Frižider koji vam javlja šta da kupite

Spisak za kupovinu, makar kada je reč o namirnicama koje se čuvaju u frižideru, uz „Samsungovu“ zvezdu kuhinje više vam neće biti potreban.

Informacione tehnologije 17.10.2017 | 10:59
Frižider koji vam javlja šta da kupite
„Samsungov“ frižider opremljen kamerama sam pravi „šelfije“, to jest selfije onoga što se u tom trenutku nalazi na policama (shelf, to jest polica i selfi) i šalje vlasniku na telefon.
Model Samsung Family Hub predstavljen je pre godinu dana, a uređaj je sada postao hit.

Ideja je da prezaposlenim vlasnicima uređaj šalje informacije o tome šta ima od namirnica u njemu kako se hrana ne bi nagomilavala, bacala ili, s druge strane, da vlasnici ne bi zaboravili da kupipe ono što im je potrebno.

Takođe, frižider predlaže recepte, pali i gasi rernu. Uređaj ima tri kamere koje fotografišu police svaki put kada se vrata zatvore i automatski ih šalje na mobilni telefon vlasnika.

"Samsung Family Hub" košta oko četiri i po hiljade evra
Kamere se nalaze pri vrhu, u sredini i na dnu vrata, a fotografije napravi sekund pre nego šo se ugase svetla na frižideru.

Oni koji žele Samsung Family Hub moraju da izdvoje oko četiri i po hiljade evra.

Na tržištu postoji i povoljnija verzija koju proizvodi „Boš“. Za oko 1.066 evra vlasnik može da očekuje samo dve kamere, ali i upozorenje ukoliko su vrata ostala otvorena.


RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar