Svilar progovorio prvi put o nacionalnom dresu...

Nije trenutak da razmišljam o tome! „Koncentrisan sam samo na klub“, poručuje golman Benfike.

Fudbal 09.11.2017 | 19:00
Svilar progovorio prvi put o nacionalnom dresu...
Supertalentovani čuvar mreže lisabonske Benfike Mile Svilar proteklih nekoliko nedjelja glavna je fudbalske javnosti u našoj zemlji, ali se o najmlađen golomanu u istoriji Lige šampiona zborilo i u Evropi.

Pre nekoliko dana bivši pomoćnik Slavoljuba Muslina, Zoran Filipović, poručio je da je mladi golman rekao da će braniti za reprezentaciju Srbije, ali Svilar to danas nije potvrdio na „Veb samitu“ u Lisabonu. On je na pitanje Srbija ili Belgija dao diplomatski odgovor.

„Nije trenutak da razmišljam o tome, u ovom trenutku razmišljam samo o klubu“, rekao jeSvilar.

Sin nekadašnjeg golmana Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije, Ratka Svilara, ima najviše ambicije u karijeri. Pored njega na samitu je bio i iskusni Žulio Sezar, koji u ovom trenutku ima ulogu mentora mladom čuvaru mreže.

„Želim da budem najbolji na svetu. Ali, moram da idem korak po korak i radim svakog dana. Zahvalan sam što imam ovog starca (a-ha-ha) pored sebe da učim na treninzima“, rekao je Svilar aludirajući na nekadašnjeg čuvara mreže Intera.

Utakmica sa Mančester junajtedom na Teatru snova ostaće zauvek urezana u Miletovoj memoriji.

„Bila su mi pomenašana osećanja, jer smo izgubili utakmicu. Lopta je pogodila stativu i na kraju se od leđa odbila u mrežu. Ali, bio sam ponosan i srećan“, dodao je Svilar.

Pohvale su stigle i od Žozea Murinja, ali neće uticati da se promeni ni u jednom segmentu, već će ostati veran svom stilu i navikama.

Žulio Sezar se prisetio trenutaka iz mlađih dana i na kraju završio sa osvrtom na sadašnji momenat u kojem se nalazi Svilar.

„U trenucima kada imate godina kao Mile onda mnogo sanjate. Ja zahvaljujem svevišnjem za ono što mi je dao. Mile ima veoma dobru glavu i sve predispozicije da postane odličan golman, možda i najbolji na svetu“, rekao je Brazilac.

Svilar je rođen u Antverpenu i do omladinaca je igrao za sve mčađe selekcije Belgije. Ipak, sada je trenutak da se učini prelomni trenutak i odabere seniorski tim, a sve su indikacije da će to biti Srbija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar