ЕП: Ако прођу Казахстан, Орлови иду на европског шампиона!

Изабраници Горана Иванчића отварају нокаут фазу данас од 18 часова.  Даће га голман Аксентијевић руком за победу! Коцић и Перић као Тео и Богдан! “Чујем се стално са њима. Током меча Италија - Словенија сам им слао поруке. Играч из Италије се зове Алекс Мерлим. Па ме подсетио на Дина Мерлина. Свима сам слао ону његову "Идемо даље, све до медаље".

Фудбал 05.02.2018 | 14:45
ЕП: Ако прођу Казахстан, Орлови иду на европског шампиона!
Познати су сви парови четвртфинала Европског првенства у футсалу. Нокаут фазу такмичења у понедељак од 18 часова отвара утакмица између Србије и Казахстана, док се три сата касније састају Словенија и Русија. У уторак су на програму окршаји између Португалије и Азербејџана (18.00), односно Украјине и Шпаније (21.00).

Синоћ су на програму били последњи мечеви у групама Ц и Д. Португалија је савладала Украјину са 5:3 и заузела лидерско место у групи Ц, а Украјина је друга са три освојена бода. Шпанија је у тврдом окршају савладала Азербејџан и теже него што се очекивало заузела прво место у групи Д.

Уколико елиминишу Казахстан, Орлови ће у полуфиналу на бољег из окршаја Украјине и Црвене фурије. Јасно је да су Шпанци као актуелни европски шампион велики фаворит за пролазак у полуфинале.

На другој страни „костур“ спаја победнике мечева Словенија - Русија и Португалија – Азербејџан.

Даће га голман Аксентијевић руком за победу! Коцић и Перић као Тео и Богдан! “Чујем се стално са њима. Током меча Италија - Словенија сам им слао поруке. Играч из Италије се зове Алекс Мерлим. Па ме подсетио на Дина Мерлина. Свима сам слао ону његову "Идемо даље, све до медаље".

Требало је да буде са екипом у Словенији, али га је повреда омела у томе у последњем моменту. Сада је Марко Пршић можда и највернији навијач репрезентације Србије која данас од 18 часова игра четвртфинални дуел првенства Европе против Казахстана.

Пршић је прошао скоро целе припреме са екипом, али је доживео проблем са задњом ложом, дошло је до напрснућа мишића па га чека пауза. Ипак, није га држало место па је на обе досадашње утакмице Орлова ишао аутомобилом до Словеније како би испратио меч, па се после тога враћао у Србију.

Како нам је рекао, вероватно ће ићи у Словенију и на овај веома важан меч против Казахстана.

СЛОВЕНЦИ НАС НИКАДА НЕЋЕ ПОБЕДИТИ

Позвали смо Пршића да нам мало приближи стање “на папиру” пред овај меч, као и да нам објасни шта можемо да очекујемо од Казахстанаца, каква су екипа?

Пре свега, питали смо га како види досадашњи део првенства и игре нашег тима?

"Било је повреда, прибојавао сам се. Тај први меч је био важан, али Словенци нас никада нису добили у званичној утакмици. Никада нас и неће победити. Имају комплекс од нас. Добијали су нас понеки пут на припремним мечевима, али никада када је било важно", почео је причу Пршић за МОЗЗАРТ Спорт.

Да ли је сумњао да ће Италијани и Словенци да наместе резултат рецимо на 3:3 који би одговарао и једнима и другима?

"Говоре људи - наместиће се. Не могу да им објасним. Не игра се иза зграде. Мора поштено да се игра. Заслужено су Словенци добили. Победио је фер-плеј".

ГОЛМАН АКСЕНТИЈЕВИЋ ГА ДАЈЕ ЗА ПОБЕДУ, ДОБИЈАМО 1:0

Најважнији меч, можда и на турниру, Србија игра против Казахстана. Они су нам стари дужници јер су нас добили у Београду у мечу за треће место пре две године на Европском првенству.

"Да, дужници су нам. Значиће нам то што ћемо играти 5% или 10% мотивисаније. Мислим да смо у предности у односу на тај меч од пре две године зато што је цела екипа на окупу, сви су за две године зрелији и искуснији. Играли су доста јаких утакмица. Играћемо паметније и зрелије него пре две године".

Можеш ли да нам кажеш нешто више од стилу игре Казахстана? Они имају специфичан стил нападања, јако су атипични...

"Играју пет на четири у нападу. Због голмана Игите. Он излази до пола и организује напад. Има много јак шут, зна да асистира. Веома су уиграни, играју сви у Каирату, у тиму који је два пута освајао Лигу шампиона. На окупу су дуго", говори Пршић о снази Казахстанаца.

И онда сам износи врло занимљиву констатацију.

"Мислим да ће Аксентијевић дати гол за победу. Руком, с целог терена. Ухватиће живу лопту и пошто ће Игита истрчати волео бих да га Мики да. И да буде 1:0 за нас. Наравно, може да буде и 7:7, али то је моја прогноза. Евентуално Аксентијевић да асистира некоме па да овај игра један на један са голманом. Зна Мики то да уради. Надам се да ће тако бити", каже Пршић кроз осмех.

Можда ће Миодраг Аксентијевић стварно дати гол за победу, али против Италијана је бранио као змај!

"Наравно, није он случајно у Русији. Ценим да ћемо их терати да шутирају с црте, с бока, да нам не пуцају са средине. Да ћемо тако играти. Ту би Аксентијевић могао да се искаже одбранама, можда и голом, што да не?"

КОЦИЋ И ПЕРИЋ КАО ТЕО И БОГДАН

Питали смо Марка да ли се чује с саиграчима?

"Ма како се не чујемо човече... Током меча Италија - Словенија сам им слао поруке. Играч из Италије се зове Алекс Мерлим. Подсећа ме његово презиме на Мерлина. Свима сам слао ону његову песму´Идемо даље, све до медаље´ и тако је и било, прошли смо. Идемо до медаље”, насмејао се Пршић.

На крају, упоредио је футсал са кошарком.

"Највише у нападу код нас очекујем од Коцића и Перића нормално. Као код нас у кошарци када сви причају о Теу и Богдану. То су два најбоља играча. Али увек неко додатно искочи код кошаркаша. Тако се надам да ће бити и код нас. Можда ће џокер бити Рамић, Симић... Неко од осталих играча", у оптимистичном тону је завршио Пршић.

Уколико елиминишу Казахстан, Орлови ће у полуфиналу на бољег из окршаја Украјине и Црвене фурије. Јасно је да су Шпанци као актуелни европски шампион велики фаворит за пролазак у то полуфинале.

На другој страни костур спаја победнике мечева Словенија - Русија и Португалија – Азербејџан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар