Откривени детаљи убиства у Чачку

Чачанин Саша Ћубовић (34) убијен је у пуцњави која се догодила у недјељу око шест ујутру ресторану брзе хране ‚„Силвер хаус‘‘ у центру Чачка. Њега је с више хитаца из пиштоља усмртио Владица Пушица (32), бивши робијаш и жестоки момак из Чачка.

Србија 09.10.2017 | 17:05
Откривени детаљи убиства у Чачку
Осумњичени се предао полицији убрзо након злочина. Међутим, мотив убиства за сада није познат.

“Све се догодило наочиглед запослених и гостију ресторана у који Чачани долазе кад заврше с ноћним проводом. Осумњичени Пушица је с једном дјевојком сједио у ресторану када је у локал ушао други младић. Он је пришао и срдачно се поздравио, чак су се и загрлили, као да су стари познаници. Мало су разговарали и све је дјеловало најнормалније. Ником није пало на памет шта ће услиједити”, објашњава један од очевидаца.

Међутим, када се тај момак одмакао, Пушица је извадио пиштољ и изрешетао га испред свих.

“Ћубовић је у локви крви лежао на поду, а Пушица је држао пиштољ у руци. Сви који су се затекли у ресторану престравили су се. Ником није било јасно због чега га је убио”, рекао је свједок злочина.

Убрзо су стигле полиција и Хитна помоћ, која је младића превезла до чачанске болнице.

“Рањени мушкарац довезен је у 6.50 без виталних функција, а након покушаја реанимације подлегао је повредама. Имао је шест прострелних рана у грудном кошу, лумбалној регији и предјелу главе”, изјавила је портпаролка Опште болнице др Биљана Кочовић.

Рањен у августу

Према сазнањима Курира, убијени Ћубовић радио је као возач камиона у фирми родитеља и није имао проблема са законом. С друге стране, Пушица је полицији познат од раније. Он је средином августа рањен у класичној сачекуши испред свог стана у Топличкој улици у Чачку. Погођен је са три метка у ноге, а нападач је од тада у бјекству. Пушица је био на лијечењу у Београду, а откако је изашао из болнице, кретао се помоћу штака.

Полиција је саслушала очевице, као и неколико особа из криминалног миљеа, али засад мало шта указује да је убиство у фаст-фуд ресторану повезано с рањавањем Пушице.

Била му угрожена безбједност

Осумњичени Пушица љетос је изашао из затвора. Како се сазнаје, иако је на робији провео дуже вријеме и имао услове да излази на викенде, они му нису били омогућени јер су у Управи за извршење затворских санкција процијенили да му је „напољу“ безбједност угрожена.

За Пушицу се први пут чуло 2005. године, када је са још тројицом Чачана у „Градској рупи“ брутално премлатио Драгана Белошевића. Они су том момку набили у гркљан пивску флашу и сломили је шутирајући га. Белошевићу је лобања пукла на више мјеста, поломљене су му обе очне шупљине, десно око је испало, а јагодична кост смрскана.

У 2007. у ваљевском затвору Пушица је учествовао у масовној тучи чачанских и београдских затвореника у борби за превласт у овој затворској установи. Том приликом настрадао је Лазар Ковачевић, један од актера туче у „Градској рупи“ у Чачку.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хох

09.10.2017 16:11

Фини неки дећки. Как су се так пофукали. Нетко у ћузу а нетко у ковћег.

ОДГОВОРИТЕ