Анализа: Милан још није пропао? Или јесте...?

Осам тачака за спас сезоне и Монтеле! Росонери и даље верују у Лигу шампиона.

Фудбал 22.11.2017 | 17:00
Анализа: Милан још није пропао? Или јесте...?
Милан је и у Напуљу добио пацку. Још један дерби је изгубљен, још један корак уназад је направљен. Али на Сан Сиру и даље провејава оптимизам да није све готово и да Милан може да се докопа пласмана у Лигу шампиона што би био спас сезоне. Како поред Наполија, Јувентуса, Роме, Интера, па и Лација и Сампдорије?

Милан је тренутно седми на табели са 16 бодова заостатка за лидером Наполијем и 11 бодова дефицита у односу на четвртопласирану Рому. Росонери су изгубили свих шест дербија у сезони против шест првопласираних екипа. У дуелима против Наполија, Јувентуса, Интера, Роме, Лација и Сампдорије, Милан има гол разлику 4:15!

Али и даље гаји наду да може да се прикључи борби за Лигу шампиона. Тренер Монтела и даље има поверење Управе која у овом тренутку нема решење уместо њега.

Монтела може да спасе посао и сезону ако у наредних осам кола против објективно слабијих ривала сакупи што већи број бодова. Милану следе мечеви са Торином, Беневентом, Болоњом, Вероном, Аталантом, Фјорентином, Кротонеом и Каљаријем. У мређувремену ће се клубови из врха табеле међусобно сударати и губити бодове.

Већ наредне недеље против Торина је шанса за Милан и Монтелу да крену узалзном путањом. Победа над Михајловићевим тимом би оживела наде Росонера пре дуел са очајним Беневентом, а онда и солидном Болоњом и слабашном Вероном. Милан би могао да ухвати воз за четврту позицију.

Али ако не победи Торино, Монтела ће опет бити на ивици отказа... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар