БЛ: Реми Бајера и ''Вукова''! Вердеров црни низ!

Бајер двапут водио, Волфсбург двапут стизао за бод! Бајер Леверкузен и Волфсбург поделили су по бод у осмом колу Бундеслиге. Ефикасно у Леверкузену, "вуковима" пети реми! Традиционално - ефикасно на "Бај Арени" кад играју Леверкузен и Волфсбург (2:2). Вердер наставио црну серију, победа Борусије! Фудбалери Борусије Менхегладбах победили су на гостовању Вердер са 2:0 у последњој утакмици осмог кола немачке Бундеслиге.  

Фудбал 15.10.2017 | 23:20
БЛ: Реми Бајера и ''Вукова''! Вердеров црни низ!
Бајер је два пута у утакмици имао предност гола, али се Волфсбург два пута успешно враћао и поравнавао резултат и на крају у гостима одиграо 2:2.

Први гол за Бајер је дело Ларса Бендера у 29. минуту меча. Бендер је искористио карамбол у казненом простору противника, настао после корнера. Лопта се неколико пута одбијала док није дошла до ноге Рестоса који је проследио везисти своје екипе за 1:0.

Волфсбург се враћа "закуцавањем" Оригија непосредно пред крај првог дела игре. Ориги је у 44. искористио центаршут Верхеја и главом је преко два чувара послао у мрежу Леноовог гола. 

Петнаестак минута игре у наставку, Аларио враћа предност Бајеру, али је већи део посла одрадио Вендел који му је лопту буквално сервирао на тацни па је прилику било теже промашити него погодити. 

Коначан резултат у 69. минуту поставља Блашчиковски коме је по средини остављено превише простора, довољно да са ивице казненог простора пуца прецизно у доњи угао гола Бајера и постави коначних 2:2. 

Бајер је тренутно 12. са девет бодова, а Волфсбург 14. са бодом мање.

На последњих 10 мечева Бајера и Волфсбурга само на једном двобоју у априлу 2013. године су постигнута САМО два гола, па је ефикасна традиција настављена и у недељу поподне на "Бај Арени" у оквиру осмог кола Бундес лиге.

ЛЕВЕРКУЗЕН - ВОЛФСБУРГ 2:2 (1:1)

Много задовољнији овим бодом могу бити гостујући фудбалери јер је домаћин створио барем шест, седам стопостотних шанси поред постигнутих голова и највише захваљујући белгијском голману Коену Кастелсу, "вукови" одлазе кући непоражени и то пети пут ове сезоне.

"Апотекари" су од старта жестоко нападали и стварали шансе, предњачила су браћа близанци Ларс и Свен Бендер, али до 29. минута нису успели да пробију бедем Волфсбурга.

Тада се после центаршута из корнера, Ларс Бендер најбоље снашао у гужви и погодио мрежу "вукова" - 1:0. Био је то Бендеров први гол после поста од чак 533 дана у немачкој Бундес лиги.

А онда...

Пол Верхег је одлично центрирао са десне стране, а између двојице дефанзиваца Бајера, највиши у скоку на петерцу био је нападач Ливерпула на позајмици у Волфсбургу Дивок Ориги за 1:1.

Тај изједначујући погодак није превише "насекирао" Бајер иако су у наставку "вукови" успели донекле да успоставе равнотежу и парирају изабраницима Хајка Херлиха.

Послије лепе акције у 61. минуту уследио је мат у три потеза за ново вођство "апотекара" - Бразилац Вендел је после дуплог паса са Леоном Бејлијем на петерцу пронашао Аргентинца Лукаса Аларија, који је на "кривој нози" ухватио голмана гостију (2:1).

Само осам минута касније,"вукови" су поново изједначили! Пољски ветеран Јакуб Блашчиковски је између тројице дефанзиваца пласирао лопту у доњи десни угао домаћина - 2:2.

До краја је било шанси на обе стране, али су најбољу пропустили фудбалери Волфсбурга у 88. минуту за потпуни преокрет после акције Јунуза Малог, али је Нигеријац Виктор Осимен био за мало непрецизан.

Вердер наставио црну серију, победа Борусије! Фудбалери Борусије Менхегладбах победили су на гостовању Вердер са 2:0 у последњој утакмици осмог кола немачке Бундеслиге.

Борусија је питање победника решила већ у првом полувремену, головима Ларса Штиндла у 27. и Јаника Вестергарда у 34. минуту.

Вердер је ношен сјајним навијањем на свом стадиону покушавао да додје до изједначења, али у томе није успео, па је уписао трећи пораз у сезони. 

Докле ће трајати црна серија Вердера? Борусија из Менхенгладбаха продужила је негативну серију Вердера победивши у Бремену у последњој утакмици осмог кола Бундес лиге - 0:2 (0:2).

Тим из Бремена на 10 мечева у Бундес лиги није окусио сласт побједе, уколико рачунамо и финиш претходне сезоне, а у нејељу на "Везеру" уписао је четврти неуспех у текућој сезони шампионата и то практично без испаљеног метка!

Борусија је после почетног испитивања снага, била бољи ривал и питање побједника решила је већ после првог полувремена, а са нова три бода је "скочила" на пето место на првенственој табели.

Најпре је Ларс Штиндл у 27. минуту мајсторским дриблингом "поломио кичму" свом чувару и потом погодио супротни угао голмана Јиржија Павленке - 0:1. Седми пут је Штиндл затресао мрежу Вердера, највише од свих тимова у Немачкој.

Четири минута касније, Данац Јаник Вестергард је после корнера Оскара Вента "надскочио" одбрану домаћих и затресао мрежу Вердера за 0:2, али није желео да се претерано радује поготку јер је управо из Бремена стигао у Менхенгладбах.

Имали су и изабраници Александра Нурија неколико добрих шанси, а најбољу је у финишу првог дела пропустио Томас Дилејни, који је с пет метара шутирао високо изнад пречке, али премало да се извуку из резултатске агоније...

Српски интернационалац из Вердера Милош Вељковић био је стартер, али је замењен почетком другог полувремена репрезентативцем Босне и Херцеговине Изетом Хајровићем.

И у наставку су гости имали сијасет шанси, Штиндл је чак погодио и стативу у финишу утакмице, па је Вердер кад се све сабере, још и добро прошао.

Борусија је девета са 11 бодова, док је Вердер 17. са четири.

БЛ, осмо коло:

Бајер - Волфсбург 2:2 (1:1)
Бендер 29, Аларио 61 - Ориги 44, Блашчиковски 69/

Вердер - Борусија Менхенгладбах 0:2 (0:2)
Штиндл 28, Вестергард 34

субота:

Бајерн - Фрајбург 5:0 (2:0)
Шустер аутогол, Коман 42, Алкантара 63, Левандовски 75, Кимих 90+4

Хановер - Ајнтрахт 1:2 (1:1)
Сане 36 - Алер 10, Ребић 90

Херта - Шалке 0:2 (0:0)
/Горецка 54 пен, Бургшталер 78/

Хофенхајм - Аугзбург 2:2 (0:0)
Хубнер 52, Ут 85 - Грегорић 75, Гувелев 90

Мајнц - ХСВ 3:2 (1:1)
Максим 3, Бел 52, Лаца 58 - Валас 9, Салиховић 90+2 (п)

Борусија Дортмунд - Лајпциг 2:3 (1:2)
Обамејанг 4, 64(п) - Сабицер 10, Поулсен 25, Огустен 49(п)

петак:

Штутгарт - Келн 2:1 (1:0)
Донис 38, Аколо 90+4 - Хањц 77

ТАБЕЛА: Борусија 19, Бајерн 17, Лајпциг 16, Хофенхајм 15, Менхенгладбах 14, Шалке 13, Ајнтрахт 13, Аугзбург 12, Хановер 12, Мајнц 10, Штутграт 10, Херта 9, Леверкузен 9, Волфсбург 8, ХСВ 7, Фрајбург 7, Вердер 4, Келн 1.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар