Ово је најкориштенији мобилни оперативни систем

Андроид 7. 0 Ноугат званично је постао најкориштенији мобилни оперативни систем на свету, који се налази на укупно 28,5 одсто свих мобилних уређаја који користе ту платформу. Тај број, међутим, далеко је мањи у односу на 65 одсто уређаја које покреће најновији иОС 11.

Информационе технологије 07.02.2018 | 12:57
Ово је најкориштенији мобилни оперативни систем
На другом месту међу Андроид оперативним системима налази се верзија Марсхмаллоw, из 2015. године, коју још користи 28,1 одсто мобилних уређаја, наводи се у анализи Гооглеовог портала Девелопер.

Последња верзија Андроида - Орео, лансирана прошле јесени, налази се на само 1,1 одсто уређаја, што овај оперативни систем поставља на шесто место најупотребљаванијих мобилних софтвера.

Многи Андроид уређаји су увек патили од фрагментације због ажурирања софтвера, због чега многи уређаји најчешће користе ону верзију Андроида коју је била инсталирана још када је уређај купљен.

Ноугат у поређењу са Апплеовим иОС-ом, има отприлике исти број корисника. Оперативни систем иОС 10, објављен отприлике у исто време када и Ноугат, користи се на 28 одсто мобилних уређаја.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар