Video: Dan kad je "De Mer" video Van Bastenovo čudo!

Na današnji dan pre 31 godinu fudbaleri Ajaksa izveli su akciju iz koje je Marko van Basten postigao jedan od najlepših golova, na legendarnom stadionu "De Mer" sigurno.

Fudbal 09.11.2017 | 18:30
Video: Dan kad je "De Mer" video Van Bastenovo čudo!
Mnogi asovi holandskog i svetskog fudbala ponikli su u Ajaksu.

Jedan od najvećih je Marko van Basten, čovek koji je vodio Holandiju do jedinog velikog trofeja - titule prvaka Evrope 1988. godine.

U seniorskoj karijeri nastupao je samo za dva tima Ajaks i Milan i za ove velikane postigao je mnogo važnih i lepih golova.

Nažalost, usled hronične povrede članka - profesionalna karijera jednog od najboljih fudbalera Evrope trajala je samo 14 godina. Fudbal je napustio 1995. i to pošto je sa "rosonerima" zaveo strahovladu na Starom kontinentu.

Pamte se njegovi pogoci i majstorije, a najlepši je onaj postignut Sovjetima u finalu EURA 1988. U to vreme najbolji golman sveta, Rinat Dasajev, samo je paradom ulepšao Van Bastenov volej iz "mrtvog ugla" (2:0).



Od majstorija na klupskom nivou izdvaja se gol u dersu Ajaksa, postignu 9. novembra 1986. godine u pobedi protiv Den Boša (3:1). Bio je to jedan od najlepših golova datih na legendarnom stadionu "De Mer", na kojem su "kopljanici" igrali u periodu od 1934. do 1996, kada se sele na Amsterdam arenu, odnosno "Johan Krojf" arenu.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar