Mesijeva Primera!

Argentinac je sam doneo šampionsku titulu Barseloni ove sezone!

Fudbal 07.03.2018 | 23:07
Mesijeva Primera!
Naravno, opet je Leo Mesi bio taj koji je odlučio ishod šampionske trke u Španiji. Majstor Barselone je jednostavno čovek koga svi na Nou Kampu treba da ljube u zadnjicu pošto im je obezbedio verovatno nedostižnu prednost u šampionskoj trci maestralnim pogotkom iz slobodnjaka protiv Atletika iz Madrida.

Cilj je bio jasan, zadati direktan udarac Dijegu Simeoneu i Jorgandžijama na Nou Kampu, a sada kada je +8 u korist Barselone, Blaugrana može da se posveti osvajanju Lige šampiona i ispunjenju ambicija pod vođstvom novog trenera Ernestea Valverdea.

Pošteno je reći - titula u Primeri je dodeljena već u martu, a ona ide u prave ruke, mađioničaru koji ju je sam osvojio.

Jer čak deset puta je Leo Mesi ove sezone postigao prvi gol za Barselonu na prethodnih 27 utakmica. U periodu dok je odigrao sve mečeve (samo je jednom ušao s klupe) Argentinac je stigao do cifre od 23 pogodaka u Primeri. U taj zbir ulaze i četiri puta po dva data gola, zatim po jedan het-trik i jednom čak četiri pogotka na utakmici sa Eibarom.

Posebno fantastično u celoj priči zvuči podatak da je Mesi pogodio mrežu iz slobodnih udaraca na čak tri uzastopne utakmice i La Ligi. 

Ne možemo da se setimo da je neki igrač to uradio u novijoj istoriji, a za ovaj poduhvat "kriv" je i Dijego Maradona koji je napravio maestra slobodnih udaraca od zemljaka.

"Na jednom treningu Argentine Mesi je šutirao tri slobodnjaka i sva tri promašio. Iznervirao se, vrištao, a tadašnji selektor Maradona ga je ispratio do svlačionice, zagrlio i rekao mu da je najbolji fudbaler na svetu i da ne sme da odustaje tako lako. Posle su radili zajedno, ostajali duže posle treninga, a savet koji mu je dao Pibe bio je da ne sklanja loptu sa noge prerano, da bude strpljiv", ispričao je argentinskim medijima fizoterapeut Fernando Sinjorini.

Saveti popularnog Maradone su očigledno urodili plodom. Imamo pravu fudbalsku zver, čoveka koji je prelepim golovima poprilično izmenio istoriju ove igre.

Prosto je, niko ne može statistički ove sezone da se meri sa Mesijem, ali ono što godi svim pravim ljubiteljima fudbala je sposobnost Argentinca da zabavi i oduševi navijače. Naravno, i da iznervira rivale, ali baš ga briga. Leo je jači nego ikad!

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar