Милан вс Рајола - други дио: Он је зло!

Хоће да науди Донаруми! Да ли тако може и са другим клубовима? Овде му неће проћи! Снажне поруке директора Мирабелија и тренера Гатуза.

Фудбал 14.12.2017 | 23:38
Милан вс Рајола - други дио: Он је зло!
Мино Рајола је опет отворио фронт. Само, и овога пута је - изгледа - наишао на тврдо. Утицајни менаџер, изнервиран наводном преваром (избачена откупна клаузула у новом уговору, ако је то тачно) запретио је да ће, можда већ током зиме, одвести Ђанлуиђија Донаруму са Сан Сира. Млади голман је, по наговору свог агента, послао писмо у коме се жали на наводну психолошку тортуру, сам Рајола жели поништавање уговора, пошто се сматра изиграним, међутим, челници седмоструког првака Европе не само да не желе да чују за такву опцију, него су решени да ствари истерају на чистац.

Уверавају да Ђиђо никуд не мрда. Чак и да нису финансијски угрожени да би пуштали највредније играче на тржишту.

„Не морамо никог да продамо. Ако неко жели да иде мора прво да нам каже. У том случају потребно је да буду испоштовани интереси клуба. Донарума је изузетан момак, никад није изразио жељу да нас напусти. Заувек ћемо штитити Милан“, објавио је спортски директор Масимо Мирабели.

Све то само неколико сати после меча Купа Италије у коме су Росонери савладали Верону (3:0), али су дешавања на терену остала у сцени транспарената на трибинама. Навијачи се због тог писма Донаруме осећају изданим и поручили су му да напусти клуб.

Општи је утисак да је све, као и летос, закувао Мино Рајола и то је порука коју између редова шаљу руководиоци Милана.

„Изгледа да постоје господа жељна организације неких сцена, али ћемо штитити Милан. Није за све Ђиђо крив. Морамо да га заштитимо, он наш залог за будућност. Знамо одакле долази зло. Донарума је везан уговором до 2021, зато нема потребе да се састајем са Рајолом. Блиски смо Ђиђу више негио икад пре и зато нема потребе да се предајемо. Ако мисли да нас напусти мораће да нас преклиње. Разговарао сам с њим и уверио се да није тражио да оде, пошто воли Милан. Заштитићемо и њега и Милан од оних који желе да му науде. Једног дана наш голман ће схватити ко су у овој причи добри, а ко лоши момци. Појединци су постали шоумени. Таквима се смејемо. Нећемо дозволити да прође њихова прича“, уверљив је Мирабели.

Сам Донарума је бризнуо у плач после поруке навијача. Онако скрханог још на терену, касније и у свлачионици храбрио га је капитен Леонардо Бонучи.

„Могу само да кажем да тренирам врхунског професионалца и спортисту. Мени није рекао да жели да иде. Ако каже, онда је то други падеж. Не говорим о Мину Рајоли из простог разлога што са Донарумом причам сваки дан. Не знам да ли његов менаџер тако наговара и играче у другим клубовима“, боцнуо је агента тренер Ђенаро Гатузо.

И њему је непријатно да гледа како Миланови навијачи транспарентима терају голмана пројективаног да нуде ослонац клуба у наредне две деценије. Сад тај план виси о концу због утицаја менаџера.

„Ужасно се осећам, јер се једно дете приказује као да је чудовиште, а то у најмању руку није заслужио. Срећом, на трибинама је било само 9.000 навијача. Замислите како би се осећао да га је вређало, на пример, 50.000 људи“, додао је Гатузо.

Сага се наставља...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар