Како да знате да ли сте на неком другом уређају улоговани

Упркос свим упозорењима и опасностима које вребају, многи од нас и даље су прилично опуштени кад је реч о безбедности наших профила на Фацебооку. Лозинке које се лако погађају, неажурирање антивирусних софтвера и давање личних података ко зна коме најчешће су грешке које многи од нас чине.

Информационе технологије 17.03.2018 | 12:30
Како да знате да ли сте на неком другом уређају улоговани
Некима се догоди и да забораве да се излогују из мејлова и Фацебоока када их користе на туђим рачунарима. Уз све те уређаје које користимо на различитим локација, тешко је пратити када и где смо се улоговали на друштвеним мрежама и мејлу.

Срећом, постоји начин да сазнате да ли особа која тај рачунар користи након вас "вршља" по вашим налозима, или чак ваш знатижељни бивши партнер или партнерка.

Када се пријавите на Фацебоок (било на телефону, таблету или рачунару), изаберите на Подешавања> Безбедност> Где сте пријављени.

Кликните Едит и на екрану ће вам се приказати сви уређаји на којима сте тренутно улоговани. Не само то, већ ћете моћи да видите да ли се ваш Фацебоок налог користи на рачунару или паметном телефону, а откривена је и ИП адреса као и последње време кад је одређени уређај коришћен за приступ вашем Фацебооку.

Ако приметите нешто што вам даје разлог за забринутост, постоји начин да зауставите нежељене пријаве. Уз сваку сесију налази се опција "Завршетак активности", којом можете прекинути све нежељене пријаве. Можете се заштити и у будућности.

Поставите упозорења која ће се огласити сваки пут кад неко покуша да се улогује на ваш Фацебоок, пише Индеx.хр.

Идите на Подешавања> Безбедност> Логин Алертс, где се та обавештења могу подесити. За додатну заштиту можете додати још један ниво одобрења.

Идите на Подешавања> Безбедност> Логин Алертс> Одобрења, где можете да додате још један корак у пријавама, односно код који ће вам стизати на мобилни телефон приликом логовања.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јуху

17.03.2018 13:06

Ја нисам на фејсу ! Мозда постане модерно ко зна.

ОДГОВОРИТЕ