Video - Haos u Pireju: Stolice, baklje, suzavac...!

Pedesetak navijača Olimpijakosa uletelo na teren stadiona "Karaiskakis" nakon što je njihov tim u poslednjim trenucima meča primio gol za poraz od AEK-a.  Gori Atina! Navijači AEK-a itekako znaju da proslave pobedu.

Fudbal 05.02.2018 | 13:00
Video - Haos u Pireju: Stolice, baklje, suzavac...!
Veliki neredi po završetku derbija Grčke!

Olimpijakos je bio pred pobedom protiv velikog rivala, ali su Čigrinski i Jakumakis u 87. i 94. minutu meča uspeli da postignu golove za goste i da nanesu bolan poraz (2:1) domaćinu na "Karaiskakisu", što je iznerviralo navijače...

Oko pedesetak domaćih navijača, bolje rečeno huligana, uletelo je na teren nakon poslednjeg sudijskog zvižduka u želji da se obračuna sa igračima AEK-a.

Grčki mediji javljaju da je taj incident sprečen, ali da su se pomenuti sukobili sa policijom koju su napali stolicama i bakljama, pa su ovi bili prinuđeni da koriste i suzavac. Fudbaleri AEK-a su uspešno sprovedeni u svlačionicu dok se situacija nije raščistila...

Pogledajte nerede!



Olimpijakos nije u dobroj formi ove sezone, već su smenili dvojicu trenera, a nakon dve trećine šampionata sada zaostaju četiri boda za prvoplasiranim PAOK-om.

Podsetimo, navijači Olimpijakosa su i prošle sezone na susretima protiv AEK-a i Platanijasa napravili nerede, a disciplinska komisija Fudbalskog saveza Grčke je čak razmatrala i oduzimanje bodova kojim bi crveno-beli ostali bez titule.

To se na kraju nije desilo i oni su sedmi put uzastopno postali šampioni Grčke.

Gori Atina! Navijači AEK-a itekako znaju da proslave pobedu.

Predugo je AEK bio u zapećku iza Panatinaikosa i Olimpijakosa. To je jedan od najvećih tamošnjih klubova, koji su osnovale grčke izbeglice 1924. godine posle Grčko-turskog rata, a navijačka baza smeštena je u predgrađu Atine koje se zove Nea Filadelfija.

Fudbaleri i stručni štab ovog kluba dočekani su večeras kao bogovi, nakon što su sa dva gola u završnici preokrenuli vođstvo Olimpijakosa i slavili sa 2:1. Bio je to trijumf kojim su žuto-crni preskočili aktuelnog šampiona na tabeli i gurnuli ga izvan domašaja Lige šampiona. 

Pobeda AEK-a izazvala je nerede i na samom stadionu "Karasikaki" gde su pristalice Olimpijakosa napale policiju, ali su neredi ostali u senci lepog slavlja u kojem su navijači AEK-a zapalili večeras Atinu. Zasluženo...   



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar