Крај историје од 105 година и бившег тима Серије А!

Бивши италијански прволигаш, Модена је прогласила банкрот чиме је окончала 105 година дугу историју клуба.  Како је сахрањена Модена, клуб стар 105 година?! А 2002. године је тукла Рому 2:1. И то Вучицу са Кафуом, Батистутом и Тотијем. И то на Олимпику. . . !

Фудбал 07.11.2017 | 14:00
Крај историје од 105 година и бившег тима Серије А!
Клуб је био у великим дуговима, нису играли на последња три првенствена меча, а дугови за рачуне су нарассли.

Тим са стадиона Браља се такмичи у Серији Ц у којој је за данас био заказан меч са Сантарканђелом. Пошто се нису појавили, избачени су из лиге.

Било је неколико покушаја да се клуб прода, али ниједан није био успешан. Осим тога играчи нису хтели да играју због неисплаћених плата, а новца није било на видику од председника клуба Антонија Калијенда.

Како пишу италијански медији, Лега Про ће званично избацити Модену из Серије Ц и клуб ће објавити банкрот. Канаринци нису играли последња четири меча, нису се појавили јуче на мечу против Сантарканђела и због тога ће бити изачени из дивизије. Уследиће банкорт и ту ће бити крај 105 година дуге клупске историје.

Навијачи су кивни због ове ситуације направили "сахрану" клубу, револтирани због свега што се догодило.

Како је Модена дошла у ситуацију да има осам пораза и минус три бода на конту Серије Ц, а 2002. годоне је тукла Рому 2:1. И то Вучицу са Кафуом, Батистутом и Тотијем. И то на Олимпику?! Данас, 15 година касније, сва кривица се сваљује на леђа бившег власника КПР-а Антонија Калијенда.

Под његовим вођством, јавља Ла Република, Канаринци су направили дуг од преко 5.000.000 евра. Калијендо је 2015. постао самостални власник, а деонице је пребацио у компанију из Луксембурга коју контролише компанија са Девичанских острва.

Клуб је продао најважније играче из прошле сезоне, укључујући миљеника публика Симонеа Гоција, Модена је ове сезоне имала тим махом од позајмљених играча. А и спортски директор Луиши Паварезе је дао отказ у августу.

Клуб није платио закуп градском вечу за стадион Алберто Браља, Калијендо није платио 390.000 евра што с каматом иде на 625.000 евра. Град је такође оптужио клуб за занемаривање стадиона па је морао да потроши још 150.000 евра за реновирање. Као резултат тога Модена је морала да напусти стадион и игра на стадиону Форли. Али и то је касније обустављено па Модена није имала где да игра.

Није играла три утакмице, играчи су прешли у штрајк и одбили да играју овог викенда. Прошлог месеца Калијендо је продао клуб Алду Тадеу, али плате још нису стигле.

План је био да јуниори одиграју тај меч против Сантарканђела, али су и они одбили да играју.

Око 50 људи ће добити отказе, а Ђан Карло Муцарели ће морати да нађе новог власника који ће водити "феникс клуб" из Серије Д, аматерске лиге.

Сви играчи ће добити отказ, али ће потом бити пријављени за ту аматерску лигу. Млади тим ће играти до краја сезоне, а онда ће бити угашен, и његово место ће заузети неки нови тим са новим именом

Тако се гаси, практично се угасио, клуб са традицијом дугом 105 година.

Модена је основана 1912. године и 13 година је играла у Серији А, последњи пут 2003/2004.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар