Отац побјегао, син добио пријаву

Бекство затвореника пореклом из Србије из болнице у Шердингу, било је толико спектакуларно да су му медији у Аустрији посветили велику пажњу.

Србија 09.02.2018 | 11:42
Отац побјегао, син добио пријаву
Како коментаришу медији, осуђеник (43), осим криминалне каријере, могао је слободно да буде и глумац по томе како је "одиграо" улогу да би побјегао. Држављанин Србије био је у притвору након што је осудјен због преваре и требало је да "одлежи" до децембра 2019..

Међутим, како пишу аустријски медији, очигледно му се није допадало у затвору па је решио да побегне. 

Током ноћи између петка и суботе он је испровоцирао тучу са затвореницима са којима дијели ћелију, при чему је задобио повреде, а сада, након што је побјегао, учесници туче тврде да је сам себи нанио повреде. 

Пошто је у суботу због повреда био пребачен у болницу у Шердинг, гдје га је у недељу посјетила породица, син му је, како се чини, непримијећено дотурио мобилни телефон, преко којег је договорио детаље бјекства. 

У понедељак послије подне почео је у соби да повраћа, због чега је чувар отворио прозор - да би ушао свјеж ваздух у собу. 

Управо то је и чекао затвореник, који је скочио на грејна тела на зиду испред прозора, а затим с другог спрата на улицу гдје га је чекао син у колима, којима су побјегли. 

Само 20 километара од мјеста бјекства полиција је зауставила возило, али је у њему затекла само помагача бјекства, док је отац побјегао у непознатом правцу. 

Против сина је поднијета пријава за пружање помоћи при бјекству за шта му пријети казна до двије године затвора.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Секула

09.02.2018 11:52

Хаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

09.02.2018 13:28

Е јесу направили посао.Не зна се који је већи кретен.