Šta ćemo sa špicom od 40.000.000 evra koji nije dao gol?

Tri opcije. . .  Andre Silva je došao u Milan kao jedno od najvećih pojačanja, a sada je tek treći izbor kod Gatuza.

Fudbal 09.03.2018 | 18:00
Šta ćemo sa špicom od 40.000.000 evra koji nije dao gol?
Milan je procvetao od dolaska Đenara Gatuza na klupu. Rosoneri su u finalu Kupa Italije, osmini finala Lige Evrope, rastu im šanse u Seriji A za plasman u Ligu šampiona, ne zna za poraz više od dva meseca, a dobar deo prvotimaca poput Bonućija, Romanjolija, Čalhanoglua i ostalih igra kao preporođen.

Ipak, Gatuzov „čarobni štapić“ nije mogao da dotakne baš svakog fudbalera Rosonera. A oni koje ni šok terapija novog trenera nije probudila su skupoceni napadači Andre Silva i Nikola Kalinić. Njih je potpuno zasenio mladi Kutrone. Silva i Kalinić su zajedno plaćeni 65.000.000 evra, a do sada su među najgorima igračima u sezoni. Kalinić je na 20 utakmica (15 kao starter) dao četiri gola u Seriji A, ukupno je u svim takmičenjima postigao osam golova na 30 mečeva. A plaćen je 25.000.000 evra?!

Još gora situacija je sa Andreom Silvom. Njega je Milan doveo prošlog leta iz Porta kao jedno od najvećih pojačanja za 38.000.000 evra plus 2.000.000 kroz bonuse. Rosoneri su letos dugo vagali na kojeg napadača da potroše veliki novac i odlučili su se za Silvu kao jednog od najprespektivnijih napadača Evrope. Veliku ulogu je obavio moćni menadžer Žorž Mendeš koji zastupa Silvu i u dobrim je odnosima sa novim rukovodstvom Milana...

Ipak, Milan i Silva se nisu našli na istim talasnim dužinama. Mladi Portugalac na 16 mečeva (pet kao starter) u Seriji A nije postigao nijedan gol! I smatraju ga najvećim promašajem letnjeg prelaznog roka u Italiji. Donekle je popravio utisak igrama u kvalifkacijama za Ligu Evrope i kasnije u grupi gde je na 12 utakmica postigao osam golova. Ali protiv rivala kao što su Škendija, Austrija Beč ili Rijeka, to i nije bilo teško...

Silva je tek treći izbor Đenara Gatuza koji igra u formaciji sa samo jednim klasičnim napadaečm. Prvi izbor je Kutrone, drugi Kalinić, a treći Silva. Od dolaska Gatuza, Portugalac nijednom nije bio starter u prvenstvu i ne predviđa mu se sigurna budućnost u klubu.

Ni Milanu, ni igraču, a ni Mendešu ne odgovara ovakva situacija i zato se zimus spekulisalo o Silvinomodlasku u Vulverhemtpon. Lider Čempionšipa je klub u kojem Mendeš sve kontroliše i koji služi kao izlog za njegove brojne klijente da im raste cena. Ipak, Milan je odbio zimus da proda Silvu jer i dalje veruje u njegov potencijal. A potreban je Gatuzu za svaki slučaj i zbog igre na tri fronta. Ipak, na leto možda dođe do razlaza.

Italijanski mediji spekulišu o tri opcije za portugalskog napadača. U sva tri slučaja se njegova budućnost dovodi u vezu sa prijateljskim klubovima Žorža Mendeša. Vulverhemtpon je i dalje opcija, a pogotovo s obzirom na to da je skoro siguran član Premijer lige za narednu sezonu. Druga dva kluba su takođeMendešova prijateljska teritorija: Valensija i Monako.

Mnogi Mendešovi klijenti su prethodnih godina igrali ili trenutno igraju za Slepe miševe i Kneževe. Ključ pregovora će biti novac. Milan želi da izvuče uloženo što je nerealno s obzirom na Silvinu formu ove sezone. Ipak, potencijal i mladost portugalskog golgetera možda ipak pomognu Mendešu da upeca neki klub koji bi Milanu platio traženu cenu. A ako Portugalac eventualno proradi u nastavku sezone, nije isključeno da ostane, a da 30-godišnji Kalinić bude prodat.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar