ŠPA: Sevilja ponižena na Ipurui!

Eibar ju je ispratio kući s 5:1! Debakl Montele u Eibaru – pet komada u mreži Sevilje! Fudbaleri Eibara ponizili su Sevilju sa 5:1 (3:1), u prvom subotnjem meču 22. kola španske LaLige.  Montela isprobao pojačanja, izgubio 5:1! Uspesi u Kupu kralja došli su na naplatu u Primeri, gde je Sevilja preživela debakl na najmanjem stadionu u Španiji, i šire.

Fudbal 03.02.2018 | 15:15
ŠPA: Sevilja ponižena na Ipurui!
Baskijski klub je utakmicu rešio već u prvom poluvremenu, a poveo ekspresno u prvom minutu posle akcije Arbilje i Kikea.

Već u 17. bilo je 2:0, nakon što je Oreljana krunio fantastičan centaršut Kotea, da bi pet minuta kasnije Sarabija golom iz penala vratio nadu gostima.

Međutim, Eibar je fanstastično igrao i 13 minuta pre poluvremena izuzetan nastup krnisao trećim golom, Ivan Ramis je bio strelac, a Kote drugi put asistent. 

Sevilji pritisak u nastavku nije mnogo doneo, agoniju loših Andalužana zapečatio je drugim golom Oreljana, iskoristivši kiks gostujuće odbrane. 

Konačan rezultat za debakl Sevilje u Baskiji postavio je Anaic Arbilja, sjajnim potezom iz sobodnog udarca sa oko 25 metara. 

Odličan ispred gola Eibara bio je srpski reprezentativac Marko Dmitrović, koji je zabeležio tri intervencije protiv tima Vinčenca Montele. 

Eibar je prvom pobedom posle tri kola stigao na samo jedan bod upravo od Sevilje, koja je na poslednjoj poziciji koja vodi u Evropu (šestoj). 

U sledećem kolu Baski gostuju Leganesu, dok Sevilja čeka Đironu.



Uspesi u Kupu kralja skupo su koštali Sevilju ove subote popodne na najmanjem stadionu u ligi i šire.

"Hrabri mali Eibar" surovo je kaznio renovirani sastav koji je na "Ipuruu" izveo italijanski trener Vinćenco Montela, a ukom su u Primeri debitovala tri pojačanja iz Sportinga, Svonsija i Evertona.

Dvojicu je Montela morao da zameni u drugom poluvremenu, ali tok utakmice 22. kola nije mogao da promeni:

Eibar - Sevilja 5:1 (3:1) dan nakon što je na otvaranju runde Real Sosijedad takođe "petardom" ispratio kući Deportivo La Korunju - 5:0 (1:0).

Tokom inače napornog januara, Sevilja je odigrala još pet utakmica u Kupu u kojem je izbacila Kadiz i Atletiko Madrid, a u sredu "načela" dvomeč polufinala sa Leganesom (1:1 u gostima). Na tom putu, Montela je izgubio nekoliko prvotimaca što zbog povreda, što zbog suspenzija, dok je pojedine morao i da odmori, pa je najskromnijem klubu u La Ligi suprotstavio sastav u kom su debitovali Migel Lajun, Roke Mesa i Sandro Ramirez.

Epilog?

Jedan od najubedljivijih poraza ove sezone i ujedno prvi od Eibara od ulaska ovog kluba u elitu u sezoni 2014/15. Baski su drugi put u istoriji pobedili Sevilju, a prvi put od 2001. kada su se ova dva kluba srela u Segundi, a sa ova tri boda momci Hozea Luisa Mendilibara prišli su na samo poen zaostatka za Montelinom postavom.

Srpski golman Marko Dmitrović bio je siguran u tih bukvalno par šansi koje su stvorili gosti po hladnom i vetrovitom vremenu u Baskiji, gde ga je savladao samo Pablo Sarabija sa bele tačke u 21. minutu kada je na kratko smanjio na 2:1.

Već u 61. minutu, Fabio Oreljana drugim pogotkom na meču nastavio je impresivan niz Eibara u mečevima sa timovima iz Andaluzije koji su danas šesti put primili najmanje četiri gola u mečevima sa "los armerosima".

Ako ovako nastavi, Eibar bi mogao da se plasira u Ligu Evrope!

Sve je bilo jasno još u prvom minutu. Eibar po prirodi nije druželjubiv domaćin, a Sevilja je to osetila već na samom startu meča kada je tim s Ipurue poveo. Do kraja se situacija nije promenila nabolje po goste pa je meč logičnim sledom okolnosti završen rezultatom 5:1 (3:1). Potpuno zasluženo.

Ekipa Vićenca Montele primila je tri gola već do 32. minuta. Zaista, sa ovakvom igrom Berberi ne mogu ništa nego da budu dobrano obrijani. I to na ćelavo.

Poigravao se Eibar sa gostom, davao golove iz različitih situacija. Čak i kada je Sevilja dala kakav-takav otpor u 21. minutu posle sumnjivog penala i gola Sarabije, već posle 11 minuta je usledio odgovor preko Ramisa.

Možda je Sevilja ušla u drugo poluvreme sa željom da što pre postigne gol pa makar da se bori za bod, ali je Eibar tu fantaziju okončao u 61. minutu drugim golom Oreljane. Sa golom Arbilje u 83. minutu može se reći da su Berberi poniženi.

Čak i kada je Sevilja imala poneku šansu, naš golman Marko Dmitrović je dobro odreagovao i to bi bilo to.

Podsetimo, Vukašin Jovanović je ove zime pozajmljen Eibaru iz Bordoa, ali se na ovom meču nije našao u 18, verovatno zbog povrede kolena.

LaLiga, 22. kolo:

Eibar – Sevilja 5:1 (3:1)
Kike 1, Oreljana 17, 61, Ramis 32, Abrilja 83 – Sarabija 21

16:15 Real Betis – Viljareal
18:30 Alaves – Selta
20:45 Levante – Real Madrid

Nedelja:

12:00 Hetafe – Leganes
16:15 Espanjol – Barselona
18:30 Đirona – Atletik Bilbao
20:45 Atletiko Madrid – Valensija

Ponedeljak:

21:00 Las Palmas – Malaga

Petak:

Real Sosijedad – Deportivo 5:0 (1:0)
Vilijan Hoze 32, Iljaramendi 62, 89, Kanales 75, Elusdondo 82

Tabela: Barselona 57, Atletiko 46, Valensija 40, Real (-1) 38, Viljareal 37, Sevilja (+1) 33, Eibar (+1) 32, Selta 31, Hetafe 28, Đirona 28, Leganes (-1) 28, Bilbao 27, Betis 27, Sosijedad (+1) 26, Espanjol 24, Levante 19, Alaves 19, La Korunja (+1) 17, Las Palmas 14, Malaga 13.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar