ФРА: Марсеј испустио побједу, пораз Нице!

Фудбалери Олимпик Марсеја ремизирали су против Стразбура у мечу деветог кола француске лиге - 3:3.  Митроглу скинуо Марсељу главу са гиљотине! Стразбур био надомак велике победе против Марсеља, али Грк није дао домаћину да се радује. Ранијеријеви Канаринци преживели Дерби Атлантика! Бод у Бордоу био је довољан Нанту да дође до треће позиције.  Чик победи Монпеље ако можеш! Ница пала на стадиону Ла Мосон! 

Фудбал 16.10.2017 | 00:20
ФРА: Марсеј испустио побједу, пораз Нице!
Гости су повели већ у шестом минут после одличне акције коју је завршио Паје. Ипак, домаћини преко Ахуле у 32. минуту долазе до изједанчења и то је био резултат после првих 45 минута.

У другом полувремену Марсеј је поново повео пошто је Коне постигао аутогол у 48. минуту, да би исти играч 12 минута касније изједначио на 2:2. 

Предност Стразбуру доноси Линард у 75. минут, али Митроглу у 89. минуту спашава Марсеј и поставља кончанох 3:3 за бод у гостима. 

Лудница у Стразбуру! Преокрети, голови, аутоголови и промашаји обележили су окршај Стразбура и Олимпика из Марсеља који је завршен без победника (3:3) у оквиру деветог кола француске Лиге 1.

Плесала је екипа Рудија Гарсије по ивици ножа, али се онда као спасилац појавио Костас Митроглу и у 88. минуту био веома сналажљив на петерцу после једне одбијене лопте. 

Тако је пала завеса на луду утакмицу у којој је било много преокрета, лепих голова и узбуђења за навијаче оба тима, а кући ће ипак мало задовољнији отићи гости јер су се ишчупали из канџи пораза.

Када је већ у шестом минуту Димитри Паје савладао голмана Стразбура, деловало је да је пред Олимпиком лаган пут до победе. Али, Стразбур вечерас никако није имао намеру да се преда. 

Везиста из Обале Слоноваче Жан Еди Аолу у 32. минуту се нашао на правом месту у контранападу и прецизним ударцем са ивице казненог простора погодио мрежу за велику радост домаћих навијача.

Али, Олимпик је дошао у Стразбур са намером да однесе сва три бода. И у 48. минуту гости су поново имали предност. А све захваљујући аутоголу искусног дефанзивца Бакарија Конеа.

Међутим, само 12 минута касније капитен Стразбура се искупио за овај кикс и после корнера са десне стране главом је погодио право у мету искориствши млаку интервенцију одбране Олимпика.

Тај изједначујући гол дао је додатну енертију домаћину који је кренуо на све или ништа. И добио је ово прво. Играо се 75. минут када је Димитри Линар распалио по лопти са више од 20 метара, она је закачила једног од дефанзиваца гостију и скренула у мрежу.

А три минута касније Стразбур је могао све да реши. Међутим, Стефан Баокен је са само два метра погодио стативу и овај невероватан промашај памтиће вероватно до краја живота. Казна је стигла у финишу меча.

Монпеље је на свом терену савладао Ницу са 2:0 головима Сесењона у 55. минуту и Мпензеа у 75. 

Монпеље је тврд орах у француској Лиги 1 ове сезоне. Пошто је откинула бодове Пари Сен Жермену и Монаку, Монпеље је на свом терену савладао Ницу са 2:0 у деветом колу приредивши још једно пријатно изненађење.

Била је то добра и интересантна утакмица, а не би било незаслужено ни да је Ница освојила сва три бода.

Ипак, Монпеље је показао већу жељу за победом, а то је поготово било видљиво у другом полувремену када је домаћин и постигао оба гола.

И ти погоци су пали после контранапада и веома прецизних удараца са дистанце. Поготово је први гол био атрактиван пошто је стари лисац Стефан Сесењон одапео праву ракету са више од метара.

Гости су после примљеног гола кренули још офанзивније ка чувару мреже Монпељеа, Лекомту.

И из такве ситуације, Монпеље је могао да организује опасне контранападе. Један такав, у 74. минуту донео је и други погодак домаћину што је значило и победу.

Соломон Самбија прошао је по левој страни, у правом тренутку упослио Исака Мбензу који је лукавим ударцем послао лопту у доњи десни угао противничког гола.

На мечу Бордоа и Нанта није било победника пошто је меч завршен резултатом 1:1. 

Нант је повео у финишу првог полувремена преко Накулма, да би на старту другог полувремена Малком изједначио. 

До краја сусрета није упутила ударац у оквир противничког гола. 

Српски фудбалер Вукашин Јовановић одиграо је цео меч за "Жирондинце".

Клаудио Ранијери наставља да прави одличне резултате са Нантом. Канаринци су освојили бод у Дербију Атлантика против домаћег Бордоа (1:1) одиграном у оквиру деветог кола француске Лиге 1.

Овај резултат значи и да је Нант остао на деоби треће позиције на табели, што је одличан резултат с обзиром на то какве је резултате клуб бележио претходних  година.

У неку руку, Нант може и да жали због оваквог исхода пошто је имао вођство захваљујући поготку Прежиса Накулме у судијској надокнади времена.

Ипак, навијачи Бордоа нису морали дуго да чекају на радост, пошто је у 47. минуту Малкомискористио асистенцију Николаса де Превија и, испоставиће се, поставио коначан резултат.

Млади српски репрезентативац Вукашин Јовановић одиграо је целу утакмицу за екипу Бордоа која први пут после три дуела на свом терену није успела да савлада регионалног ривала.

ЛИГА 1 - 9. КОЛО:

Петак

Лион - Монако 3:2 (2:2)
/Дијаз 11, Фекир 23, 90+5 - Лопес 17, Траоре 34/

Субота

Дижон - ПСЖ 1:2 (0:0)
/Жано 87 - Меније 71, 90+2/

Каен - Анже 0:2 (0:0)
/Екамби 49, Фулгини 59/

Генган - Рен 2:0 (0:0)
/Диало 57, Брајан 89/

Лил - Троа 2:2 (1:1)
/Луиз Араухо 12, Мендес 74 - Дарбио 4, Ниане 90+2/

Сент Етјен - Мец 3:1 (0:1)
/Пажо 74, Дабо 85, Маига 90+5 - Дијање 21/

Тулуз - Амијен 1:0 (1:0)
/Делор 40/

Недеља

Бордо - Нант 1:1 (0:1)
/Малком 47 - Накулма 45+1/

Монпеље - Ница 2:0 (0:0)
/Сесењон 55, Мбенза 74/ 

Стразбур - Марсељ 3:3 (1:1)
/Алу 32, Коне 60, Линар 75 - Паје 6, Коне 48аг, Митроглу 88/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар