ЛЕ: Сергеј сјајан, ужасна ноћ за Нијемце! И још...

Сергеј блистао пред Муслином - 2 гола и асистенција! Лацио је гостовао Ници у мечу 3. Кола Лиге Европе, К група, а дуел је завршен победом гостију из Рима – 3:1.  Два дао, један наместио: Чудесни Сергеј Милинковић Савић! Да ли је Муслин изашао из куће? Селектор је близу, али не знамо да ли је гледао. . .  Срећни БАТЕ победио, Келн испада из трке! Белоруси забележили први тријумф у групи! Ужасна ноћ за Немце! Хозе бомбардовао Скопље, Ригони убио Розенборг! Херој вечери - распуцани нападач Реал Сосиједада.

Фудбал 19.10.2017 | 21:20
ЛЕ: Сергеј сјајан, ужасна ноћ за Нијемце! И још...
Вече је обележио Сергеј Милинковић Савић са два поготка и асистенцијом, као и Фелипе Саиседо, који је имао гол и асистенцију.

Сергеј је имао додатни мотив да одигра одличну партију јер је на трибинама био присустан и Славољуб Муслин, селектор фудбалера Србије.

Ница је повела у 4. минуту голом Балотелија, али је Милинковић Савић асистирао Саиседу за изједначење – 1:1. Играч из Еквадора му се реванширао асистенцијом у 65. Минуту, обави је велики део посла пред голом Нице и “на тацни” испоручио лопту Милинковићу Савићу који ју је ритински послао у мрежу.

Тачку на утакмицу ставио је Сергеј својим другим голом у 89. минуту. После изведеног корнера нашао се у парво време на правом месту И главом послао лопту у мрежу за коначних 3:1 за Лацио.

Почело је у знаку Марија Балотелија, али се наставило и завршило у доминацији СергејаМилинковића Савића! Каква партија српског везисте у победи Лација у Ници од 3:1 у трећем колу Лиге Европе! Два гола и асистенција. Перфектна партија у граду у којем је вечерас боравио селектор Славољуб Муслин који игнорише младог везисту у плановима репрезентације Србије! 

Млади  српски ас је био хероја Лацијевог преокрета у Ници којим су Римљани дошли на праг пласмана у шесанестину финала Лиге Европе јер имају максималних девет бодова после три кола. Сергеј је био асистент код изједначујућег гола, стрелац другог и трећег гола гостију. Растурио је Ницу! 

Марио Балотели је прелепим ударцем главом донео Ници вођство, али је потом на сцену ступио наш млади фудбалер у тандему са Фелипеом Каиседом. Лукаво је главом пребацио лопту која је изненадила Дантеа, али није Каиседа који је рутински погодио за изједначење.

И у наставку је Милинковић Савић био међу најзапаженијима у тиму Лација, да би до заслуженог гола дошао у 65. минуту. Овај пут је Каиседо њему вратио асистенцију. Српски фудбалер се извукао не “пенал“, сачекао повратну лопту и прецизним ударцем по земји затресао мрежу Нице.

Ни то није било све од Сергеја! У 90. минуту је новим голом ставио лични печат на сјајну партију и победу! На првој стативи је после корнера показао колико је доминантан у скок игри и скренуо је лопту у мрежу.

Иако су се данас појавиле инфрормације да је селектор Славољуб Муслин допутовао у Ницу да гледа Сергеја уживо на делу, то за сада није потврђено. Муслин има стан у Ници, често борави у граду на Азурној обали и Милинковић Савић није био главни разлог његовог доласка у Ницу. Селектор се уочи меча није најавио играчу да ће гла гледати или да ће евентуалено разговарати после утакмице. Осим ако је можда решио да мало прошета до стадиона, погледа меч и види каквог играча има на располагању...

На несрећан пораз Црвене звезде од Арсенала, надовезала се и лоша вест из Белорусије. БАТЕ Борисов се првом победом у групи изједначио са Црвеном звездом на другој позицији на табели и између њих двоје ће се врло вероватно водити борба запрвог пратиоца који ће са лидером Арсеналом проћи у шеснаесТину финала Лиге Европе.

Келн је доживео и трећи пораз у такмичењу, тако да су му сада шансе минималне. Свесни су и Немци да им Лига Европе више није приоритет после катастрофалних резултата у Бундеслиги, па нису Белорусији извели најјачи тим који су имали на располагању.

И упркос томе су били бољи ривал од белоруског првака у првом полувремену. Келн је имао више од игре, више је претио, више шутрао као проитвничком голу, али је БАТЕ Борисов имао више среће и искуства. Домаћи тим скоро да није запретио Јарчевима до 55. минута када је уз помоћ среће и противничке одбране дошао до гола вредног победе.

Лопта се срећно одбила до Иванића, он је некако успео да је дотури до риоса који се одједном нашао у стопостотној шанси и прецизним ударцем по земљи је матирао Хорна.

Примљени гол је поптуно деморалисао малерозне госте који су пали у наставку. Могао је БАТЕ касније и до убедЉивије победе, али и ово им је доста.

Белоруски првак и Црвена звезда имају по четири бода, у следећем колу БАТЕ гостује Келну, а Звезда Арсеналу. Међусобни окршај у Белорусији је заказан за пето коло. Тада ћемо вероватно знати ко уз Арсенал иде у наокаут фазу... Келн има најмање шансе. 

Као да су се тркали вечерас у групи Л Емануеле Ригони (Зенит) иВилијан Хозе (Сосиједад) ко ће више голова да постигне у овом изузетном ефикасном трећем колу.

Оба тима напунила су мреже својих противника, а утисак је да је посебно импресиван био учинак шпанског клуба, који је прегазио као гост Вардар у Скопљу са убедљивих 6:0. Чак четити пута сеВилијан Хозе уписао у стрелце (постигао прве голове у Лиги Европе), тукао из свих оружја - и са земље и из ваздуха - и заиста многи тимови могу да певају што су на жребу избегли сјајну екипу из Баскије у групној фази. 

И Зенит је био убојит вечерас. Норвешки шампион Розенборг није пружио јак отпор у поразу од 3:1, а Аргентинац Ригони је првим хет-триком у каријери у Лиги Европе стигао је до бројке од пет голова на листи стрелаца. У одличној форми ове јесени игра појачање Индепендијентеа, које итекако почиње да се исплаћује барем на међународној сцени када већ у Русији није постигао првенац.

Поред Келна и Херта се осрамотила вечерас поразом од Зарје у Украјини од 2:1. Екипа Пала Дардаија играла је без прве звезде Метјуа Лекија, а другим поразом полако је почела да се опрашта од Лиге Европе иако није имала богзна како тешку групу. У истој занимљив дуел одиграли су и Естерсунд и Атлетик Бибао - 2:2 (0:1). Малени шведски клуб који се прославио избацивањем Галатасараја, одолео је фаворизованом госту, а Баскијце је на овом гостовању морао да чупа Ињаки Вилијамс голом у 89. минуту.

Радовао се вечерас и Богдан Планић који је са Стеауом наставио стопроцентни учинак у Лиги Европе. ВЦСБ је славио као гост у израелу против Бер Шеве са 2:1 захвлајујући головима Едија Гноереа. Марсељ се на свом терену мучио, али је ипак поразио Гимараиш са 2:1 (уз страшан први гол Окампоса) и ухватио прикључак за лидером Салцбургом у борби за другу фазу. 

Група А

Астана - Макаби Тел Авив 4:0 (2:0)
/Твумаси пен 33, 45, Кабананга 47, 52/

Виљареал - Славија Праг 21.05

Табела: Виљареал 4, Славија 4, Астана (+1) 4, Макаби (+1) 1.

Група Б

Скендербег - Партизан - У току
Динамо Кијев - Јанг Бојс (21.05)

Табела: Динамо 6, Јанг Бојс 2, Партизан 1, Скендербег 1.

Група Ц

Брага - Лудогорец (21.05)
Хофенхајм – Башакшехир (21.05)

Табела: Брага 6, Лудогорец 4, Башакшехир 1, Хофенхајм 0.

Група Д

Милан - АЕК (21.05)
Аустрија - Ријека (21.05)

Табела: Милан 6, АЕК 4, Аустрија 1, Ријека 0.

Група Е

Евертон - Лион (21.05)
Аталанта - Аполон (21.05)

Табела: Аталанта 4, Лион 2, Аполон 2, Евертон 1.

Група Ф

Шериф - Локомотива Москва (21.05)
Злин - Копенхаген (21.05)

Табела: Локомотива 4, Копенхаген 2, Шериф 2, Злин 1.

Група Г

Лугано - Викторија Плзењ 3:1 (0:0)
/Ботани 63, Карлињош 69, Гернт 88 - Крменчик 76/

Хапоел Бер Шева - Стеауа 1:2 (0:0)
/Кеунса 88 - Гноер 70, 75/

Табела: Стеауа 9, Викторија 3, Хапоел 3, Лугано 3.

Група Х

Црвена звезда - Арсенал 0:1 (0:0)
/Жиру 85/

БАТЕ Борисов - Келн 1:0 (0:0)
/Риос 55/

Табела: Арсенал 9, Црвена звезда 4, БАТЕ 4, Келн 0.

Група И

Коњаспор - Салцбург 0:1 (0:2)
/Гилбрандсен 5/

Марсеј - Виторија Гимараеш 2:1 (1:1)
/Окампос 28, Лопез 76 - Мартинс 17/

Табела: Салцбург 7, Марсеј 6, Коњаспор 3, Виторија Гимараеш 1.

Група Ј

Естерсунд - Атлетик Билбао 2:2 (0:1)
/Геро 52, Едвардс 64 - Адуриц 14, Вилијамс 90/

Зорја - Херта 2:1 (1:0)
/Силас 42, Сваток 79 - Селке 56/

Табела: Естерсунд 7, Зорја 6, Атлетик Билбао 2, Херта 1.

Група К

Ница - Лацио 1:3 (1:1)
/Балотели 4 - Каиседо 5, Милинковић-Савић 65, 90/

Зулте Варегем - Витесе 1:1 (1:1)
/Кашија аг 23 - Брунс 27/

Табела: Лацио 9, Ница 6, Витесе 1, Зулте Варегем 1.

Група Л

Зенит - Розенборг 3:1 (1:0)
/Ригони 2, 68, 75 - Хеланд 88/

Вардар - Реал Сосиједад 0:6 (0:3)
/Ојарзабал 12, Вилијан Жозе 32, 44, 55, 59, Де ла Бела 90/

Табела: Зенит 9, Реал Сосиједад 6, Розенборг 3, Вардар 0.

*напомена: у наредној рунди, 2. новембра, само ће бити замењена домаћинства, парови ће остати исти.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар