ЕП: Сви бјеже од Шпаније - Хидо жели "једнаке" Хрвате!

Дуел Летоније и Турске који ће закључити групну фазу Евробаскета представља вероватно најинтересантнији окршај у овом делу првенства.

Кошарка 07.09.2017 | 18:15
ЕП: Сви бјеже од Шпаније - Хидо жели "једнаке" Хрвате!
Уколико прво Русија, а онда и Србија, према очекивањима савладају отписане Велику Британију и Белгију, Летонци и Турци ће у директном дуелу креирати поредак Групе Д.

Уколико слави Летонија, Србија ће бити прва, они други, Руси трећи, а Турци четврти. То значи да ће домаћин већ у осмини финала морати на мегдан најдоминантнијем тиму такмичења – Шпанији.

То ће бити главни извор инспирације за “12 дивова“ иако ће сигурно опет имати подршку више од 10.000 навијача у Улкер арени, што је нагласио и председник КС Турске Хидајет Туркоглу.

“Имамо играче једнако квалитетне као Хрватска, а ако будемо четврти, идемо на Шпанију која је знатно боља. Зато ће играчи дати све од себе да победе и играју са Хрватском“, рекао је Туркоглу.

То није исход којем се нада наша селекција, јер би победом Турске Србија била друга у групи, играла са Црном Гором у осмини финала, а потом на путу ка финалу имала управо Шпанију.

“Орлови“ ће, наравно након што су победили Белгију, навијати за Летонију, јер би њена победа послала Србију на прво место и Мађарску у осмини финала, а потом на (вероватно) Италију, те врло извесно бољег из дуела Литванија – Хрватска у полуфиналу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар