Нова трагедија у фудбалу - тинејџер умро у сну!

Само пет дана после смрти капитена Фиорентине Давида Асторија, фудбалски свет задесила је нова велика трагедија.  Опет трагедија, у Француској умро 18-годишњак! Млади фудбалер Томас Родригез преминуо у ноћи између четвртка и петка, када је његов клуб требало да игра утакмицу Лиге 2!

Фудбал 09.03.2018 | 19:15
Нова трагедија у фудбалу - тинејџер умро у сну!
Осамнаестогодишњи везиста француског друголигаша Тура Томас Родригес на истоветан начин као и италијански репрезентативац – у сну.

"Са невероватном количином бола Тур жели да вас обавести да је наш млади играч Томас Родригес умро у сну, у ноћи између осмог и деветог марта. Скрхани смо трагедијом која нас је погодила и тешко је објаснити колика нас еј туга погодила", наводи се у сопштењу.

У част Родригеса сви мечеви наредног викенда у прве две најјаче лиге почеће минутом ћутања, док је сусрет Тура и Валенсијена одложен.

"У тренуцима велике туге, Француска лига жели да изрази саучешће Томасовој породици и вољенима, као и свима онима који су део Фудбалског клуба Тур".

Томас Родригез, млади фудбалер екипе Тура, која се такмичи у француској Лиги 2, преминуо је од застоја рада срца.

После трагедије у Италији, где је смрт капитена Фиорентине потресла цео свет, још један смртни случај потврђен је и званично, поруком Родригезовог клуба.

Према званичном саопштењу, 18-годишњи везни играч преминуо је у ноћи с четвртка на петак, када је његов клуб требало да игра првенствену утакмицу.

Клуб је изразио саучешће породици и најближим сродницима француског фудбалера.

"Читав клуб је дубоко погођен овом великом трагедијом. Осећамо дубоку тугу и бол због смрти фудбалера", наводи се у саопштењу.

Меч између Тура и Валенсијена очекивано је одложен, а Француска фудбалска федерација (ФФФ) саопштила је да ће на мечевима тамошњих лига бити одржан минут ћутања за преминулог играча.

Родригез је тек почео да игра за прву екипу Тура и наступио је на само неколико мечева. У клуб је стигао 2016. године када је почео да игра и за младу репрезентацију Француске.

Био је велики таленат, а у само неколико година је напредовао и до сениорске екипе.

Подсетимо, слична трагедија се догодила у недељу када је Давиде Астори, италијански репрезентативац и капетан Фиорентине, умро у хотелу у Удинама, а обдукција је показала да му је срце успорило и у једном тренутку престало куцати.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар