Фрижидер који вам јавља шта да купите

Списак за куповину, макар када је реч о намирницама које се чувају у фрижидеру, уз „Самсунгову“ звезду кухиње више вам неће бити потребан.

Информационе технологије 17.10.2017 | 10:59
Фрижидер који вам јавља шта да купите
„Самсунгов“ фрижидер опремљен камерама сам прави „шелфије“, то јест селфије онога што се у том тренутку налази на полицама (схелф, то јест полица и селфи) и шаље власнику на телефон.
Модел Самсунг Фамилy Хуб представљен је пре годину дана, а уређај је сада постао хит.

Идеја је да презапосленим власницима уређај шаље информације о томе шта има од намирница у њему како се храна не би нагомилавала, бацала или, с друге стране, да власници не би заборавили да купипе оно што им је потребно.

Такође, фрижидер предлаже рецепте, пали и гаси рерну. Уређај има три камере које фотографишу полице сваки пут када се врата затворе и аутоматски их шаље на мобилни телефон власника.

"Самсунг Фамилy Хуб" кошта око четири и по хиљаде евра
Камере се налазе при врху, у средини и на дну врата, а фотографије направи секунд пре него шо се угасе светла на фрижидеру.

Они који желе Самсунг Фамилy Хуб морају да издвоје око четири и по хиљаде евра.

На тржишту постоји и повољнија верзија коју производи „Бош“. За око 1.066 евра власник може да очекује само две камере, али и упозорење уколико су врата остала отворена.


РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар