Адвокат по трећи пут напушта клупу Холандије!

Бивши селектор репрезентације Србије Дик Адвокат трећи пут у каријери напустиће клупу Холандије и то после само шест месеци.  Очекивана вест из Холандије: Дебакл, па растанак! Бивши селектор Србије поново се растаје са "лалама".

Фудбал 09.11.2017 | 19:15
Адвокат по трећи пут напушта клупу Холандије!
После Европског првенства у Француској, Холандија ће пропустити и Светско првенство у Русији, а тако лош резултат повлачи са собом и очекивану последицу.

Бивши селектор репрезентације Србије Дик Адвокат трећи пут у каријери напустиће клупу "лала" и то после само шест месеци.

Адвокат је потврдио да неће продужити сарадњу са Фудбалским савезом Холандије по истеку исте на крају месеца након пријатељских утакмица са Шкотском и Румунијом.

"Испред мене су последње две утакмице, напуштам репрезентацију. Још никоме нисам рекао да одлазим, тако да нисам преговарао са другим клубовима. Размишљам само о две утакмице, а онда ћемо видети шта даље. Исти сам као Луј ван Гал, никад не реци никад", рекао је Адвокат холандским новинарима у Абердину.

Он је у мају наследио отпуштеног Данија Блинда, али и са четири победе из пет мечева није успео да одведе Холандију на Мундијал у Русији јер су испред били Шведска и Француска.

Кратко, само четири месеца, провео је и као селектор селекције Србије и то неуспешно у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

Током дуге каријере водио је репрезентације Белгије, Јужне Кореје, Русије, Уједињених Арапских Емирата, а на клупској сцени ПСВ из Ајдховена, Глазгов Ренџерс, Борусију Менхенгладбах и Сандерленд.

Холандија је завршила квалификације на трећем месту Групе А: Француска 23, Шведска 19, Холандија 19, Бугарска 13, Луксембург 6, Белорусија 5.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар