Шта ћемо са шпицом од 40.000.000 евра који није дао гол?

Три опције. . .  Андре Силва је дошао у Милан као једно од највећих појачања, а сада је тек трећи избор код Гатуза.

Фудбал 09.03.2018 | 18:00
Шта ћемо са шпицом од 40.000.000 евра који није дао гол?
Милан је процветао од доласка Ђенара Гатуза на клупу. Росонери су у финалу Купа Италије, осмини финала Лиге Европе, расту им шансе у Серији А за пласман у Лигу шампиона, не зна за пораз више од два месеца, а добар део првотимаца попут Бонућија, Ромањолија, Чалханоглуа и осталих игра као препорођен.

Ипак, Гатузов „чаробни штапић“ није могао да дотакне баш сваког фудбалера Росонера. А они које ни шок терапија новог тренера није пробудила су скупоцени нападачи Андре Силва и Никола Калинић. Њих је потпуно засенио млади Кутроне. Силва и Калинић су заједно плаћени 65.000.000 евра, а до сада су међу најгорима играчима у сезони. Калинић је на 20 утакмица (15 као стартер) дао четири гола у Серији А, укупно је у свим такмичењима постигао осам голова на 30 мечева. А плаћен је 25.000.000 евра?!

Још гора ситуација је са Андреом Силвом. Њега је Милан довео прошлог лета из Порта као једно од највећих појачања за 38.000.000 евра плус 2.000.000 кроз бонусе. Росонери су летос дуго вагали на којег нападача да потроше велики новац и одлучили су се за Силву као једног од најпреспективнијих нападача Европе. Велику улогу је обавио моћни менаџер Жорж Мендеш који заступа Силву и у добрим је односима са новим руководством Милана...

Ипак, Милан и Силва се нису нашли на истим таласним дужинама. Млади Португалац на 16 мечева (пет као стартер) у Серији А није постигао ниједан гол! И сматрају га највећим промашајем летњег прелазног рока у Италији. Донекле је поправио утисак играма у квалифкацијама за Лигу Европе и касније у групи где је на 12 утакмица постигао осам голова. Али против ривала као што су Шкендија, Аустрија Беч или Ријека, то и није било тешко...

Силва је тек трећи избор Ђенара Гатуза који игра у формацији са само једним класичним нападаечм. Први избор је Кутроне, други Калинић, а трећи Силва. Од доласка Гатуза, Португалац ниједном није био стартер у првенству и не предвиђа му се сигурна будућност у клубу.

Ни Милану, ни играчу, а ни Мендешу не одговара оваква ситуација и зато се зимус спекулисало о Силвиномодласку у Вулверхемтпон. Лидер Чемпионшипа је клуб у којем Мендеш све контролише и који служи као излог за његове бројне клијенте да им расте цена. Ипак, Милан је одбио зимус да прода Силву јер и даље верује у његов потенцијал. А потребан је Гатузу за сваки случај и због игре на три фронта. Ипак, на лето можда дође до разлаза.

Италијански медији спекулишу о три опције за португалског нападача. У сва три случаја се његова будућност доводи у везу са пријатељским клубовима Жоржа Мендеша. Вулверхемтпон је и даље опција, а поготово с обзиром на то да је скоро сигуран члан Премијер лиге за наредну сезону. Друга два клуба су такођеМендешова пријатељска територија: Валенсија и Монако.

Многи Мендешови клијенти су претходних година играли или тренутно играју за Слепе мишеве и Кнежеве. Кључ преговора ће бити новац. Милан жели да извуче уложено што је нереално с обзиром на Силвину форму ове сезоне. Ипак, потенцијал и младост португалског голгетера можда ипак помогну Мендешу да упеца неки клуб који би Милану платио тражену цену. А ако Португалац евентуално проради у наставку сезоне, није искључено да остане, а да 30-годишњи Калинић буде продат.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар