Месијева Примера!

Аргентинац је сам донео шампионску титулу Барселони ове сезоне!

Фудбал 07.03.2018 | 23:07
Месијева Примера!
Наравно, опет је Лео Меси био тај који је одлучио исход шампионске трке у Шпанији. Мајстор Барселоне је једноставно човек кога сви на Ноу Кампу треба да љубе у задњицу пошто им је обезбедио вероватно недостижну предност у шампионској трци маестралним поготком из слободњака против Атлетика из Мадрида.

Циљ је био јасан, задати директан ударац Дијегу Симеонеу и Јорганџијама на Ноу Кампу, а сада када је +8 у корист Барселоне, Блауграна може да се посвети освајању Лиге шампиона и испуњењу амбиција под вођством новог тренера Ернестеа Валвердеа.

Поштено је рећи - титула у Примери је додељена већ у марту, а она иде у праве руке, мађионичару који ју је сам освојио.

Јер чак десет пута је Лео Меси ове сезоне постигао први гол за Барселону на претходних 27 утакмица. У периоду док је одиграо све мечеве (само је једном ушао с клупе) Аргентинац је стигао до цифре од 23 погодака у Примери. У тај збир улазе и четири пута по два дата гола, затим по један хет-трик и једном чак четири поготка на утакмици са Еибаром.

Посебно фантастично у целој причи звучи податак да је Меси погодио мрежу из слободних удараца на чак три узастопне утакмице и Ла Лиги. 

Не можемо да се сетимо да је неки играч то урадио у новијој историји, а за овај подухват "крив" је и Дијего Марадона који је направио маестра слободних удараца од земљака.

"На једном тренингу Аргентине Меси је шутирао три слободњака и сва три промашио. Изнервирао се, вриштао, а тадашњи селектор Марадона га је испратио до свлачионице, загрлио и рекао му да је најбољи фудбалер на свету и да не сме да одустаје тако лако. После су радили заједно, остајали дуже после тренинга, а савет који му је дао Пибе био је да не склања лопту са ноге прерано, да буде стрпљив", испричао је аргентинским медијима физотерапеут Фернандо Сињорини.

Савети популарног Марадоне су очигледно уродили плодом. Имамо праву фудбалску звер, човека који је прелепим головима поприлично изменио историју ове игре.

Просто је, нико не може статистички ове сезоне да се мери са Месијем, али оно што годи свим правим љубитељима фудбала је способност Аргентинца да забави и одушеви навијаче. Наравно, и да изнервира ривале, али баш га брига. Лео је јачи него икад!

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар