ШПА: Каква лудница у Примери данас, посебно у Севиљи!

Од 0:4 до 3:4 за свега 5 минута, а онда шок! Нестварну утакмицу одиграли су Бетис и Валенсија на "Виљамарину".  Малага поражена од Леганеса, победа Виљареала! Фудбалери Леганеса победили су у гостима Малагу са 2:0 у осмом колу шпанске Примере.  Потези за ТВ на "Монтиливију", Бакамбу "убица"! Навијачи Ђироне могли су да виде два мајсторска додавања Тригероса и Форналса за Бакамбуа, који је рутински погађао.

Фудбал 15.10.2017 | 23:50
ШПА: Каква лудница у Примери данас, посебно у Севиљи!
Какав меч на "Бенито Виљамарину"!

Поједини навијачи Бетиса већ су били кренули кућама код резултата 0:4 када их је збунила бука оних који су остали.

Они који су остали видели су нешто што би био један од највећих "камбекова" у историји Примере, али је срца зелено-белих поново заледио Симоне Заза голом у 88. минуту после којег је Андреас Переира дубоко у надокнади времена погодио за коначних…

Бетис - Валенсија 3:6 (0:2)!

Када је Нето одбранио пенал Серхију Леону за потенцијалних 1:2 у 55. минуту, казна је била сурова - Родриго и резервиста Санти Мина брзо су погоцима у 64. и 74. минуту наговестили потпуни бродолом домаћих (0:4), што није обесхрабрило тренера Бетиса Кикеа Сетијена.

Он је направио три измене и потпуно изменио ток меча, па су зелено-бели дошли на корак од преокрета головима Џоела Кембела, Антонија Санабрије и Кристијана Теља у размаку од само пет минута (79, 80, 84).

Када се очекивао четврти у мрежи Нета, догодио се пети у мрежи Антонија Адана - севнула је контра Валенсије коју је у осми погодак на мечу претворио Заза за први тријумф "слепих мишева" на "Виљамарину" од 2009. године.

Сломљене фудбалере Бетиса потом је докусурио и Переира деветим голом на утакмици.

Прво полувреме обележио је први гол Џефрија Кондогбије у дресу Валенсије, главом после корнера, као и ГОЛАЗО младог португалског фудбалера Гончала Гуедеша, којег је Пари Сен Жермен послао на позајмицу на "Местаљу".

Бетис је ове сезоне као домаћин победио и Леванте и Депортиво и Селту, али је на крају доживео пораз у дуелу са препорођеном екипом Валенсије која ће у наставак шампионата ући као другопласирана и једина непоражена уз Барселону и Атлетико Мадрид. 

Тренер Марселињо Гарсија Торал и даље није доживео пораз на страни као тренер Валенсије (Реал Мадрид, Леванте, Сосиједад, Бетис), али ће вероватно имати шта да каже екипи за приступ у последњих 15-ак минута утакмице када је једна од најубедљивих победа у последњих неколико сезона умало претворена у једну од највећих сензација у историји Примере.

Малага поражена од Леганеса, победа Виљареала! Фудбалери Леганеса победили су у гостима Малагу са 2:0 у осмом колу шпанске Примере.

Голове за победу Леганеса постигли су Габријел у 56. и Александар Шимановски у 78. минуту.

Малага је меч завршила са десеторицом играча на терену, пошто је Ресио у 81. минуту добио други жути картон.

Леганес има 14 бодова и налази се на шестом месту, док је Малага последња, 20. с једним бодом. 

Српски фудбалер Здравко Кузмановић одиграо је свих 90 минута у тиму Малаге, док је на другој страни Дарко Брашанац у игру ушао у 70. минуту уместо Ел Жара. 

Виљареал је на гостовању Ђирону са 2:1. 

Сва три гола виђена су у првом делу меча, а Виљареал је до предности стигао већ у деветом минуту поготком Седрика Бакамбуа на асистенцију Мануела Тригероса. 

Исти играч је само 11 минута касније повисио на 2:0, а овај пут асистенцију уписао је Пабло Форналс. 

Ђирона је у 41. минуту смањила заостатак преко Кристијана Стуанија на асистенцију Бернарда Еспиносе. 

Домаћин је у наставку сусрета имао две солидне прилике да додје до изједначења, али је Паблу Мафеу у два наврата недостајало концентрације у завршници. 

Српски репрезентативац Антонио Рукавина цео меч је преседео на клупи Виљареала. 

Меч између Еибара и Депортиво Ла Коруње одигран је без голова- 0:0.

Потези за ТВ на "Монтиливију", Бакамбу "убица"! Навијачи Ђироне могли су да виде два мајсторска додавања Тригероса и Форналса за Бакамбуа, који је рутински погађао.

Навијачи Ђироне, њих десетак хиљада на "Естадио Муниципал де Монтиливи" могли су да уживају - али у потезима гостујућих фудбалера.

У мечу 8. кола Примере, одбрану домаћих у два наврата дивним пасовима поцепали су Мануел Тригерос и Пабло Форналс након чега је незадрживи Седрик Бакамбу два пута варао искусног Горку Ираизоза ударцима у "ближи" угао за коначних:

Ђирона - Виљареал 1:2 (1:2), уз податак да је нападач ДР Конго, Бакамбу, већ стигао до седам првенствених голова на исто толико наступа.

После хет-трика у Еибару за 0:3 у прошлом колу, 26-годишњи нападач родом из француског Иврија који се потом одлучио да наступа за репрезентацију земље из које су његови родитељи емигрирали, ове недеље предвече маестрално је спаковао додавања централних везиста, Тригероса и Форналса, који су брзо оформили опасан тандем у жутом.

Црвено-бели, чијим трансферима управља рођени брат Пепа Гвардиоле, Пере, успели су до полувремена да смање заостатак поготком уругвајског ветерана Кристијана Стуанија, али не и да избегну пораз који их је оставио у доњем дому Ла Лиге.

Виљареалу је ово била пета победа уз два ремија и пораз у последњих осам кола, уз подсећање да је тај један неуспех - али убедљив (4:0 за Хетафе у предграђу Мадрида) коштао Франа Ексрибу посла на "Ел Мадригалу" и омогућио талентованом стручњаку Хавијеру Каљехи да се после пет успешних година рада са млађим категоријама опроба и у вођењу сениорског тима.

А, тај тим пробио се на деобу седмог места после осам рунди шампионата, који тренутно има само једног стрелца испред Бакамбуа - Лионела Месија са 11 погодака.

Будућа звезда Примере, 21-годишњи Форналс, стигао је летос из посрнуле Малаге за 12 милиона евра и игром на "Монтилвију" наговестио да би брзо могао да "продужи даље", у неки од највећих шпанских или европских клубова, баш као и Бакамбу који би можда већ био бивши играч "Жуте подморнице" да прошле сезоне због повреде задње ложе и наступа на Афричком купу нација није одиграо само 34 утакмице и постигао 11 голова.

У првој сезони у Примери, 2015/16, Бакамбу се за 7,5 милиона евра скуп трансфер из Бурсаспора власницима клуба захвалио са 22 поготка на 51 утакмици, а како је почео ове сезоне могао би да се умеша и у борбу за "пићићи" трофеј који је сезонама уназад био резервисан за Месија, Кристијана Роналда или Луиса Суареза.

Одличан је био и сам Тригерос, члан идеалне поставе Ла Лиге за сезону 2016/17 у конкуренцији о којој је сувишно причати.

Резултати 8. кола:

петак

Еспањол - Леванте 0:0

субота

Атлетик Билбао - Севиља 1:0 (1:0)
/Весга 43/

Хетафе - Реал Мадрид 1:2 (0:1)
/Молина 56 - Бензема 39, Роналдо 85/

Алавес - Сосиједад 0:2 (0:0)
/Ојарзабал 77, Елустондо 81/

Атлетико Мадрид - Барселона 1:1 (1:0)
/Саул 21 - Суарез 81/

недеља

Еибар - Депортиво 0:0

Ђирона - Виљареал 1:2 (1:2)
/Стуани 40 - Бакамбу 9, 20/

Малага - Леганес 0:2 (0:0)
/Габријел 56, Симановски 78/

Бетис - Валенсија 3:6 (0:2)
/Кембел 79, Санабрија 81, Тељо 84 - Кондогбија 35, Гуедеш 45, Родриго 64, Мина 74, Заза 88, Переира 90+4/

понедељак

Лас Палмас - Селта 21.00

Табела: Барселона 22, Валенсија 18, Реал Мадрид 17, Атлетико Мадрид 16, Севиља 16, Леганес 14, Виљареал 13, Бетис 13, Сосиједад 13, Билбао 11, Леванте 10, Еспањол 9, Селта (-1) 8, Хетафе 8, Депортиво 8, Еибар 7, Ђирона 6, Лас Палмас (-1) 6, Алавес 3, Малага 1.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар