ШПА: Севиља понижена на Ипуруи!

Еибар ју је испратио кући с 5:1! Дебакл Монтеле у Еибару – пет комада у мрежи Севиље! Фудбалери Еибара понизили су Севиљу са 5:1 (3:1), у првом суботњем мечу 22. кола шпанске ЛаЛиге.  Монтела испробао појачања, изгубио 5:1! Успеси у Купу краља дошли су на наплату у Примери, где је Севиља преживела дебакл на најмањем стадиону у Шпанији, и шире.

Фудбал 03.02.2018 | 15:15
ШПА: Севиља понижена на Ипуруи!
Баскијски клуб је утакмицу решио већ у првом полувремену, а повео експресно у првом минуту после акције Арбиље и Кикеа.

Већ у 17. било је 2:0, након што је Орељана крунио фантастичан центаршут Котеа, да би пет минута касније Сарабија голом из пенала вратио наду гостима.

Међутим, Еибар је фанстастично играо и 13 минута пре полувремена изузетан наступ крнисао трећим голом, Иван Рамис је био стрелац, а Коте други пут асистент. 

Севиљи притисак у наставку није много донео, агонију лоших Андалужана запечатио је другим голом Орељана, искористивши кикс гостујуће одбране. 

Коначан резултат за дебакл Севиље у Баскији поставио је Анаиц Арбиља, сјајним потезом из сободног ударца са око 25 метара. 

Одличан испред гола Еибара био је српски репрезентативац Марко Дмитровић, који је забележио три интервенције против тима Винченца Монтеле. 

Еибар је првом победом после три кола стигао на само један бод управо од Севиље, која је на последњој позицији која води у Европу (шестој). 

У следећем колу Баски гостују Леганесу, док Севиља чека Ђирону.



Успеси у Купу краља скупо су коштали Севиљу ове суботе поподне на најмањем стадиону у лиги и шире.

"Храбри мали Еибар" сурово је казнио реновирани састав који је на "Ипуруу" извео италијански тренер Винћенцо Монтела, а уком су у Примери дебитовала три појачања из Спортинга, Свонсија и Евертона.

Двојицу је Монтела морао да замени у другом полувремену, али ток утакмице 22. кола није могао да промени:

Еибар - Севиља 5:1 (3:1) дан након што је на отварању рунде Реал Сосиједад такође "петардом" испратио кући Депортиво Ла Коруњу - 5:0 (1:0).

Током иначе напорног јануара, Севиља је одиграла још пет утакмица у Купу у којем је избацила Кадиз и Атлетико Мадрид, а у среду "начела" двомеч полуфинала са Леганесом (1:1 у гостима). На том путу, Монтела је изгубио неколико првотимаца што због повреда, што због суспензија, док је поједине морао и да одмори, па је најскромнијем клубу у Ла Лиги супротставио састав у ком су дебитовали Мигел Лајун, Роке Меса и Сандро Рамирез.

Епилог?

Један од најубедљивијих пораза ове сезоне и уједно први од Еибара од уласка овог клуба у елиту у сезони 2014/15. Баски су други пут у историји победили Севиљу, а први пут од 2001. када су се ова два клуба срела у Сегунди, а са ова три бода момци Хозеа Луиса Мендилибара пришли су на само поен заостатка за Монтелином поставом.

Српски голман Марко Дмитровић био је сигуран у тих буквално пар шанси које су створили гости по хладном и ветровитом времену у Баскији, где га је савладао само Пабло Сарабија са беле тачке у 21. минуту када је на кратко смањио на 2:1.

Већ у 61. минуту, Фабио Орељана другим поготком на мечу наставио је импресиван низ Еибара у мечевима са тимовима из Андалузије који су данас шести пут примили најмање четири гола у мечевима са "лос армеросима".

Ако овако настави, Еибар би могао да се пласира у Лигу Европе!

Све је било јасно још у првом минуту. Еибар по природи није дружељубив домаћин, а Севиља је то осетила већ на самом старту меча када је тим с Ипуруе повео. До краја се ситуација није променила набоље по госте па је меч логичним следом околности завршен резултатом 5:1 (3:1). Потпуно заслужено.

Екипа Вићенца Монтеле примила је три гола већ до 32. минута. Заиста, са оваквом игром Бербери не могу ништа него да буду добрано обријани. И то на ћелаво.

Поигравао се Еибар са гостом, давао голове из различитих ситуација. Чак и када је Севиља дала какав-такав отпор у 21. минуту после сумњивог пенала и гола Сарабије, већ после 11 минута је уследио одговор преко Рамиса.

Можда је Севиља ушла у друго полувреме са жељом да што пре постигне гол па макар да се бори за бод, али је Еибар ту фантазију окончао у 61. минуту другим голом Орељане. Са голом Арбиље у 83. минуту може се рећи да су Бербери понижени.

Чак и када је Севиља имала понеку шансу, наш голман Марко Дмитровић је добро одреаговао и то би било то.

Подсетимо, Вукашин Јовановић је ове зиме позајмљен Еибару из Бордоа, али се на овом мечу није нашао у 18, вероватно због повреде колена.

ЛаЛига, 22. коло:

Еибар – Севиља 5:1 (3:1)
Кике 1, Орељана 17, 61, Рамис 32, Абриља 83 – Сарабија 21

16:15 Реал Бетис – Виљареал
18:30 Алавес – Селта
20:45 Леванте – Реал Мадрид

Недеља:

12:00 Хетафе – Леганес
16:15 Еспањол – Барселона
18:30 Ђирона – Атлетик Билбао
20:45 Атлетико Мадрид – Валенсија

Понедељак:

21:00 Лас Палмас – Малага

Петак:

Реал Сосиједад – Депортиво 5:0 (1:0)
Вилијан Хозе 32, Иљараменди 62, 89, Каналес 75, Елусдондо 82

Табела: Барселона 57, Атлетико 46, Валенсија 40, Реал (-1) 38, Виљареал 37, Севиља (+1) 33, Еибар (+1) 32, Селта 31, Хетафе 28, Ђирона 28, Леганес (-1) 28, Билбао 27, Бетис 27, Сосиједад (+1) 26, Еспањол 24, Леванте 19, Алавес 19, Ла Коруња (+1) 17, Лас Палмас 14, Малага 13.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар