Тејлор Рочести: Свадба, "Викинзи" и Звезда!

Плејмејкер црвено-белих написао занимљиву колумну за сајт Евролиге о лету које ће памтити.

Кошарка 20.10.2017 | 10:15
Тејлор Рочести: Свадба, "Викинзи" и Звезда!
Тејлор Рочести стигао је овог лета на Мали Калемегдан као једно од најзвучнијих појачања у историји српског и регионалног шампиона.

Американац са црногорским документима дошао је у Београд да предводи нови тим и оправда велика очекивања, заснована на његовом квалитету и биографији, у којој пише и да је био најбољи стрелац Евролиге 2015.

Већ у првим утакмицама у црвено-белом, Рочести је наговестио да ће навијачи уживати у његовом таленту, а у блогу за сајт Евролиге написао је и да се радује години коју ће провести у Србији, у атмосфери Арене и "Пионира", коју посебно наглашава.

Американац је у свом "офф спорт" тексту описао шта је радио овог лета, где се оженио, ко му је супруга и где су ишли на медени месец и како је дошао у Србију.

Прочитајте.

"Одакле почети? Стигао сам у Београд на припреме после великог лета. У јулу и августу, током три недеље, најпре сам се оженио ја, а потом мој брат и рођак. Било је то заиста невероватно искуство, јер се велики број чланова породице окупио и провели смо важне моменте заједно".

"Пре много година, потписао сам уговор да играм за репрезентацију Црне Горе. Знао сам да ће то бити забавно, али и веома тешко, јер ме је та обавеза годинама 'задржавала' у Европи током свих 12 месеци. Памтим да сам се шалио са собом и пријатељима да би било боље да се скрасим овде, да нађем жену и место за живот. Тако сам се шест година од упознавања са својом садашњом супругом и оженио, у њеном родном граду Ле Ману у Француској".

"Увек говорим младим играчима да морају да упознају градове у којима играју, да морају да упознају тамошње људе и да 'отворе ум' за нове културе и нова искуства. Сада могу да кажем да сам прилично 'ушао' у то и да никад нисам помишљао да ћу се оженити у француској катедрали из шестог века. Било је то невероватно искуство. Сада сам поносан на своју америчко/француску породицу".

"Било је то лето за свадбе, јер се у мом родном граду оженио чак и Бред Олесон, познати евролигашки играч и провели смо заједничко време у Санта Барбари. То је једна од најбољих ствари у вези са мојим послом. Свет кошарке је веома мали и односи које изградите у Европи и у САД су заиста посебни".

"Током меденог месеца, супруга и ја отишли смо у Ирску. Иако не звучи као одлазак на плаже и базене Санторинија, Ирска је најлепша земља коју сам видео и апсолутно смо уживали у свему што смо доживели... Тамо сам открио да је у Ирској сниман ТВ шоу 'Викинзи' и морао сам да одем да погледам 'Каттегат', место рођења краља Рагнара Лотбрука".

"После осам година наступања у Европи, заиста сам благословен и срећан што сам могао да видим толико различитих места и да искусим толико ствари". 

"Сада је крај лету и поново сам 'изгубљен у преводу'. Нова земља, нови језик и не могу бити срећнији што сам у Београду, у Србији, у једном од најбољих клубова у Европи. Београд је пун сјајних људи и невероватне хране".

"Управо сам прочитао на сајту Евролиге да су капитени свих тимова одабрали Београд као најбоље место за гостовање. Један од мојих главних разлога за долазак овде (а није ми било потребно много) је и тај доживљај невероватне публике и атмосфере. Хтео сам да овог пута будем у домаћем тиму! Годинама сам играо и гледао утакмице Евролиге и забавно је видети толико другачијих дворана и публика, а верујем да Црвена звезда има атмосферу какву нигде нисам видео или доживео. Једва чекам да ми пријатељи и рођаци дођу у посету, да упознају Србију и да виде ове навијаче 'у акцији'".

"Док улазим у своју девету сезону у Европи, радујем се узбудљивим тренуцима и новим искуствима... И за крај, морам да кажем да је нови реп видео који је Евролига направила заиста сјајан. Моји српски саиграчи је певају у свлачионици и нема ништа боље него је слушати са српским акцентом. Браво за то. Видимо се на паркету", написао је Рочести.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар