Advokat po treći put napušta klupu Holandije!

Bivši selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat treći put u karijeri napustiće klupu Holandije i to posle samo šest meseci.  Očekivana vest iz Holandije: Debakl, pa rastanak! Bivši selektor Srbije ponovo se rastaje sa "lalama".

Fudbal 09.11.2017 | 19:15
Advokat po treći put napušta klupu Holandije!
Posle Evropskog prvenstva u Francuskoj, Holandija će propustiti i Svetsko prvenstvo u Rusiji, a tako loš rezultat povlači sa sobom i očekivanu posledicu.

Bivši selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat treći put u karijeri napustiće klupu "lala" i to posle samo šest meseci.

Advokat je potvrdio da neće produžiti saradnju sa Fudbalskim savezom Holandije po isteku iste na kraju meseca nakon prijateljskih utakmica sa Škotskom i Rumunijom.

"Ispred mene su poslednje dve utakmice, napuštam reprezentaciju. Još nikome nisam rekao da odlazim, tako da nisam pregovarao sa drugim klubovima. Razmišljam samo o dve utakmice, a onda ćemo videti šta dalje. Isti sam kao Luj van Gal, nikad ne reci nikad", rekao je Advokat holandskim novinarima u Aberdinu.

On je u maju nasledio otpuštenog Danija Blinda, ali i sa četiri pobede iz pet mečeva nije uspeo da odvede Holandiju na Mundijal u Rusiji jer su ispred bili Švedska i Francuska.

Kratko, samo četiri meseca, proveo je i kao selektor selekcije Srbije i to neuspešno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Tokom duge karijere vodio je reprezentacije Belgije, Južne Koreje, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na klupskoj sceni PSV iz Ajdhovena, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah i Sanderlend.

Holandija je završila kvalifikacije na trećem mestu Grupe A: Francuska 23, Švedska 19, Holandija 19, Bugarska 13, Luksemburg 6, Belorusija 5.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar