Сити опет ''разбија касу''!

Гвардиола у јануару доводи првог асистента Европе! Шпанац наредио почетак мисије, веровали или не - поново је реч о беку. . .

Фудбал 22.12.2017 | 00:00
Сити опет ''разбија касу''!
У Пепа Гвардиолу ушао је неки чудан "бековски враг", тако да Шпанац никако не може да престане да купује бекове! Шалу на страну, менаџер лидера Премијер лиге жели по сваку цену да на зиму ангажује алтернативу за повређеног Бењамина Мендија, а избор је изгледа пао на 24-годишњег Немца Филипа Макса!    

Заљубљеници у Бундеслигу сасвим сигурно знају о кеме се ради, пошто је Макс - поред тога што је син некадашњег голгетера Шалкеа и Минхена 1860, Мартина Макса - израстао у изванредног левог спољњег и Немци му предвиђају готово извесно учешће на Мундијалу у Русији наредне године. 

Филип Макс је доста касно сазрео. Док је играо за Минхен, Бајерн и Карлсруе у млађим селекцијама није показивао је одређени таленат, али тек у другом тиму Шалкеа је експлодирао. У садашњи тим - Аугзбург дошао јер 2015. за нешто више од 3.000.000 евра, а актуелна сезона му је далеко најбоља у каријери. Звучи невероватно, али је факат: Макс је тренутно најбољи асистент Европе као леви бек?! Овај момак наместио је чак 10 голова на 18 утакмица од августа, од чега девет на 17 сусрета у Бундеслиги. Тако олимпијском репрезентазувцу Немачке из 2014. у леђа гледају Нејмар, Де Брујне, Кутињо, Сане, Кандрева, Перишић, Меси... Разуме се, рачунајући лиге петице.

Сада вам је јаснија Гвардиолина жеља? 

Манчестер Сити већ је слао скауте да гледају Филипа Макса, а како је овај подизао форму констатно, они су без сваке сумње бивали само "надуванији". Менаџер немачког играчаШтефан Ројтер није потврдио да му се било ко из Ситија јављао, међутим...

"Ако до мене дође нека занимљива понуда, увек сам говорио, можемо да разговарамо. Уколико има смисла, посао је могућ. Ипак, обештећење је нешто што не зависи од нас".

Макс има чврст уговор до 2022. и Аугзбург ће инсистирати на великој цифри, у то нема сумње, али исто тако нема сумње да Сити може да плати колико год да Немци буду тражили. Примера ради, а и ради реда величина, пре три године Аугзбург је продао бека Рахмана Бабу у Челси за 20.000.000 евра. Момак из Гане, притом, није имао ни приближну статистику, нити се, а то је веома важно, радило о репрезентативцу Немачке и вероватном путнику на Мундијал. 

Оно што и те како иде у прилог Пепу Гвардиоли и Сити јесте чињеница да Аугзбург ове сезоне није играо Европу, па би Макс без проблема мога да буде регистрован и за Лигу шампиона од пролећа. А то није мала ствар, ако се зна да леви бок тренутно покриваФабијан Делф, силом прилика. Чак и када се Менди опорави Грађанима ће требати још један прави леви бек, тако да... 

Подсећања ради, али и "правдања" прве реченице из текста: Манчестер је само ове сезоне на бекове потрошио право богатство. Менди, Вокер и Данило плаћени су близу 150.000.000 евра. 

Филипа Макса, наравно, није "открио" Гвардиола. Енглези јављају како сјајног Немца на оку имају и Челси, Манчестер Јунајтед, Тотенхем. Ипак, тешко да ће неко од ових клубова у јануару бити спреман да издвоји велики новац за бека. Па још не нарочито атрактивно име. То ће вероватно бити кључна предност Манечстер Ситија.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар