Свилар проговорио први пут о националном дресу...

Није тренутак да размишљам о томе! „Концентрисан сам само на клуб“, поручује голман Бенфике.

Фудбал 09.11.2017 | 19:00
Свилар проговорио први пут о националном дресу...
Суперталентовани чувар мреже лисабонске Бенфике Миле Свилар протеклих неколико недјеља главна је фудбалске јавности у нашој земљи, али се о најмлађен голоману у историји Лиге шампиона зборило и у Европи.

Пре неколико дана бивши помоћник Славољуба Муслина, Зоран Филиповић, поручио је да је млади голман рекао да ће бранити за репрезентацију Србије, али Свилар то данас није потврдио на „Веб самиту“ у Лисабону. Он је на питање Србија или Белгија дао дипломатски одговор.

„Није тренутак да размишљам о томе, у овом тренутку размишљам само о клубу“, рекао јеСвилар.

Син некадашњег голмана Војводине и репрезентације Југославије, Ратка Свилара, има највише амбиције у каријери. Поред њега на самиту је био и искусни Жулио Сезар, који у овом тренутку има улогу ментора младом чувару мреже.

„Желим да будем најбољи на свету. Али, морам да идем корак по корак и радим сваког дана. Захвалан сам што имам овог старца (а-ха-ха) поред себе да учим на тренинзима“, рекао је Свилар алудирајући на некадашњег чувара мреже Интера.

Утакмица са Манчестер јунајтедом на Театру снова остаће заувек урезана у Милетовој меморији.

„Била су ми поменашана осећања, јер смо изгубили утакмицу. Лопта је погодила стативу и на крају се од леђа одбила у мрежу. Али, био сам поносан и срећан“, додао је Свилар.

Похвале су стигле и од Жозеа Муриња, али неће утицати да се промени ни у једном сегменту, већ ће остати веран свом стилу и навикама.

Жулио Сезар се присетио тренутака из млађих дана и на крају завршио са освртом на садашњи моменат у којем се налази Свилар.

„У тренуцима када имате година као Миле онда много сањате. Ја захваљујем свевишњем за оно што ми је дао. Миле има веома добру главу и све предиспозиције да постане одличан голман, можда и најбољи на свету“, рекао је Бразилац.

Свилар је рођен у Антверпену и до омладинаца је играо за све мчађе селекције Белгије. Ипак, сада је тренутак да се учини преломни тренутак и одабере сениорски тим, а све су индикације да ће то бити Србија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар