LE: Sergej sjajan, užasna noć za Nijemce! I još...

Sergej blistao pred Muslinom - 2 gola i asistencija! Lacio je gostovao Nici u meču 3. Kola Lige Evrope, K grupa, a duel je završen pobedom gostiju iz Rima – 3:1.  Dva dao, jedan namestio: Čudesni Sergej Milinković Savić! Da li je Muslin izašao iz kuće? Selektor je blizu, ali ne znamo da li je gledao. . .  Srećni BATE pobedio, Keln ispada iz trke! Belorusi zabeležili prvi trijumf u grupi! Užasna noć za Nemce! Hoze bombardovao Skoplje, Rigoni ubio Rozenborg! Heroj večeri - raspucani napadač Real Sosijedada.

Fudbal 19.10.2017 | 21:20
LE: Sergej sjajan, užasna noć za Nijemce! I još...
Veče je obeležio Sergej Milinković Savić sa dva pogotka i asistencijom, kao i Felipe Saisedo, koji je imao gol i asistenciju.

Sergej je imao dodatni motiv da odigra odličnu partiju jer je na tribinama bio prisustan i Slavoljub Muslin, selektor fudbalera Srbije.

Nica je povela u 4. minutu golom Balotelija, ali je Milinković Savić asistirao Saisedu za izjednačenje – 1:1. Igrač iz Ekvadora mu se revanširao asistencijom u 65. Minutu, obavi je veliki deo posla pred golom Nice i “na tacni” isporučio loptu Milinkoviću Saviću koji ju je ritinski poslao u mrežu.

Tačku na utakmicu stavio je Sergej svojim drugim golom u 89. minutu. Posle izvedenog kornera našao se u parvo vreme na pravom mestu I glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 3:1 za Lacio.

Počelo je u znaku Marija Balotelija, ali se nastavilo i završilo u dominaciji SergejaMilinkovića Savića! Kakva partija srpskog veziste u pobedi Lacija u Nici od 3:1 u trećem kolu Lige Evrope! Dva gola i asistencija. Perfektna partija u gradu u kojem je večeras boravio selektor Slavoljub Muslin koji ignoriše mladog vezistu u planovima reprezentacije Srbije! 

Mladi  srpski as je bio heroja Lacijevog preokreta u Nici kojim su Rimljani došli na prag plasmana u šesanestinu finala Lige Evrope jer imaju maksimalnih devet bodova posle tri kola. Sergej je bio asistent kod izjednačujućeg gola, strelac drugog i trećeg gola gostiju. Rasturio je Nicu! 

Mario Baloteli je prelepim udarcem glavom doneo Nici vođstvo, ali je potom na scenu stupio naš mladi fudbaler u tandemu sa Felipeom Kaisedom. Lukavo je glavom prebacio loptu koja je iznenadila Dantea, ali nije Kaiseda koji je rutinski pogodio za izjednačenje.

I u nastavku je Milinković Savić bio među najzapaženijima u timu Lacija, da bi do zasluženog gola došao u 65. minutu. Ovaj put je Kaisedo njemu vratio asistenciju. Srpski fudbaler se izvukao ne “penal“, sačekao povratnu loptu i preciznim udarcem po zemji zatresao mrežu Nice.

Ni to nije bilo sve od Sergeja! U 90. minutu je novim golom stavio lični pečat na sjajnu partiju i pobedu! Na prvoj stativi je posle kornera pokazao koliko je dominantan u skok igri i skrenuo je loptu u mrežu.

Iako su se danas pojavile infrormacije da je selektor Slavoljub Muslin doputovao u Nicu da gleda Sergeja uživo na delu, to za sada nije potvrđeno. Muslin ima stan u Nici, često boravi u gradu na Azurnoj obali i Milinković Savić nije bio glavni razlog njegovog dolaska u Nicu. Selektor se uoči meča nije najavio igraču da će gla gledati ili da će eventualeno razgovarati posle utakmice. Osim ako je možda rešio da malo prošeta do stadiona, pogleda meč i vidi kakvog igrača ima na raspolaganju...

Na nesrećan poraz Crvene zvezde od Arsenala, nadovezala se i loša vest iz Belorusije. BATE Borisov se prvom pobedom u grupi izjednačio sa Crvenom zvezdom na drugoj poziciji na tabeli i između njih dvoje će se vrlo verovatno voditi borba zaprvog pratioca koji će sa liderom Arsenalom proći u šesnaesTinu finala Lige Evrope.

Keln je doživeo i treći poraz u takmičenju, tako da su mu sada šanse minimalne. Svesni su i Nemci da im Liga Evrope više nije prioritet posle katastrofalnih rezultata u Bundesligi, pa nisu Belorusiji izveli najjači tim koji su imali na raspolaganju.

I uprkos tome su bili bolji rival od beloruskog prvaka u prvom poluvremenu. Keln je imao više od igre, više je pretio, više šutrao kao proitvničkom golu, ali je BATE Borisov imao više sreće i iskustva. Domaći tim skoro da nije zapretio Jarčevima do 55. minuta kada je uz pomoć sreće i protivničke odbrane došao do gola vrednog pobede.

Lopta se srećno odbila do Ivanića, on je nekako uspeo da je doturi do riosa koji se odjednom našao u stopostotnoj šansi i preciznim udarcem po zemlji je matirao Horna.

Primljeni gol je poptuno demoralisao malerozne goste koji su pali u nastavku. Mogao je BATE kasnije i do ubedLjivije pobede, ali i ovo im je dosta.

Beloruski prvak i Crvena zvezda imaju po četiri boda, u sledećem kolu BATE gostuje Kelnu, a Zvezda Arsenalu. Međusobni okršaj u Belorusiji je zakazan za peto kolo. Tada ćemo verovatno znati ko uz Arsenal ide u naokaut fazu... Keln ima najmanje šanse. 

Kao da su se trkali večeras u grupi L Emanuele Rigoni (Zenit) iVilijan Hoze (Sosijedad) ko će više golova da postigne u ovom izuzetnom efikasnom trećem kolu.

Oba tima napunila su mreže svojih protivnika, a utisak je da je posebno impresivan bio učinak španskog kluba, koji je pregazio kao gost Vardar u Skoplju sa ubedljivih 6:0. Čak četiti puta seVilijan Hoze upisao u strelce (postigao prve golove u Ligi Evrope), tukao iz svih oružja - i sa zemlje i iz vazduha - i zaista mnogi timovi mogu da pevaju što su na žrebu izbegli sjajnu ekipu iz Baskije u grupnoj fazi. 

I Zenit je bio ubojit večeras. Norveški šampion Rozenborg nije pružio jak otpor u porazu od 3:1, a Argentinac Rigoni je prvim het-trikom u karijeri u Ligi Evrope stigao je do brojke od pet golova na listi strelaca. U odličnoj formi ove jeseni igra pojačanje Independijentea, koje itekako počinje da se isplaćuje barem na međunarodnoj sceni kada već u Rusiji nije postigao prvenac.

Pored Kelna i Herta se osramotila večeras porazom od Zarje u Ukrajini od 2:1. Ekipa Pala Dardaija igrala je bez prve zvezde Metjua Lekija, a drugim porazom polako je počela da se oprašta od Lige Evrope iako nije imala bogzna kako tešku grupu. U istoj zanimljiv duel odigrali su i Estersund i Atletik Bibao - 2:2 (0:1). Maleni švedski klub koji se proslavio izbacivanjem Galatasaraja, odoleo je favorizovanom gostu, a Baskijce je na ovom gostovanju morao da čupa Injaki Vilijams golom u 89. minutu.

Radovao se večeras i Bogdan Planić koji je sa Steauom nastavio stoprocentni učinak u Ligi Evrope. VCSB je slavio kao gost u izraelu protiv Ber Ševe sa 2:1 zahvlajujući golovima Edija Gnoerea. Marselj se na svom terenu mučio, ali je ipak porazio Gimaraiš sa 2:1 (uz strašan prvi gol Okamposa) i uhvatio priključak za liderom Salcburgom u borbi za drugu fazu. 

Grupa A

Astana - Makabi Tel Aviv 4:0 (2:0)
/Tvumasi pen 33, 45, Kabananga 47, 52/

Viljareal - Slavija Prag 21.05

Tabela: Viljareal 4, Slavija 4, Astana (+1) 4, Makabi (+1) 1.

Grupa B

Skenderbeg - Partizan - U toku
Dinamo Kijev - Jang Bojs (21.05)

Tabela: Dinamo 6, Jang Bojs 2, Partizan 1, Skenderbeg 1.

Grupa C

Braga - Ludogorec (21.05)
Hofenhajm – Bašakšehir (21.05)

Tabela: Braga 6, Ludogorec 4, Bašakšehir 1, Hofenhajm 0.

Grupa D

Milan - AEK (21.05)
Austrija - Rijeka (21.05)

Tabela: Milan 6, AEK 4, Austrija 1, Rijeka 0.

Grupa E

Everton - Lion (21.05)
Atalanta - Apolon (21.05)

Tabela: Atalanta 4, Lion 2, Apolon 2, Everton 1.

Grupa F

Šerif - Lokomotiva Moskva (21.05)
Zlin - Kopenhagen (21.05)

Tabela: Lokomotiva 4, Kopenhagen 2, Šerif 2, Zlin 1.

Grupa G

Lugano - Viktorija Plzenj 3:1 (0:0)
/Botani 63, Karlinjoš 69, Gernt 88 - Krmenčik 76/

Hapoel Ber Ševa - Steaua 1:2 (0:0)
/Keunsa 88 - Gnoer 70, 75/

Tabela: Steaua 9, Viktorija 3, Hapoel 3, Lugano 3.

Grupa H

Crvena zvezda - Arsenal 0:1 (0:0)
/Žiru 85/

BATE Borisov - Keln 1:0 (0:0)
/Rios 55/

Tabela: Arsenal 9, Crvena zvezda 4, BATE 4, Keln 0.

Grupa I

Konjaspor - Salcburg 0:1 (0:2)
/Gilbrandsen 5/

Marsej - Vitorija Gimaraeš 2:1 (1:1)
/Okampos 28, Lopez 76 - Martins 17/

Tabela: Salcburg 7, Marsej 6, Konjaspor 3, Vitorija Gimaraeš 1.

Grupa J

Estersund - Atletik Bilbao 2:2 (0:1)
/Gero 52, Edvards 64 - Aduric 14, Vilijams 90/

Zorja - Herta 2:1 (1:0)
/Silas 42, Svatok 79 - Selke 56/

Tabela: Estersund 7, Zorja 6, Atletik Bilbao 2, Herta 1.

Grupa K

Nica - Lacio 1:3 (1:1)
/Baloteli 4 - Kaisedo 5, Milinković-Savić 65, 90/

Zulte Varegem - Vitese 1:1 (1:1)
/Kašija ag 23 - Bruns 27/

Tabela: Lacio 9, Nica 6, Vitese 1, Zulte Varegem 1.

Grupa L

Zenit - Rozenborg 3:1 (1:0)
/Rigoni 2, 68, 75 - Heland 88/

Vardar - Real Sosijedad 0:6 (0:3)
/Ojarzabal 12, Vilijan Žoze 32, 44, 55, 59, De la Bela 90/

Tabela: Zenit 9, Real Sosijedad 6, Rozenborg 3, Vardar 0.

*napomena: u narednoj rundi, 2. novembra, samo će biti zamenjena domaćinstva, parovi će ostati isti.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar