FRA: Marsej ispustio pobjedu, poraz Nice!

Fudbaleri Olimpik Marseja remizirali su protiv Strazbura u meču devetog kola francuske lige - 3:3.  Mitroglu skinuo Marselju glavu sa giljotine! Strazbur bio nadomak velike pobede protiv Marselja, ali Grk nije dao domaćinu da se raduje. Ranijerijevi Kanarinci preživeli Derbi Atlantika! Bod u Bordou bio je dovoljan Nantu da dođe do treće pozicije.  Čik pobedi Monpelje ako možeš! Nica pala na stadionu La Moson! 

Fudbal 16.10.2017 | 00:20
FRA: Marsej ispustio pobjedu, poraz Nice!
Gosti su poveli već u šestom minut posle odlične akcije koju je završio Paje. Ipak, domaćini preko Ahule u 32. minutu dolaze do izjedančenja i to je bio rezultat posle prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu Marsej je ponovo poveo pošto je Kone postigao autogol u 48. minutu, da bi isti igrač 12 minuta kasnije izjednačio na 2:2. 

Prednost Strazburu donosi Linard u 75. minut, ali Mitroglu u 89. minutu spašava Marsej i postavlja končanoh 3:3 za bod u gostima. 

Ludnica u Strazburu! Preokreti, golovi, autogolovi i promašaji obeležili su okršaj Strazbura i Olimpika iz Marselja koji je završen bez pobednika (3:3) u okviru devetog kola francuske Lige 1.

Plesala je ekipa Rudija Garsije po ivici noža, ali se onda kao spasilac pojavio Kostas Mitroglu i u 88. minutu bio veoma snalažljiv na petercu posle jedne odbijene lopte. 

Tako je pala zavesa na ludu utakmicu u kojoj je bilo mnogo preokreta, lepih golova i uzbuđenja za navijače oba tima, a kući će ipak malo zadovoljniji otići gosti jer su se iščupali iz kandži poraza.

Kada je već u šestom minutu Dimitri Paje savladao golmana Strazbura, delovalo je da je pred Olimpikom lagan put do pobede. Ali, Strazbur večeras nikako nije imao nameru da se preda. 

Vezista iz Obale Slonovače Žan Edi Aolu u 32. minutu se našao na pravom mestu u kontranapadu i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio mrežu za veliku radost domaćih navijača.

Ali, Olimpik je došao u Strazbur sa namerom da odnese sva tri boda. I u 48. minutu gosti su ponovo imali prednost. A sve zahvaljujući autogolu iskusnog defanzivca Bakarija Konea.

Međutim, samo 12 minuta kasnije kapiten Strazbura se iskupio za ovaj kiks i posle kornera sa desne strane glavom je pogodio pravo u metu iskoristvši mlaku intervenciju odbrane Olimpika.

Taj izjednačujući gol dao je dodatnu enertiju domaćinu koji je krenuo na sve ili ništa. I dobio je ovo prvo. Igrao se 75. minut kada je Dimitri Linar raspalio po lopti sa više od 20 metara, ona je zakačila jednog od defanzivaca gostiju i skrenula u mrežu.

A tri minuta kasnije Strazbur je mogao sve da reši. Međutim, Stefan Baoken je sa samo dva metra pogodio stativu i ovaj neverovatan promašaj pamtiće verovatno do kraja života. Kazna je stigla u finišu meča.

Monpelje je na svom terenu savladao Nicu sa 2:0 golovima Sesenjona u 55. minutu i Mpenzea u 75. 

Monpelje je tvrd orah u francuskoj Ligi 1 ove sezone. Pošto je otkinula bodove Pari Sen Žermenu i Monaku, Monpelje je na svom terenu savladao Nicu sa 2:0 u devetom kolu priredivši još jedno prijatno iznenađenje.

Bila je to dobra i interesantna utakmica, a ne bi bilo nezasluženo ni da je Nica osvojila sva tri boda.

Ipak, Monpelje je pokazao veću želju za pobedom, a to je pogotovo bilo vidljivo u drugom poluvremenu kada je domaćin i postigao oba gola.

I ti pogoci su pali posle kontranapada i veoma preciznih udaraca sa distance. Pogotovo je prvi gol bio atraktivan pošto je stari lisac Stefan Sesenjon odapeo pravu raketu sa više od metara.

Gosti su posle primljenog gola krenuli još ofanzivnije ka čuvaru mreže Monpeljea, Lekomtu.

I iz takve situacije, Monpelje je mogao da organizuje opasne kontranapade. Jedan takav, u 74. minutu doneo je i drugi pogodak domaćinu što je značilo i pobedu.

Solomon Sambija prošao je po levoj strani, u pravom trenutku uposlio Isaka Mbenzu koji je lukavim udarcem poslao loptu u donji desni ugao protivničkog gola.

Na meču Bordoa i Nanta nije bilo pobednika pošto je meč završen rezultatom 1:1. 

Nant je poveo u finišu prvog poluvremena preko Nakulma, da bi na startu drugog poluvremena Malkom izjednačio. 

Do kraja susreta nije uputila udarac u okvir protivničkog gola. 

Srpski fudbaler Vukašin Jovanović odigrao je ceo meč za "Žirondince".

Klaudio Ranijeri nastavlja da pravi odlične rezultate sa Nantom. Kanarinci su osvojili bod u Derbiju Atlantika protiv domaćeg Bordoa (1:1) odigranom u okviru devetog kola francuske Lige 1.

Ovaj rezultat znači i da je Nant ostao na deobi treće pozicije na tabeli, što je odličan rezultat s obzirom na to kakve je rezultate klub beležio prethodnih  godina.

U neku ruku, Nant može i da žali zbog ovakvog ishoda pošto je imao vođstvo zahvaljujući pogotku Prežisa Nakulme u sudijskoj nadoknadi vremena.

Ipak, navijači Bordoa nisu morali dugo da čekaju na radost, pošto je u 47. minutu Malkomiskoristio asistenciju Nikolasa de Previja i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Mladi srpski reprezentativac Vukašin Jovanović odigrao je celu utakmicu za ekipu Bordoa koja prvi put posle tri duela na svom terenu nije uspela da savlada regionalnog rivala.

LIGA 1 - 9. KOLO:

Petak

Lion - Monako 3:2 (2:2)
/Dijaz 11, Fekir 23, 90+5 - Lopes 17, Traore 34/

Subota

Dižon - PSŽ 1:2 (0:0)
/Žano 87 - Menije 71, 90+2/

Kaen - Anže 0:2 (0:0)
/Ekambi 49, Fulgini 59/

Gengan - Ren 2:0 (0:0)
/Dialo 57, Brajan 89/

Lil - Troa 2:2 (1:1)
/Luiz Arauho 12, Mendes 74 - Darbio 4, Niane 90+2/

Sent Etjen - Mec 3:1 (0:1)
/Pažo 74, Dabo 85, Maiga 90+5 - Dijanje 21/

Tuluz - Amijen 1:0 (1:0)
/Delor 40/

Nedelja

Bordo - Nant 1:1 (0:1)
/Malkom 47 - Nakulma 45+1/

Monpelje - Nica 2:0 (0:0)
/Sesenjon 55, Mbenza 74/ 

Strazbur - Marselj 3:3 (1:1)
/Alu 32, Kone 60, Linar 75 - Paje 6, Kone 48ag, Mitroglu 88/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar