Видео: Дан кад је "Де Мер" видео Ван Бастеново чудо!

На данашњи дан пре 31 годину фудбалери Ајакса извели су акцију из које је Марко ван Бастен постигао један од најлепших голова, на легендарном стадиону "Де Мер" сигурно.

Фудбал 09.11.2017 | 18:30
Видео: Дан кад је "Де Мер" видео Ван Бастеново чудо!
Многи асови холандског и светског фудбала поникли су у Ајаксу.

Један од највећих је Марко ван Бастен, човек који је водио Холандију до јединог великог трофеја - титуле првака Европе 1988. године.

У сениорској каријери наступао је само за два тима Ајакс и Милан и за ове великане постигао је много важних и лепих голова.

Нажалост, услед хроничне повреде чланка - професионална каријера једног од најбољих фудбалера Европе трајала је само 14 година. Фудбал је напустио 1995. и то пошто је са "росонерима" завео страховладу на Старом континенту.

Памте се његови погоци и мајсторије, а најлепши је онај постигнут Совјетима у финалу ЕУРА 1988. У то време најбољи голман света, Ринат Дасајев, само је парадом улепшао Ван Бастенов волеј из "мртвог угла" (2:0).



Од мајсторија на клупском нивоу издваја се гол у дерсу Ајакса, постигну 9. новембра 1986. године у победи против Ден Боша (3:1). Био је то један од најлепших голова датих на легендарном стадиону "Де Мер", на којем су "копљаници" играли у периоду од 1934. до 1996, када се селе на Амстердам арену, односно "Јохан Кројф" арену.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар