Саудијска Арабија забрањује селфије

Посетиоцима и ходочасницима Велике џамије у Меки и Пророкове џамије у Медини биће забрањено да се фотографишу и да снимају видео клипове на та два света места.

Информационе технологије 27.11.2017 | 16:28
Саудијска Арабија забрањује селфије
Власти Саудијске Арабије одлучиле су да више не дозвољавају сликање селфија на та два најсветија места у исламу, како би спречиле беспотребно узнемиравање оних који тамо желе да бораве у миру и без икаквог скретања пажње, преноси РТ.

Припадници обезбеђења два светилишта су се и раније "неријатељски односили" према посетиоцима и ходочасницима који су тамо фотографисали. Сада, када су селфији и званично забрањени, чуварима је наређено да "уколико буде потребно, конфискују фотографије и камере", наводи лист "Џакарта пост".

Саудијска Арабија има "компликован однос" са селфијима, будући да је један високи верски званичник овај популарни вид фотографсања окарактерисао као појаву "која се шири међу људима који би волели да се допадну западњацима".

Он је чак изјавио и да ће фотографисање бити у потпуности забрањено, уколико, из неког разлога, није неопходно.

Саудијски принц Мохамед бин Салман у октобру се нашао "на тапету" због своје озбиљне "селфи маније", пошто је у једном дану фотографисао и на свој Инстаграм профил поставио више од 500 селфија у року од два сата.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар