Убио супругу на свиреп начин

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Зорана Марјановића због убиства своје супруге Јелене.

Србија 10.02.2018 | 10:40
Убио супругу на свиреп начин
Он се терети за тешко убиство, за које му је запрећена казна затвора до 40 година. Оптужница је, сазнаје Ало, подигнута јуче после 15 часова.
 
Детаљи оптужнице нису за сада познати, али према једном од ранијих саопштења суда поводом продужења притвора, Марјановић се терети да је на "свиреп начин лишио живота своју супругу, и приликом извршења показао нарочиту упорност и безобзирност".

"Постоји основана сумња да је окривљени неутврђеним предметом задао више удараца у главу Јелени Марјановић, наневши јој вишетруке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал, услед чега је она преминула", наводи се у решењу Апелационог суда суда којим му је у децембру продужен притвор за још три месеца.

Вештачења мобилних телефона, блато, ДНК трагови, као и трасолошка и неуропсихијатријска вештачења, обезбедили су кључне податке за подизање оптужнице против Зорана Марјановића (39), осумњиченог да је 2. априла 2016. године на насипу Црвенка у Борчи убио супругу Јелену Крсмановић Марјановић (33), певачицу "Гранда".

- Током истраге дуге 22 месеца дошло се до бројних чињеница и података, који повезани јасно указују на основану сумњу да је Зоран Марјановић починио тешко убиство, за које је запрећена максимална казна до 40 година затвора - објашњава саговорник листа "Ало".

Према његовим речима, тужилаштво стоји на становишту да је током истраге утврђено где, када и како је убијена Јелена, а да је за њену смрт одговоран осумњичени Зоран.

 Неки од најбитнијих доказа јесу вештачења мобилних телефона жртве и осумњиченог, као и базних станица. Та вештачења су показала да је Зоран у време када је Јелена убијена био на месту на којем је њено тело касније нађено, што се коси са његовим изјавама. Даље, вештачењем је откривено да је осумњичени 2. априла 2016. око 17.30 искључио свој мобилни телефон, што се поклапа са временом Јеленине смрти - каже извор и додаје да то није једини траг који је истражитеље довео до Зорана.

- Са Зоранових панталона изоловано је блато које је идентично блату нађеном на Јелениној коси, лобањи и телу. Такође, бројни ДНК трагови узети са певачициног тела поклапају се са Зорановим ДНК профилом - каже извор Ало.

Достављена Марјановићу и одбрани

Оптужница је јуче на крају радног времена проследјења Вишем суду у Београду на потврдјивање, а биће достављена и Марјановићу и његовим браниоцима на одговор.

Након тога суд ће одлучити да ли ће оптужни акт потврдити или ће га вратити на допуну истраге. Марјановић је у притвору, који му према последњем правоснажном решењу о продужењу може трајати до 10. марта, а након тога ће се поново одлучивати о притвору.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај у Србији већ готово две године са разним верзијама о идентитету извршиоца, као и начинима и месту извршења злочина.

Њен супруг је ухапшен 15. септембра, након готово годину и по дана од убиства.

Он је и пре тога био приводјен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телелвизијском реалити програму и генерално је својим иступима скретао пажњу "жуте штампе".

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Некадашња струка

10.02.2018 17:24

Очито је било да је убица из породице Марјановић или да неки чланови породице знају ко је убица!!!!! Еххх, стари безбедњаци и истражиоци ријешили би овај случај за 48 сати, само методе би се разликовале. Није ово био нарочито тежак случај за истрагу, поготово у вријеме развијене технике и форензичке унапређености.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало ,

10.02.2018 21:23

сам није могао тако слозено убиство извезти , половити уцеснике тог свирепог убиства ,и јеси излагао коњусино ,одма га обесити ,ито на раскрсцу нека народ гледа

Name

Ре Нек -струка,

10.02.2018 23:21

мозда си мислио на онај комсијско удбаски ,да се немуцимо : питамо мало по селу ,нпр ,које кога , кога највисе мрзис одведете га бијете ко бога ,иако није мора приунати ;на те си ти методе мислио ,зло црвено.

Name

Xxx

11.02.2018 09:55

Оставите људе да раде свој посао. Боље да се бринете о својим проблемима. Без обзира ко је крив најстрозију казну. Јелени да је лака црна земља.