BL: Remi Bajera i ''Vukova''! Verderov crni niz!

Bajer dvaput vodio, Volfsburg dvaput stizao za bod! Bajer Leverkuzen i Volfsburg podelili su po bod u osmom kolu Bundeslige. Efikasno u Leverkuzenu, "vukovima" peti remi! Tradicionalno - efikasno na "Baj Areni" kad igraju Leverkuzen i Volfsburg (2:2). Verder nastavio crnu seriju, pobeda Borusije! Fudbaleri Borusije Menhegladbah pobedili su na gostovanju Verder sa 2:0 u poslednjoj utakmici osmog kola nemačke Bundeslige.  

Fudbal 15.10.2017 | 23:20
BL: Remi Bajera i ''Vukova''! Verderov crni niz!
Bajer je dva puta u utakmici imao prednost gola, ali se Volfsburg dva puta uspešno vraćao i poravnavao rezultat i na kraju u gostima odigrao 2:2.

Prvi gol za Bajer je delo Larsa Bendera u 29. minutu meča. Bender je iskoristio karambol u kaznenom prostoru protivnika, nastao posle kornera. Lopta se nekoliko puta odbijala dok nije došla do noge Restosa koji je prosledio vezisti svoje ekipe za 1:0.

Volfsburg se vraća "zakucavanjem" Origija neposredno pred kraj prvog dela igre. Origi je u 44. iskoristio centaršut Verheja i glavom je preko dva čuvara poslao u mrežu Lenoovog gola. 

Petnaestak minuta igre u nastavku, Alario vraća prednost Bajeru, ali je veći deo posla odradio Vendel koji mu je loptu bukvalno servirao na tacni pa je priliku bilo teže promašiti nego pogoditi. 

Konačan rezultat u 69. minutu postavlja Blaščikovski kome je po sredini ostavljeno previše prostora, dovoljno da sa ivice kaznenog prostora puca precizno u donji ugao gola Bajera i postavi konačnih 2:2. 

Bajer je trenutno 12. sa devet bodova, a Volfsburg 14. sa bodom manje.

Na poslednjih 10 mečeva Bajera i Volfsburga samo na jednom dvoboju u aprilu 2013. godine su postignuta SAMO dva gola, pa je efikasna tradicija nastavljena i u nedelju popodne na "Baj Areni" u okviru osmog kola Bundes lige.

LEVERKUZEN - VOLFSBURG 2:2 (1:1)

Mnogo zadovoljniji ovim bodom mogu biti gostujući fudbaleri jer je domaćin stvorio barem šest, sedam stopostotnih šansi pored postignutih golova i najviše zahvaljujući belgijskom golmanu Koenu Kastelsu, "vukovi" odlaze kući neporaženi i to peti put ove sezone.

"Apotekari" su od starta žestoko napadali i stvarali šanse, prednjačila su braća blizanci Lars i Sven Bender, ali do 29. minuta nisu uspeli da probiju bedem Volfsburga.

Tada se posle centaršuta iz kornera, Lars Bender najbolje snašao u gužvi i pogodio mrežu "vukova" - 1:0. Bio je to Benderov prvi gol posle posta od čak 533 dana u nemačkoj Bundes ligi.

A onda...

Pol Verheg je odlično centrirao sa desne strane, a između dvojice defanzivaca Bajera, najviši u skoku na petercu bio je napadač Liverpula na pozajmici u Volfsburgu Divok Origi za 1:1.

Taj izjednačujući pogodak nije previše "nasekirao" Bajer iako su u nastavku "vukovi" uspeli donekle da uspostave ravnotežu i pariraju izabranicima Hajka Herliha.

Poslije lepe akcije u 61. minutu usledio je mat u tri poteza za novo vođstvo "apotekara" - Brazilac Vendel je posle duplog pasa sa Leonom Bejlijem na petercu pronašao Argentinca Lukasa Alarija, koji je na "krivoj nozi" uhvatio golmana gostiju (2:1).

Samo osam minuta kasnije,"vukovi" su ponovo izjednačili! Poljski veteran Jakub Blaščikovski je između trojice defanzivaca plasirao loptu u donji desni ugao domaćina - 2:2.

Do kraja je bilo šansi na obe strane, ali su najbolju propustili fudbaleri Volfsburga u 88. minutu za potpuni preokret posle akcije Junuza Malog, ali je Nigerijac Viktor Osimen bio za malo neprecizan.

Verder nastavio crnu seriju, pobeda Borusije! Fudbaleri Borusije Menhegladbah pobedili su na gostovanju Verder sa 2:0 u poslednjoj utakmici osmog kola nemačke Bundeslige.

Borusija je pitanje pobednika rešila već u prvom poluvremenu, golovima Larsa Štindla u 27. i Janika Vestergarda u 34. minutu.

Verder je nošen sjajnim navijanjem na svom stadionu pokušavao da dodje do izjednačenja, ali u tome nije uspeo, pa je upisao treći poraz u sezoni. 

Dokle će trajati crna serija Verdera? Borusija iz Menhengladbaha produžila je negativnu seriju Verdera pobedivši u Bremenu u poslednjoj utakmici osmog kola Bundes lige - 0:2 (0:2).

Tim iz Bremena na 10 mečeva u Bundes ligi nije okusio slast pobjede, ukoliko računamo i finiš prethodne sezone, a u nejelju na "Vezeru" upisao je četvrti neuspeh u tekućoj sezoni šampionata i to praktično bez ispaljenog metka!

Borusija je posle početnog ispitivanja snaga, bila bolji rival i pitanje pobjednika rešila je već posle prvog poluvremena, a sa nova tri boda je "skočila" na peto mesto na prvenstvenoj tabeli.

Najpre je Lars Štindl u 27. minutu majstorskim driblingom "polomio kičmu" svom čuvaru i potom pogodio suprotni ugao golmana Jiržija Pavlenke - 0:1. Sedmi put je Štindl zatresao mrežu Verdera, najviše od svih timova u Nemačkoj.

Četiri minuta kasnije, Danac Janik Vestergard je posle kornera Oskara Venta "nadskočio" odbranu domaćih i zatresao mrežu Verdera za 0:2, ali nije želeo da se preterano raduje pogotku jer je upravo iz Bremena stigao u Menhengladbah.

Imali su i izabranici Aleksandra Nurija nekoliko dobrih šansi, a najbolju je u finišu prvog dela propustio Tomas Dilejni, koji je s pet metara šutirao visoko iznad prečke, ali premalo da se izvuku iz rezultatske agonije...

Srpski internacionalac iz Verdera Miloš Veljković bio je starter, ali je zamenjen početkom drugog poluvremena reprezentativcem Bosne i Hercegovine Izetom Hajrovićem.

I u nastavku su gosti imali sijaset šansi, Štindl je čak pogodio i stativu u finišu utakmice, pa je Verder kad se sve sabere, još i dobro prošao.

Borusija je deveta sa 11 bodova, dok je Verder 17. sa četiri.

BL, osmo kolo:

Bajer - Volfsburg 2:2 (1:1)
Bender 29, Alario 61 - Origi 44, Blaščikovski 69/

Verder - Borusija Menhengladbah 0:2 (0:2)
Štindl 28, Vestergard 34

subota:

Bajern - Frajburg 5:0 (2:0)
Šuster autogol, Koman 42, Alkantara 63, Levandovski 75, Kimih 90+4

Hanover - Ajntraht 1:2 (1:1)
Sane 36 - Aler 10, Rebić 90

Herta - Šalke 0:2 (0:0)
/Gorecka 54 pen, Burgštaler 78/

Hofenhajm - Augzburg 2:2 (0:0)
Hubner 52, Ut 85 - Gregorić 75, Guvelev 90

Majnc - HSV 3:2 (1:1)
Maksim 3, Bel 52, Laca 58 - Valas 9, Salihović 90+2 (p)

Borusija Dortmund - Lajpcig 2:3 (1:2)
Obamejang 4, 64(p) - Sabicer 10, Poulsen 25, Ogusten 49(p)

petak:

Štutgart - Keln 2:1 (1:0)
Donis 38, Akolo 90+4 - Hanjc 77

TABELA: Borusija 19, Bajern 17, Lajpcig 16, Hofenhajm 15, Menhengladbah 14, Šalke 13, Ajntraht 13, Augzburg 12, Hanover 12, Majnc 10, Štutgrat 10, Herta 9, Leverkuzen 9, Volfsburg 8, HSV 7, Frajburg 7, Verder 4, Keln 1.

Izvor: B92/mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar