SLS: Zvezda u Subotici, Partizan čeka Zemun!

Utakmicama 24. kola predstojećeg vikenda se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, fudbaleri Crvene zvezde gostuju Spartaku, dok Partizan dočekuje Zemun.  Zvezda u subotičkom blatu: Spašavanje redova Šilje! Crveno-beli u derbiju 24. kola idu na noge Spartaku (13 časova, TV Arena).  Može li jedna bez stresa? Partizan protiv Zemuna (15. 00, TV Arenasport 1) ponovo menja odbranu, očekuju se dva špica.

Fudbal 25.02.2018 | 11:45
SLS: Zvezda u Subotici, Partizan čeka Zemun!
Prvi meč 24. kola igran je u petak od u Beogradu kada je Voždovac pobedio kruševački Napredak.

Derbi meč ovog kola igraće se u nedelju od 13.00 u Subotici kada će Spartak dočekati lidera šampiona, Crvenu Zvezdu. 

Crveno-beli taj meč dočekuju posle poraza od CSKA i eliminacije iz Lige Evropa i svakako će želeti da poraz u Moskvi što pre zaborave i fokusiraju se na domaće takmičenje. 

Zvezda je prva na tabeli Super lige sa 60 bodova, dok je Spartak na petom mestu sa 40. 

Jesenas je Arsenal bio u glavama igrača Crvene zvezde. Bila je to jedno od bleđih izdanja crveno-belih. Tromo su delovali na terenu. I da nije bilo pogotka Ričmonda Boaćija ko zna da li bi uspeli da savladaju ništa energičniji Spartak. A i sada, u 24. kolu Superlige, Spartak ne dolazi na noge Zvezdi u najboljem trenutku.

Samo četiri dana posle revanša sa Armejcima i ispadanja iz Evrope, crveno-beli će morati da polažu test ozbiljnog karaktera u subotičkom blatu. Postojala je mogućnost da se utakmica odloži zbog katastrofalnog terena podloge Gradskog stadiona, ali Zajednica Superligaša je bila izričita u stavu da se igra.

Navikao nas je Vladan Milojević na velike rotacije kada su u pitanju mečevi pre i posle evropskih bitaka. Međutim, za očekivati je da sada na teren izvede tim sa nešto više protagonista ovogodišnjih uspeha. Očekuje se da napad predvodi najb0lji strelac Superlige Aleksandar Pešić ipokuša da golovima sanira rane izazvene promašajem na VEB Areni. U sastavu bi trebalo da budu i Ben, Krstičić, Stojković, Savić... Sa druge strane, nije ni Spartak tim koji je jesenas gazio redom, mada je uprkos porazu ostavio sasvim solidan utisak na prolećnoj premijeri u Kruševcu (3:4). Ipak, otišli su Aleksandar Radovanović, pre svih Đorđe Ivanović, pa i Stefan Hajdin... Nije to više isti tim.

A i da su svi ostali - Zvezda bi bila favorit. Ako pak mislite da će put u Moskvu ostaviti traga na crveno-bele imajte na umu da, iako tokom priprema nije blistala u ofanzivi, samo jedna od osam Zvezdinih poslednjih utakmica u Superligi nije donela makar tri gola. A ta jedna - bio je večiti derbi sa Partizanom. Pritom, i na utakmicama Spartaka u proseku pada više od tri gola po meču.

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA

Stadion: Gradski

Sudija: Danilo Grujić

SPARTAK (4-2-3-1): Ostojić - Stojković, Tekijaški, Kerkez, Vukčević - Jočić, Glavčić - Čečarić, Đuričin, Savković - Nikolić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić, Babić, Rodić - Jovičić, Krstičić, Srnić, Ben, Adžić - Pešić.

I fudbaleri Partizana naredni meč domaćeg šampionata, protiv Zemuna, dočekuju u istoj atmosferi kao i Zvezda, pošto su sinoć završili svoje učešće u Ligi Evropa.

Crno-beli će, takodje, pokušati i da poprave utisak iz prethodnog kola kada su nakon preokreta slavili u Lučanima protiv Mladosti sa 1:2.

Izabranici Miroslava Đukića su drugi na tabeli sa 51 bodom, dok je Zemun na 11. poziciji sa 24 osvojena boda.

Taj meč je na programu u nedelju od 15.00.

Finiš jeseni u kojima je gubio bodove (Vojvodina 1:1, Napredak 1:2, Crvena zvezda 1:1), pa početak proleća u kojima je do njih stigao posle drame u Lučanima (2:1 protiv Mladosti). Dosta stresnih situacija u Superligi je iza fudbalera Partizana, a ispred njih duel sa Zemunom koji bi Grobari voleli da bude lišen napetosti.

Najvatrenijih pristalica neće biti od 15.00 u Humskoj, Disciplinska komisija FSS je zaključala stadion zbog dešavanja na poslednjem večitom derbiju, pa će tim Miroslava Đukića u tišini morati da potraži bodove vredne zadržavanja kakvog-takvog koraka za Crvenom zvezdom.

U prvom delu sezone baš mečevi u ulozi domaćina bili su problem crno-belima: od poslednjih šest utakmica na Topčiderskom brdu dobio je tek jednu (OFK Bačka 3:1), ostalih pet remizirao, čak četiri puta rezultatom 1:1.

Duel sa Zemuncima stiže samo tri dana posle gostovanja Plzenju, a osim umora zbog revanša šesnaestine finala Lige Evrope, Đukiću se suočava sa kadrovskim problemima. Najavljeno je da zbog povreda neće igrati Miroslav Vulićević i Milan Mitrović, što znači da će in a četvrtom uzastopnom meču ove godine odbrana izgledati drugačije. Nemanja R. Miletić će pokriti poziciju desnog beka, a njegov imenjak i prezimenjak uskočiti na štopersko mesto.

U veznom redu upitan je Saša Zdjelar, dok se u napadu očekuje tandem Ognjen Ožegović - Leandre Tavamba.

Ekipa Milana Milanovića u prvom delu sezone odolevala sve do 86. minuta, pre nego što je Ognjen Ožegović pogodio za 2:1, da bi u 90. Marko Jevtović sa bele tačke overio trijumf.

Gornjovarošani su u međuvremenu sačuvali zvanično najboljeg levog beka Superlige, Nemanju Vučića, doveli iz inostranstva nekadašnje defanzivce Crvene zvezde, Nikolu Petkovića i Pavla Ninkova, na prolećnoj premijeri bez problema su tukli Borac (3:0), ali...

Zeleno-plavi su u seriji od čak pet poraza u gostima, u tom nizu četiri puta je prolazila igra GG3+.

Projektovani sastavi

PARTIZAN - ZEMUN (15.00)

Stadion u Humskoj
Sudija: Dejan Santrač

PARTIZAN (4-4-2): Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, N. G. Miletić, Urošević - Jevtović, Pantić, Tošić, Janković - Tavamba, Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

ZEMUN (4-2-3-1): Milošević - Milutinović, Petković, Trajković, Vučić - Luković, Đalović - Simić, Asani, Vukadinović - Đenić. Trener: Milan Milanović.

Superliga, 24. kolo:

nedelja:

13:00 Spartak – Zvezda
15:00 Partizan – Zemun

subota:

Bačka - Rad 2:1 
F. Bajić 47, M. Bajić 67 - Bjedov 73

Borac Čačak - Radnički Niš 1:1 
Mateus 75 - Jovanović 32

Javor - Mladost Lučani 3:0 
Marković 6, Eliomar 37, Panić 80

Mačva - Vojvodina 1:1 
Matić 84 - Arsić 88 

Radnik - Čukarički 0:0

petak:

Voždovac – Napredak 3:2 (2:1)
Srećković 12, 80, Duronjić 29 – N''Daje 35, 82

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar