ŠPA: Kakva ludnica u Primeri danas, posebno u Sevilji!

Od 0:4 do 3:4 za svega 5 minuta, a onda šok! Nestvarnu utakmicu odigrali su Betis i Valensija na "Viljamarinu".  Malaga poražena od Leganesa, pobeda Viljareala! Fudbaleri Leganesa pobedili su u gostima Malagu sa 2:0 u osmom kolu španske Primere.  Potezi za TV na "Montiliviju", Bakambu "ubica"! Navijači Đirone mogli su da vide dva majstorska dodavanja Trigerosa i Fornalsa za Bakambua, koji je rutinski pogađao.

Fudbal 15.10.2017 | 23:50
ŠPA: Kakva ludnica u Primeri danas, posebno u Sevilji!
Kakav meč na "Benito Viljamarinu"!

Pojedini navijači Betisa već su bili krenuli kućama kod rezultata 0:4 kada ih je zbunila buka onih koji su ostali.

Oni koji su ostali videli su nešto što bi bio jedan od najvećih "kambekova" u istoriji Primere, ali je srca zeleno-belih ponovo zaledio Simone Zaza golom u 88. minutu posle kojeg je Andreas Pereira duboko u nadoknadi vremena pogodio za konačnih…

Betis - Valensija 3:6 (0:2)!

Kada je Neto odbranio penal Serhiju Leonu za potencijalnih 1:2 u 55. minutu, kazna je bila surova - Rodrigo i rezervista Santi Mina brzo su pogocima u 64. i 74. minutu nagovestili potpuni brodolom domaćih (0:4), što nije obeshrabrilo trenera Betisa Kikea Setijena.

On je napravio tri izmene i potpuno izmenio tok meča, pa su zeleno-beli došli na korak od preokreta golovima Džoela Kembela, Antonija Sanabrije i Kristijana Telja u razmaku od samo pet minuta (79, 80, 84).

Kada se očekivao četvrti u mreži Neta, dogodio se peti u mreži Antonija Adana - sevnula je kontra Valensije koju je u osmi pogodak na meču pretvorio Zaza za prvi trijumf "slepih miševa" na "Viljamarinu" od 2009. godine.

Slomljene fudbalere Betisa potom je dokusurio i Pereira devetim golom na utakmici.

Prvo poluvreme obeležio je prvi gol Džefrija Kondogbije u dresu Valensije, glavom posle kornera, kao i GOLAZO mladog portugalskog fudbalera Gončala Guedeša, kojeg je Pari Sen Žermen poslao na pozajmicu na "Mestalju".

Betis je ove sezone kao domaćin pobedio i Levante i Deportivo i Seltu, ali je na kraju doživeo poraz u duelu sa preporođenom ekipom Valensije koja će u nastavak šampionata ući kao drugoplasirana i jedina neporažena uz Barselonu i Atletiko Madrid. 

Trener Marselinjo Garsija Toral i dalje nije doživeo poraz na strani kao trener Valensije (Real Madrid, Levante, Sosijedad, Betis), ali će verovatno imati šta da kaže ekipi za pristup u poslednjih 15-ak minuta utakmice kada je jedna od najubedljivih pobeda u poslednjih nekoliko sezona umalo pretvorena u jednu od najvećih senzacija u istoriji Primere.

Malaga poražena od Leganesa, pobeda Viljareala! Fudbaleri Leganesa pobedili su u gostima Malagu sa 2:0 u osmom kolu španske Primere.

Golove za pobedu Leganesa postigli su Gabrijel u 56. i Aleksandar Šimanovski u 78. minutu.

Malaga je meč završila sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Resio u 81. minutu dobio drugi žuti karton.

Leganes ima 14 bodova i nalazi se na šestom mestu, dok je Malaga poslednja, 20. s jednim bodom. 

Srpski fudbaler Zdravko Kuzmanović odigrao je svih 90 minuta u timu Malage, dok je na drugoj strani Darko Brašanac u igru ušao u 70. minutu umesto El Žara. 

Viljareal je na gostovanju Đironu sa 2:1. 

Sva tri gola viđena su u prvom delu meča, a Viljareal je do prednosti stigao već u devetom minutu pogotkom Sedrika Bakambua na asistenciju Manuela Trigerosa. 

Isti igrač je samo 11 minuta kasnije povisio na 2:0, a ovaj put asistenciju upisao je Pablo Fornals. 

Đirona je u 41. minutu smanjila zaostatak preko Kristijana Stuanija na asistenciju Bernarda Espinose. 

Domaćin je u nastavku susreta imao dve solidne prilike da dodje do izjednačenja, ali je Pablu Mafeu u dva navrata nedostajalo koncentracije u završnici. 

Srpski reprezentativac Antonio Rukavina ceo meč je presedeo na klupi Viljareala. 

Meč između Eibara i Deportivo La Korunje odigran je bez golova- 0:0.

Potezi za TV na "Montiliviju", Bakambu "ubica"! Navijači Đirone mogli su da vide dva majstorska dodavanja Trigerosa i Fornalsa za Bakambua, koji je rutinski pogađao.

Navijači Đirone, njih desetak hiljada na "Estadio Municipal de Montilivi" mogli su da uživaju - ali u potezima gostujućih fudbalera.

U meču 8. kola Primere, odbranu domaćih u dva navrata divnim pasovima pocepali su Manuel Trigeros i Pablo Fornals nakon čega je nezadrživi Sedrik Bakambu dva puta varao iskusnog Gorku Iraizoza udarcima u "bliži" ugao za konačnih:

Đirona - Viljareal 1:2 (1:2), uz podatak da je napadač DR Kongo, Bakambu, već stigao do sedam prvenstvenih golova na isto toliko nastupa.

Posle het-trika u Eibaru za 0:3 u prošlom kolu, 26-godišnji napadač rodom iz francuskog Ivrija koji se potom odlučio da nastupa za reprezentaciju zemlje iz koje su njegovi roditelji emigrirali, ove nedelje predveče maestralno je spakovao dodavanja centralnih vezista, Trigerosa i Fornalsa, koji su brzo oformili opasan tandem u žutom.

Crveno-beli, čijim transferima upravlja rođeni brat Pepa Gvardiole, Pere, uspeli su do poluvremena da smanje zaostatak pogotkom urugvajskog veterana Kristijana Stuanija, ali ne i da izbegnu poraz koji ih je ostavio u donjem domu La Lige.

Viljarealu je ovo bila peta pobeda uz dva remija i poraz u poslednjih osam kola, uz podsećanje da je taj jedan neuspeh - ali ubedljiv (4:0 za Hetafe u predgrađu Madrida) koštao Frana Eksribu posla na "El Madrigalu" i omogućio talentovanom stručnjaku Havijeru Kaljehi da se posle pet uspešnih godina rada sa mlađim kategorijama oproba i u vođenju seniorskog tima.

A, taj tim probio se na deobu sedmog mesta posle osam rundi šampionata, koji trenutno ima samo jednog strelca ispred Bakambua - Lionela Mesija sa 11 pogodaka.

Buduća zvezda Primere, 21-godišnji Fornals, stigao je letos iz posrnule Malage za 12 miliona evra i igrom na "Montilviju" nagovestio da bi brzo mogao da "produži dalje", u neki od najvećih španskih ili evropskih klubova, baš kao i Bakambu koji bi možda već bio bivši igrač "Žute podmornice" da prošle sezone zbog povrede zadnje lože i nastupa na Afričkom kupu nacija nije odigrao samo 34 utakmice i postigao 11 golova.

U prvoj sezoni u Primeri, 2015/16, Bakambu se za 7,5 miliona evra skup transfer iz Bursaspora vlasnicima kluba zahvalio sa 22 pogotka na 51 utakmici, a kako je počeo ove sezone mogao bi da se umeša i u borbu za "pićići" trofej koji je sezonama unazad bio rezervisan za Mesija, Kristijana Ronalda ili Luisa Suareza.

Odličan je bio i sam Trigeros, član idealne postave La Lige za sezonu 2016/17 u konkurenciji o kojoj je suvišno pričati.

Rezultati 8. kola:

petak

Espanjol - Levante 0:0

subota

Atletik Bilbao - Sevilja 1:0 (1:0)
/Vesga 43/

Hetafe - Real Madrid 1:2 (0:1)
/Molina 56 - Benzema 39, Ronaldo 85/

Alaves - Sosijedad 0:2 (0:0)
/Ojarzabal 77, Elustondo 81/

Atletiko Madrid - Barselona 1:1 (1:0)
/Saul 21 - Suarez 81/

nedelja

Eibar - Deportivo 0:0

Đirona - Viljareal 1:2 (1:2)
/Stuani 40 - Bakambu 9, 20/

Malaga - Leganes 0:2 (0:0)
/Gabrijel 56, Simanovski 78/

Betis - Valensija 3:6 (0:2)
/Kembel 79, Sanabrija 81, Teljo 84 - Kondogbija 35, Guedeš 45, Rodrigo 64, Mina 74, Zaza 88, Pereira 90+4/

ponedeljak

Las Palmas - Selta 21.00

Tabela: Barselona 22, Valensija 18, Real Madrid 17, Atletiko Madrid 16, Sevilja 16, Leganes 14, Viljareal 13, Betis 13, Sosijedad 13, Bilbao 11, Levante 10, Espanjol 9, Selta (-1) 8, Hetafe 8, Deportivo 8, Eibar 7, Đirona 6, Las Palmas (-1) 6, Alaves 3, Malaga 1.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar