Nova tragedija u fudbalu - tinejdžer umro u snu!

Samo pet dana posle smrti kapitena Fiorentine Davida Astorija, fudbalski svet zadesila je nova velika tragedija.  Opet tragedija, u Francuskoj umro 18-godišnjak! Mladi fudbaler Tomas Rodrigez preminuo u noći između četvrtka i petka, kada je njegov klub trebalo da igra utakmicu Lige 2!

Fudbal 09.03.2018 | 19:15
Nova tragedija u fudbalu - tinejdžer umro u snu!
Osamnaestogodišnji vezista francuskog drugoligaša Tura Tomas Rodriges na istovetan način kao i italijanski reprezentativac – u snu.

"Sa neverovatnom količinom bola Tur želi da vas obavesti da je naš mladi igrač Tomas Rodriges umro u snu, u noći između osmog i devetog marta. Skrhani smo tragedijom koja nas je pogodila i teško je objasniti kolika nas ej tuga pogodila", navodi se u sopštenju.

U čast Rodrigesa svi mečevi narednog vikenda u prve dve najjače lige počeće minutom ćutanja, dok je susret Tura i Valensijena odložen.

"U trenucima velike tuge, Francuska liga želi da izrazi saučešće Tomasovoj porodici i voljenima, kao i svima onima koji su deo Fudbalskog kluba Tur".

Tomas Rodrigez, mladi fudbaler ekipe Tura, koja se takmiči u francuskoj Ligi 2, preminuo je od zastoja rada srca.

Posle tragedije u Italiji, gde je smrt kapitena Fiorentine potresla ceo svet, još jedan smrtni slučaj potvrđen je i zvanično, porukom Rodrigezovog kluba.

Prema zvaničnom saopštenju, 18-godišnji vezni igrač preminuo je u noći s četvrtka na petak, kada je njegov klub trebalo da igra prvenstvenu utakmicu.

Klub je izrazio saučešće porodici i najbližim srodnicima francuskog fudbalera.

"Čitav klub je duboko pogođen ovom velikom tragedijom. Osećamo duboku tugu i bol zbog smrti fudbalera", navodi se u saopštenju.

Meč između Tura i Valensijena očekivano je odložen, a Francuska fudbalska federacija (FFF) saopštila je da će na mečevima tamošnjih liga biti održan minut ćutanja za preminulog igrača.

Rodrigez je tek počeo da igra za prvu ekipu Tura i nastupio je na samo nekoliko mečeva. U klub je stigao 2016. godine kada je počeo da igra i za mladu reprezentaciju Francuske.

Bio je veliki talenat, a u samo nekoliko godina je napredovao i do seniorske ekipe.

Podsetimo, slična tragedija se dogodila u nedelju kada je Davide Astori, italijanski reprezentativac i kapetan Fiorentine, umro u hotelu u Udinama, a obdukcija je pokazala da mu je srce usporilo i u jednom trenutku prestalo kucati.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar