СЛС: Звезда у Суботици, Партизан чека Земун!

Утакмицама 24. кола предстојећег викенда се наставља такмичење у Супер лиги Србије, фудбалери Црвене звезде гостују Спартаку, док Партизан дочекује Земун.  Звезда у суботичком блату: Спашавање редова Шиље! Црвено-бели у дербију 24. кола иду на ноге Спартаку (13 часова, ТВ Арена).  Може ли једна без стреса? Партизан против Земуна (15. 00, ТВ Аренаспорт 1) поново мења одбрану, очекују се два шпица.

Фудбал 25.02.2018 | 11:45
СЛС: Звезда у Суботици, Партизан чека Земун!
Први меч 24. кола игран је у петак од у Београду када је Вождовац победио крушевачки Напредак.

Дерби меч овог кола играће се у недељу од 13.00 у Суботици када ће Спартак дочекати лидера шампиона, Црвену Звезду. 

Црвено-бели тај меч дочекују после пораза од ЦСКА и елиминације из Лиге Европа и свакако ће желети да пораз у Москви што пре забораве и фокусирају се на домаће такмичење. 

Звезда је прва на табели Супер лиге са 60 бодова, док је Спартак на петом месту са 40. 

Јесенас је Арсенал био у главама играча Црвене звезде. Била је то једно од блеђих издања црвено-белих. Тромо су деловали на терену. И да није било поготка Ричмонда Боаћија ко зна да ли би успели да савладају ништа енергичнији Спартак. А и сада, у 24. колу Суперлиге, Спартак не долази на ноге Звезди у најбољем тренутку.

Само четири дана после реванша са Армејцима и испадања из Европе, црвено-бели ће морати да полажу тест озбиљног карактера у суботичком блату. Постојала је могућност да се утакмица одложи због катастрофалног терена подлоге Градског стадиона, али Заједница Суперлигаша је била изричита у ставу да се игра.

Навикао нас је Владан Милојевић на велике ротације када су у питању мечеви пре и после европских битака. Међутим, за очекивати је да сада на терен изведе тим са нешто више протагониста овогодишњих успеха. Очекује се да напад предводи најб0љи стрелац Суперлиге Александар Пешић ипокуша да головима санира ране изазвене промашајем на ВЕБ Арени. У саставу би требало да буду и Бен, Крстичић, Стојковић, Савић... Са друге стране, није ни Спартак тим који је јесенас газио редом, мада је упркос поразу оставио сасвим солидан утисак на пролећној премијери у Крушевцу (3:4). Ипак, отишли су Александар Радовановић, пре свих Ђорђе Ивановић, па и Стефан Хајдин... Није то више исти тим.

А и да су сви остали - Звезда би била фаворит. Ако пак мислите да ће пут у Москву оставити трага на црвено-беле имајте на уму да, иако током припрема није блистала у офанзиви, само једна од осам Звездиних последњих утакмица у Суперлиги није донела макар три гола. А та једна - био је вечити дерби са Партизаном. Притом, и на утакмицама Спартака у просеку пада више од три гола по мечу.

СПАРТАК - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Стадион: Градски

Судија: Данило Грујић

СПАРТАК (4-2-3-1): Остојић - Стојковић, Текијашки, Керкез, Вукчевић - Јочић, Главчић - Чечарић, Ђуричин, Савковић - Николић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан - Стојковић, Савић, Бабић, Родић - Јовичић, Крстичић, Срнић, Бен, Аџић - Пешић.

И фудбалери Партизана наредни меч домаћег шампионата, против Земуна, дочекују у истој атмосфери као и Звезда, пошто су синоћ завршили своје учешће у Лиги Европа.

Црно-бели ће, такодје, покушати и да поправе утисак из претходног кола када су након преокрета славили у Лучанима против Младости са 1:2.

Изабраници Мирослава Ђукића су други на табели са 51 бодом, док је Земун на 11. позицији са 24 освојена бода.

Тај меч је на програму у недељу од 15.00.

Финиш јесени у којима је губио бодове (Војводина 1:1, Напредак 1:2, Црвена звезда 1:1), па почетак пролећа у којима је до њих стигао после драме у Лучанима (2:1 против Младости). Доста стресних ситуација у Суперлиги је иза фудбалера Партизана, а испред њих дуел са Земуном који би Гробари волели да буде лишен напетости.

Најватренијих присталица неће бити од 15.00 у Хумској, Дисциплинска комисија ФСС је закључала стадион због дешавања на последњем вечитом дербију, па ће тим Мирослава Ђукића у тишини морати да потражи бодове вредне задржавања каквог-таквог корака за Црвеном звездом.

У првом делу сезоне баш мечеви у улози домаћина били су проблем црно-белима: од последњих шест утакмица на Топчидерском брду добио је тек једну (ОФК Бачка 3:1), осталих пет ремизирао, чак четири пута резултатом 1:1.

Дуел са Земунцима стиже само три дана после гостовања Плзењу, а осим умора због реванша шеснаестине финала Лиге Европе, Ђукићу се суочава са кадровским проблемима. Најављено је да због повреда неће играти Мирослав Вулићевић и Милан Митровић, што значи да ће ин а четвртом узастопном мечу ове године одбрана изгледати другачије. Немања Р. Милетић ће покрити позицију десног бека, а његов имењак и презимењак ускочити на штоперско место.

У везном реду упитан је Саша Здјелар, док се у нападу очекује тандем Огњен Ожеговић - Леандре Тавамба.

Екипа Милана Милановића у првом делу сезоне одолевала све до 86. минута, пре него што је Огњен Ожеговић погодио за 2:1, да би у 90. Марко Јевтовић са беле тачке оверио тријумф.

Горњоварошани су у међувремену сачували званично најбољег левог бека Суперлиге, Немању Вучића, довели из иностранства некадашње дефанзивце Црвене звезде, Николу Петковића и Павла Нинкова, на пролећној премијери без проблема су тукли Борац (3:0), али...

Зелено-плави су у серији од чак пет пораза у гостима, у том низу четири пута је пролазила игра ГГ3+.

Пројектовани састави

ПАРТИЗАН - ЗЕМУН (15.00)

Стадион у Хумској
Судија: Дејан Сантрач

ПАРТИЗАН (4-4-2): Стојковић - Н. Р. Милетић, Остојић, Н. Г. Милетић, Урошевић - Јевтовић, Пантић, Тошић, Јанковић - Тавамба, Ожеговић. Тренер: Мирослав Ђукић.

ЗЕМУН (4-2-3-1): Милошевић - Милутиновић, Петковић, Трајковић, Вучић - Луковић, Ђаловић - Симић, Асани, Вукадиновић - Ђенић. Тренер: Милан Милановић.

Суперлига, 24. коло:

недеља:

13:00 Спартак – Звезда
15:00 Партизан – Земун

субота:

Бачка - Рад 2:1 
Ф. Бајић 47, М. Бајић 67 - Бједов 73

Борац Чачак - Раднички Ниш 1:1 
Матеус 75 - Јовановић 32

Јавор - Младост Лучани 3:0 
Марковић 6, Елиомар 37, Панић 80

Мачва - Војводина 1:1 
Матић 84 - Арсић 88 

Радник - Чукарички 0:0

петак:

Вождовац – Напредак 3:2 (2:1)
Срећковић 12, 80, Дуроњић 29 – Н''Даје 35, 82

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар