Oči pune fudbala: Klop zna da maltretira Gvardiolu!

A tu je i Murinjo da začini. . . ! Dva gradska derbija između velikog engleskog u četvrtfinalu Lige šampiona.

Fudbal 16.03.2018 | 19:15
Oči pune fudbala: Klop zna da maltretira Gvardiolu!
Uživanje zagarantovano!

Mančester Siti igra ultraofanzivan fudbal, Liverpul je konačno pronašao „žicu“ u napadu i ako postoji dvomeč četvrtfinala Lige šampiona lep za gledanje onda je to engleski derbi. Da pršti na sve strane. Kao, na primer, sredinom januara kad su Crveni na Enfildu slavili 4:3 u festivalu golova i dopadljivih poteza.

Bio je peti vezani trijumf Liverpula nad Građanima na svom stadionu, iz čega se da zaključiti kako su narednom evropskom rivalu nabili kompleks, jer bilo da na klupi Sitija sedi Manuel Pelegrini ili sad PepGvardiola na kultnom stadionu nije pobedio. Štaviše, otkako je Jirgen Klop došao na Ostrvo ima pozitivan učinak u obračunima sa klubom iz plavog dela Mančestera: četiri slavlja, jedan nerešen ishod i dva poraza, od kojih je jedan u finalu Liga kupa 2016. na penale, a drugi jesenas, ubedljivih 0:5, ali tek kad kad su gosti ostali sa igračem manje, posle isključenja Sadija Manea.

Liverpul je ove sezone najefikasniji tim Lige šampiona. Dao je ukupno 28 golova i za jedan nadmašio strašan napadački potencijal Pari Sen Žermena koji je blistao u grupi (25), ali je zakazao u dvomeču sa Realom (samo dva). Većina tih pogodaka posledica je sjajne forme Mohameda Salaha, Roberta Firmina iSadija Manea, nastavili su da melju rivale i posle zimskog odlaska Felipea Kutinja u Barsleonu. Taj napadački trozubac je, uz Oks Čembrlejna nedavno probio Siti četiri puta i kad se na to doda podatak da Mančester 15 godina nije slavio na Enfildu šanse Liverpula i te kako rastu. Pogotovo što prvi meč igra 4. aprila kod kuće.

A odmah posle Sitija na Enfild dolazi Everton (8. april) u gradskom derbiju, pa revanš četvrtfinala Lige šampiona, 10. aprila.

Poput Crvenih koji ne smeju da se opuste u prvenstvu kako im ne bi izmaklo učešće u Ligi šampiona naredne sezone, ni Mančester ne sme „peške“ da igra u ovom periodu sezone, iako je titulu praktično osigurao. Zvanično bi mogao da je potvrdi 7. aprila za kad je zakazan derbi sa Mančester junajtedom. Pod uslovom da prethodno slavi na gostovanju Evertonu. A onda mu, samo tri dana posle prvog obračuna sa Liverpulom, u goste dolazi Murinjo. Uvek zahtevan susret. Posebno ako bude značio i titulu. A ni Žoze neće tek tako dati da se jedan od najvećih rivala naslađuje peharom pred njegovim očima.

Bez obzira na takav raspored, Pep je u pokazao da ne bira utakmice, gotovo svaku igra u istom ili slilčnom sastavu, nisu ga omele povrede tokom sezone (Mendi, Žezus, Aguero), drži visok nivo forme, pobeđuje ubedljivo, grupnu fazu i Bazel u osmini finala je prošao a da se maltene nije preznoijo, ali sad sledi ono pravo.

Ono zbog čega je doveden. A to je osvajanje Lige šampiona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar