Пирло стиже у Челси!

Андреа Пирло одиграо је посљедњи меч за Њујорк и испраћен је овацијама. . .

Фудбал 07.11.2017 | 09:00
Пирло стиже у Челси!
Легендарни италијански фудбалер Андреа Пирло завршио је каријеру одигравши последњи меч за Њујорк Сити у полуфиналу Источне конференције плеј-офа МЛС лиге.

Пирло (38) је у побједи Њујорка над Колумбусом 2:0, која је означила елиминацију због пораза 4:1 у првом мечу, ушао у игру у 90. минуту и добио овације целог стадиона.

Током 20-годишње професионалне каријере Пирло је био један од најбољих везиста свијета, надимак Моцарт најбоље осликава његове игре и креацију играјући за Брешу, Ређину, Интер, Милан, Јувентус и двије године за Њујорк.

Највеће клупске успјехе биљежио је наступајући за Милану у периоду од 2001. до 2011. године када је дао велики допринос у освајању по два трофеја Лиге шампиона, Серије А и УЕФА Суперкупа, као и Свјетског клупског првенства.

И са репрезентацијом Италије, чији је дрес носио 116 пута, успио је да достигне висине јер је освојио титулу првака свијета на Мундијалу у Њемачкој 2006.

Њему следећег месеца истиче уговор са Њујорком, а спекулише се да би ускоро могао да се придружи стручном штабу менаџера Челсија Антонија Контеа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар