Javora.

Ovim trijumfom aktuelni šampion smanjio je zaostatak za prvoplasiranom Crvenom zvezdom na devet bodova, ali ima utakmicu više, dok je Radnik ostao na 11. mestu sa 33 boda.

Posle prvih 45 minuta u kojima nije viđeno apsolutno ništa, drugo poluvreme počelo je velikom prilikom za Ožegovića, koji je glavom promašio gotovo prazan gol i stativa je spasla Radnik. Napadač ’crno-belih’ je prokockao još nekoliko dobrih situacija, da bi u 63. minutu Partizan poveo iz penala.

Prethodno je mladi Đerlek lepo iskoristio nalet rivala i iskusno se postavio da bude fauliran, a siguran izvođač bio je Marko Jevtović.

Baš kao u prethodne dve utakmice, izabranici Miroslava Đukića su u veoma kratkom vremenskom periodu rešili pitanje pobednika – ovoga puta strelac je bio Nemanja Miletić. Danilo Pantić je centrirao sa desnog boka, odbrana Radnika kratko izbila loptu na koju je naleteo levi bek i rutinski pogodio suprotni ugao za 2:0.

Nedugo zatim Pantelić je zamalo promašio sa nekih 11-12 metara i domaćin je uspeo da sačuva prednost do kraja susreta.

U drugom poluvremenu je kod gostiju zaigrao Milan Purović, dok je Đukić dao šansu debitantu Vakulku i oporavljenom Sejdubi Sumi.

Sada u srpskom šampionatu sledi pauza zbog obaveza reprezentacija, pa će se ekipe vratiti 31. marta – Partizan gostuje u Bačkoj Palanci, dok Radnik dočekuje Javor Matis.

Uspavljujuće, bez prilika i prilično dosadno bilo je u prvih 45 minuta utakmice 28. kola Superlige Srbije između Partizana i Radnika.

Publika, koja se posle dva meča suspenzije stadiona u Humskoj vratila na tribine (ne u velikom broju), gotovo ništa vredno nije mogla da vidi tokom prvog poluvremena. A, onda, kao pre nekoliko dana u četvrtfinalu Kupu protiv Javora, šampion Srbije je za samo dva minuta rešio pitanje pobednika i kome će bodovi. Oni ostaju u Humskoj.

Partizan - Radnik 2:0 (0:0)!

Od trenutka kada je sudija Ilija Brdar označio početak drugog poluvremena Partizan je, mora se priznati, igrao daleko bolje, a odbrana Surduličana više nije delovala tako čvrsto kao tokom prvog dela. Kao uvod u vođstvo videli smo promašene prilike Ognjena Ožegovića. Napadač Partizana je već u prvom minutu drugog poluvremena pogodio stativu i to je praktično bila prva šansa za crno-bele na meču.

"Parni valjak" je poveo u 64. minutu golom Marka Jevtovića iz penala!

Kaznenom udarcu prethodio je prekršaj Nikole Radovića nad Arminom Đerlekom. Talentovani fudbaler Partizana je dobio loptu, s leđa mu je prišao Radović, došlo je do kontakta koji je arbitar ocenio kao dovoljan za penal. Nekoliko minuta ranije je identičan start Đerleka takođe okarakterisao kao prekršaj.

Vrlo brzo na semaforu je pisalo 2:0!

Nemanja G. Miletić igra daleko bolje nego tokom jesenjeg dela sezone, a dobru formu overio je golom protiv Radnika. Danilo Pantić je vratio loptu u "srce" šesnaesterca, ona je kratko odbijena do visine penala, gde je naleteo Miletić i jakim prizemnim udarcem pogodio levi ugao gola Surduličana.

Zanimljivo, usled velikog broja povređenih defanzivaca, među kojima su Nemanja R. Miletić, Milan Mitrović i Bojan Ostojić, štoperski par protiv Radnika činili su Svetozar Marković i Marko Jevtović. I pored svih problema ni na četvrtoj uzastopnoj utakmici odbrana "parnog valjka" nije kapitulirala.

Tačnije, niz bez primljenog gola crno-belih počeo je onog trenutka kada je priliku dobio mladi Marković.

Radnik je porazom u Beogradu ostao bez šansi da se domogne plej-ofa, ali i pored toga ima vrlo sigurnu poziciju u borbi za opstanak. Partizan za Zvezdomn zaostaje devet bodova, ali crveno-beli imaju meč manje.

Voša nije dobro zagrejala stolicu - 0:3 u NS! Fudbaleri Vojvodine moraju na dobar način da iskoriste pauzu u prvenstvu ako žele u plej-of, dok je Evropa sve dalje.

Činilo se da je Vojvodina pobedom u Lučanima prebrinula brigu oko plasmana u plej-of, međutim nedelju dana kasnije, "lale" su vratile Mladost u igru.

Novosađani su ubedljivo poraženi na svom stadionu od Zemuna (0:3), tako da će, ako Mladost od 17 časova u Kruševcu savlada Napredak, razlika biti samo tri boda dva kola pre podele na "gornji" i "donji" deo tabele.

Vojvodini preostaju gostovanje u Nišu i dolazak Rada, dok će Mladost posle Kruševca igrati protiv Crvene zvezde kod kuće i protiv Mačve u Šapcu.

Ovonedeljni duel na "Karađorđu" rešen je već posle nešto više od pola sata, kada su gosti stigli do 2:0. Prvo Simić u 18, a onda i Lasickas u 32. minutu donelu su Zemunu prednost koju nije ispustio do kraja. Čak ju je i uvećao pogotkom Vučića iz penala u 53.

Jovančić je mogao da vrati "staru damu" u igru, ali je promašio kazneni udarac tako da Iliji Stolici i njegovim igračima ostaje da "zagreju stolicu" tokom pauze u prvenstvu.

Borac iz Čačka ostvario je veliku pobedu pobedu protiv Bačke (2:1), dok je interesantan duel viđen u Ivanjici - sa čak šest pogodaka!

Javor je dva puta dolazio do prednosti u prvom poluvremenu protiv Čukaričkog, preko Karišika u 16. i Mrkaića u 43, dok je drugopomenuti doneo 3:1 svojoj ekipi u drugom minutu nastavka. Ipak, fudbaleri Nenada Lalatovića do kraja su izborili bod - 3:3.

Ognjen Mudrinski je "poentirao" u 78. minutu za poravnanje rezultata, ali samo 180 sekundi ranije morao je u svlačionicu zbog drugog žutog kartona.

SUPERLIGA, 28. kolo

Partizan - Radnik 2:0 (0:0)
/Janković 64p, N. G. Miletić 66/

Borac - Bačka 2:1 (0:0)
/Stamenić 52, Bajić ag 53 - Dodlek 90+1/

Javor - Čukarički 3:3 (2:1)
/Karišik 16, Mrkaić 43, 47 - Docić 24, Karišik ag 62, Mudrinski 78/

Vojvodina - Zemun 0:3 (0:2)
/Simić 17, Lasickas 31, Vučić 53p/

Mačva - Crvena zvezda 17.00 (TV Arena Sport 1)
Napredak - Mladost 17.00
Spartak - Rad 17.00

odigrano u petak:

Voždovac - Radnički Niš 2:1 (1:1)
/Pavićević 17, Mihajlov 51 - Mićić 19/

TABELA: Zvezda* (-1) 68, Partizan* 59, Radnički 49, Čukarički 47, Spartak (-1) 43, Voždovac 43, Napredak (-1) 41, Vojvodina 40 (plej-of), Mladost (-1) 34, Zemun 34, Radnik 33, OFK Bačka 30, Mačva (-1) 28, Javor 22, Rad (-1) 21, Borac 20.

*Odlukom Disciplinske komisije FSS, Zvezdi i Partizanu su oduzeta po dva boda i na nju "večiti" imaju pravo žalbe.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar