ШПА: Логика нестаје кад игра Бетис!

Амрабате, брате, што подиже руку?! Како од јунака израсти у трагичара у само неколико минута. . .  На Виљамарину 3:2.

Фудбал 16.01.2018 | 12:00
ШПА: Логика нестаје кад игра Бетис!
Навијачи Бетиса можда су се питали како ће екипа реаговати после незаборавне победе у комшилуку, у великом дербију са Севиљом, када је капитен Хоакин поручио да ће тражити казну за свакога ко са славља оде пре 5 ујутру.

И били су у праву!

Да Нордин Амрабат није подигао руку високо преко главе код центаршута Алина Тоске у 82. минуту питање је како би се последња утакмица 19. кола Ла Лиге завршила. Овако, арбитру Ињасију Виљанови није преостало ништа друго него да покаже на белу тачку одакле је резервиста, искусни Рубен Кастро учинио да Амбрат из јунака израсте у трагичара меча:

Бетис - Леганес 3:2 (2:1) у веома занимљивој утакмици у којој су гости постигли два дивна гола којима су анулирали две почетничке грешке замењеног сиграча Маура дос Сантоса и на крају остали без бода због исте такве грешке, само мароканског везисте Амрабата.

Бетис тренера Кикеа Сетијена, којем је ово била трећа победа у последња четири кола, повео је 2:0 у првом полувремену директним грешкама Дос Сантоса које су казнили Кристијан Тељо у 20. и Хоакин у 40. минуту, али је потом Ђерар Гумбау пројектилом са велике удаљености вратио свој тим у игру "тик" пред одлазак на полувреме, у 44. минуту.

На трибинама "Виљамарина" окупило се 41.777 људи који су гледали отворен и динамичан меч, који је могао да има тужан крај за већину присутних нарочито када је Амрабат фантастичним потезом у контри 3 на 3 обезбедио Хавијеру Ерасу да се нађе очи у очи са Антонијом Аданом. Иако је чувар мреже зелено-белих зауставио први ударац, Ерасо је био те среће да му се лопта вратила у посед па је могао лагано да поравна меч у 71. минуту.

Ипак, завршено је голом Бетиса са пенала за скок на седму позицију са свега два бода заостатка у односу на Севиљу која је годинама успешнија од два севиљска клуба. Иначе, ситуација у Примери је таква да је Леганес пред почетак утакмице био испред Бетиса, а да се сада између њих пет тимова!

Леганес има меч мање од конкуренције, са Реал Мадридом, са којим ће се састати и у четвртфиналу Купа краља.

Тренер Леганес, Асијер Гаритано уврстио је Дарка Брашанца у стартну поставу, иако је он и даље фудбалер Бетиса на позајмици у Леганесу. У 62. минуту српског фудбалера заменио је Габријел.



Као бинарни код: 0:0, 1:0, 0:1... Целе сезоне Леганес игра тврд, досадан фудбал. У досадашњих 19 кола тако је постигао само 13 голова, а примио један више. А онда је у последњем колу првог дела сезоне на ред дошао луди, луди Бетис. И сва логика је престала да важи. На “Бенито Виљамарину“ више него узбудљивих 3:2 у јединој овосезонској утакмици Леганеса на којој смо видели пет голова.

Наравно, пре свега Бетисова заслуга, пошто су Вердибланкоси по навици лопту гурали само напред, а назад - шта буде. Кренуло је добро. Некадашњи Барселонин ђак Кристијан Тељоначео је госте, искусни Хоакин дуплирао предност домаћег тима. На свакој другој утакмици то би било довољно да се победи Леганес, пошто је то тим који је више од гола дао само очајним тимовима какви су Малага и Лас Палмас, а изненадио и самог себе против Виљареала.

Међутим, против Бетиса све што је до сад било губи на значају. Прво пројектил Ђерара Гумбауа за 1:2 пред одлазак на паузу, тек да се ситуација закува, мада је то још раније могао да уради и Дарко Брашанац, али је промашио зицер против клуба са којим је и даље под уговором. Ипак, Гумбау за најлепши тренутак утакмице.

У наставку, још један Леганесов гол, овај пут у режији Хавијера Ераса, на семафору је тада писало 2:2. Сви други клубови у тим тренуцима би психички пали. Бетисов тим као да се тек тада досетио: Хеј, па сада опет можемо да нападнемо!

Убрзо се исплатило. Нордин Амрабат је беспотребно подигао руку на један центаршут Бетиса са десне стране, судија Игнасио Иглесијас сасвим оправдано свирао пенал. Покушао је намазани Леганесов голман Пичу Куељар да поремети Рубена Кастра изашавши до беле тачке да га срдачно загрли, али ни Бетисовом 33-годишњем нападачу не мањка искуства. Искусно је искулирао Куељара и прецизно гађао уз саму стативу за победу од 3:2 и трећу победу Вердибланкоса у последња четири кола.

Бетис је поново у горњем дому. Где му је и место.

Резултати:

понедељак

Бетис - Леганес 3:2 (2:1)
/Тељо 20, Хоакин 40, Кастро пен 83 - Хумбау 44, Ерасо 71/

недеља

Леванте - Селта 0:1 (0:1)
/Систо 37/

Алавес - Севиља 1:0 (0:0)
/Гарсија 52/

Еспањол - Билбао 1:1 (1:1)
/Морено 29 - Вилијамс 35/

Сосиједад - Барселона 2:4 (2:1)
/Вилијан Жозе 11, Хуанми 34 - Паулињо 39, Суарез 50, 71, Меси 85/

субота

Ђирона - Лас Палмас 6:0 (1:0)
/Стуани 25п, Олунга 57, 70, 79, Гарсија 64, Порту 74/

Реал Мадрид - Виљареал 0:1 (0:0)
/Форналс 87/

Еибар - Атлетико 0:1 (0:1)
/Гамеиро 27/

Депортиво - Валенсија 1:2 (0:1)
/Андоне 88 - Гедеш 37, Родриго 64/

петак

Хетафе - Малага 1:0 (0:0)
/Кала 73/

ТАБЕЛА: Барселона 51, Атлетико М. 42, Валенсија 40, Реал (-1) 32, Виљареал 31, Севиља 29, Бетис 27, Еибар 27, Хетафе 26, Ђирона 26, Селта 25, Атлетик Б. 25, Леганес (-1) 24, Сосиједад 23, Еспањол 24, Алавес 18, Леванте 18, Депортиво 16, Малага 11, Лас Палмас 11.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар