Очи пуне фудбала: Клоп зна да малтретира Гвардиолу!

А ту је и Мурињо да зачини. . . ! Два градска дербија између великог енглеског у четвртфиналу Лиге шампиона.

Фудбал 16.03.2018 | 19:15
Очи пуне фудбала: Клоп зна да малтретира Гвардиолу!
Уживање загарантовано!

Манчестер Сити игра ултраофанзиван фудбал, Ливерпул је коначно пронашао „жицу“ у нападу и ако постоји двомеч четвртфинала Лиге шампиона леп за гледање онда је то енглески дерби. Да пршти на све стране. Као, на пример, средином јануара кад су Црвени на Енфилду славили 4:3 у фестивалу голова и допадљивих потеза.

Био је пети везани тријумф Ливерпула над Грађанима на свом стадиону, из чега се да закључити како су наредном европском ривалу набили комплекс, јер било да на клупи Ситија седи Мануел Пелегрини или сад ПепГвардиола на култном стадиону није победио. Штавише, откако је Јирген Клоп дошао на Острво има позитиван учинак у обрачунима са клубом из плавог дела Манчестера: четири славља, један нерешен исход и два пораза, од којих је један у финалу Лига купа 2016. на пенале, а други јесенас, убедљивих 0:5, али тек кад кад су гости остали са играчем мање, после искључења Садија Манеа.

Ливерпул је ове сезоне најефикаснији тим Лиге шампиона. Дао је укупно 28 голова и за један надмашио страшан нападачки потенцијал Пари Сен Жермена који је блистао у групи (25), али је заказао у двомечу са Реалом (само два). Већина тих погодака последица је сјајне форме Мохамеда Салаха, Роберта Фирмина иСадија Манеа, наставили су да мељу ривале и после зимског одласка Фелипеа Кутиња у Барслеону. Тај нападачки трозубац је, уз Окс Чембрлејна недавно пробио Сити четири пута и кад се на то дода податак да Манчестер 15 година није славио на Енфилду шансе Ливерпула и те како расту. Поготово што први меч игра 4. априла код куће.

А одмах после Ситија на Енфилд долази Евертон (8. април) у градском дербију, па реванш четвртфинала Лиге шампиона, 10. априла.

Попут Црвених који не смеју да се опусте у првенству како им не би измакло учешће у Лиги шампиона наредне сезоне, ни Манчестер не сме „пешке“ да игра у овом периоду сезоне, иако је титулу практично осигурао. Званично би могао да је потврди 7. априла за кад је заказан дерби са Манчестер јунајтедом. Под условом да претходно слави на гостовању Евертону. А онда му, само три дана после првог обрачуна са Ливерпулом, у госте долази Мурињо. Увек захтеван сусрет. Посебно ако буде значио и титулу. А ни Жозе неће тек тако дати да се један од највећих ривала наслађује пехаром пред његовим очима.

Без обзира на такав распоред, Пеп је у показао да не бира утакмице, готово сваку игра у истом или слилчном саставу, нису га омеле повреде током сезоне (Менди, Жезус, Агуеро), држи висок ниво форме, побеђује убедљиво, групну фазу и Базел у осмини финала је прошао а да се малтене није презноијо, али сад следи оно право.

Оно због чега је доведен. А то је освајање Лиге шампиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар