Видео - Хаос у Пиреју: Столице, бакље, сузавац...!

Педесетак навијача Олимпијакоса улетело на терен стадиона "Караискакис" након што је њихов тим у последњим тренуцима меча примио гол за пораз од АЕК-а.  Гори Атина! Навијачи АЕК-а итекако знају да прославе победу.

Фудбал 05.02.2018 | 13:00
Видео - Хаос у Пиреју: Столице, бакље, сузавац...!
Велики нереди по завршетку дербија Грчке!

Олимпијакос је био пред победом против великог ривала, али су Чигрински и Јакумакис у 87. и 94. минуту меча успели да постигну голове за госте и да нанесу болан пораз (2:1) домаћину на "Караискакису", што је изнервирало навијаче...

Око педесетак домаћих навијача, боље речено хулигана, улетело је на терен након последњег судијског звиждука у жељи да се обрачуна са играчима АЕК-а.

Грчки медији јављају да је тај инцидент спречен, али да су се поменути сукобили са полицијом коју су напали столицама и бакљама, па су ови били принуђени да користе и сузавац. Фудбалери АЕК-а су успешно спроведени у свлачионицу док се ситуација није рашчистила...

Погледајте нереде!



Олимпијакос није у доброј форми ове сезоне, већ су сменили двојицу тренера, а након две трећине шампионата сада заостају четири бода за првопласираним ПАОК-ом.

Подсетимо, навијачи Олимпијакоса су и прошле сезоне на сусретима против АЕК-а и Платанијаса направили нереде, а дисциплинска комисија Фудбалског савеза Грчке је чак разматрала и одузимање бодова којим би црвено-бели остали без титуле.

То се на крају није десило и они су седми пут узастопно постали шампиони Грчке.

Гори Атина! Навијачи АЕК-а итекако знају да прославе победу.

Предуго је АЕК био у запећку иза Панатинаикоса и Олимпијакоса. То је један од највећих тамошњих клубова, који су основале грчке избеглице 1924. године после Грчко-турског рата, а навијачка база смештена је у предграђу Атине које се зове Неа Филаделфија.

Фудбалери и стручни штаб овог клуба дочекани су вечерас као богови, након што су са два гола у завршници преокренули вођство Олимпијакоса и славили са 2:1. Био је то тријумф којим су жуто-црни прескочили актуелног шампиона на табели и гурнули га изван домашаја Лиге шампиона. 

Победа АЕК-а изазвала је нереде и на самом стадиону "Карасикаки" где су присталице Олимпијакоса напале полицију, али су нереди остали у сенци лепог славља у којем су навијачи АЕК-а запалили вечерас Атину. Заслужено...   



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар