Убиство није било интерес Албанаца

Председник косовског парламента Кадри Весељи тврди да убиство Оливера Ивановића није било у интересу Албанаца.

Србија 10.02.2018 | 13:25
Убиство није било интерес Албанаца
То је и први пут да се ствара ситуација психолошког терора једних Срба над другим Србима. Нећу прејудицирати ко је одговоран, али то није било у интересу Албанаца, односно грађана Косова - рекао је Весељи за хрватску агенцију Хина.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара, а ни после месец дана нема назнака да је истрага напредовала, а приштинске привремене власти одбијају могућност да се српски државни органи укључе у истрагу.

Весељи иначе каже и да је убиство Ивановића - злочиначки чин усмерен против стабилности Косова, без обзира ко га је починио - и каже да ће привести правди и извршитеље и наручиоце атентата.

Када је реч о Специјалном суду за ратне злочине тзв. ОВК, Весељи признаје да на Косову од почетка подељени по том питању, али тврди да већина косовских грађана и политичара подржава ту институцију.

- Емотивно и реално гледајући, то је нешто што је Косово најмање заслужило - каже он.

На питање шта ако суд оптужи највише бивше команданте ОВК, а данас водеће политичаре, Весељи, који је такође био припадник ОВК, одговара:

- Знамо ко је био агресор, а ко жртва - каже Весељи и додаје да ће Косово испунити своје међународне обавезе.

Поводом обележавања 10 година од једностраног проглашења независности Косова 17. фебруара, Весељи тврди да је "независност Косова готова ствар око које нема преговора" и да "што пре Србија то схвати, пре ће постати чланица ЕУ".

Сматра да је Београд и Приштина већ требало да потпишу свеобухватни и правно обвезујући споразум, и наводи:

- Нема ниједног разумног и умереног политичара у Србији који није у стању да призна реалност, односно независност Косова. Али, оно што морају да учине јесте да се одмакну од тог сукоба са суседима како би могли да наставе даље.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ста Сте Навалили.

10.02.2018 12:57

Око тога пеизнања,израел много дрзава није признало;па зиве и сурађују нормално са свима,маните се цорава посла"ето ја вас нецу признати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.02.2018 14:01

Мани се и ти коментарисања. Не иде ти никако, ем што лупаш ем што незнаш правопис.

Name

Какофонија

10.02.2018 13:13

Па није ни српски интерес, него нечији приватни, мафијашки интерес. јасно је то ко дан. Још само да видимо која га је мафија убила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

10.02.2018 14:08

Како неко може бити агресор на сопственој територији, у својој држави. Зашто нисте тражили независност док је Тито био жив па да видите шта би добили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Дијагнозас

10.02.2018 15:08

Ста би добили ДРЗАВУ

Name

Цворак

10.02.2018 15:33

Нормално да би добили дрзаву,и овако је имају.

Name

Кал

10.02.2018 15:03

Вук не може без крви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали Србо

10.02.2018 15:40

Србија је земља гдје све касни само се умире прије времена

ОДГОВОРИТЕ