Није готово - Белгија "краде" Свилара Србији?!

Фудбалски савез Белгије још није одустао од Милета Свилара, упркос томе што је он наводно потврдио да жели да игра за Србију.

Фудбал 07.11.2017 | 11:00
Није готово - Белгија "краде" Свилара Србији?!
Млади голман српског порекла, који је рођен у Антверпену, у претходних 10 дана нашао се у жижи јавности због дебија за Бенфику и сјајних наступа у Лиги шампиона.

Свилар је постао најмлађи чувар мреже у најелитнијем европском такмичењу, против Манчестер јунајтеда је одушевио сјајним одбранама, али је имао два пеха која су његов тим коштала голова.

"Свилар је рекао да и играће за Србију. Дебитоваће у марту следеће године", изјавио је за "А Болу" Зоран Филиповић, који је био у стручном штабу доскорашњег селектора ’Орлова’ Славољуба Муслина.

Међутим, ни Белгијанци не желе одмах да одустану од талентованог тинејџера – иако је селектор омладинаца Герт Верхејн истакао да контакта са Савезом није било, шеф стручног штаба А селекције Роберто Мартинес је брзо реаговао.

"Оставио је веома добар утисак на мене и осећам да има јак карактер", рекао је Мартинес.

На питање о могућности да игра за Белгију или Србију, некадашњи менаџер Евертона је одговорио:

"Свако мора да прави изборе у животу, али ћемо покушати да разговарамо са њим о будућности", додао је Мартинес.

Светска фудбалска федерација (ФИФА) у међувремену најављује промене правила и да ће играчи који наступе за једну сениорску репрезентацију моћи да мењају дрес националног тима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар